Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Bolts pieļauj iespēju, ka startēs arī pēc pasaules čempionāta

Bolts pieļauj iespēju, ka startēs arī pēc pasaules čempionāta
Juseins Bolts
Foto: AP/Scanpix

Sprinta karalis Juseins Bolts iepriekš sacīja, ka pēdējās sacensības karjerā aizvadīs augustā, piedaloties pasaules čempionātā. Tomēr tagad jamaikietis pieļauj iespēju, ka turpinās startēt arī sezonas turpinājumā.

30 gadus vecais Juseins Bolts iepriekš norādīja, ka pēdējās sacensības karjerā aizvadīs augustā, kad Londonā notiks pasaules čempionāts. Bija paredzēts, ka viņa pēdējais skrējiens pēc zelta norisināsies 12. augustā, kad noskaidros uzvarētājus 4x100 metru stafetē. Tomēr izskatās, ka plāni varētu būt mainījušies.

"Pagaidām neesam līdz galam izlēmuši, ko darīsim," pēc sarunas ar treneri Glenu Milzu sacīja Bolts. "Par pasaules čempionātu nedomāšu, kamēr tas nebūs pienācis vai vismaz pietuvojies. Pagaidām domas veltu tikai sezonas turpinājumam."

Vienlaikus Bolts atzīmēja, ka šī pavisam noteikti ir pēdējā sezona viņa karjerā un ka viņš pasaules čempionātā negrasās piedalīties 200 metru distancē. "Cilvēki turpina uzdot šo jautājumu, taču atbilde joprojām ir negatīva," pauda jamaikietis, kurš 2009. gadā distanci veica 19,19 sekundēs, uzstādot pasaules rekordu, kas nav gāzts joprojām.

"Man patīk izklaidēt skatītājus. Gribu izbaudīt katru minūti, kuru pavadu stadionā," runājot pirms sacensībām Ostravā, norādīja Bolts. "Man bijusi lieliska karjera. Esmu izbaudījis gan kāpumus, gan kritumus, gan priekus, gan bēdas. Man bijusi patīkama karjera, un esmu paveicis visu, ko vēlējos. Tā tuvojas beigām, un esmu ar to mierā. Taču šī ir emocionāla sezona."

Bolts karjerā izcīnījis astoņas olimpiskās zelta medaļas, trīs reizes uzvarot 100 un 200 metru sprintā, kā arī divas reizes uzvarot 4x100 metru stafetē. Vienīgais izņēmums ir 2008. gads Pekinā. Lai gan Jamaika uzvarēja, pēcāk Nestas Kārtera organismā tika konstatētas aizliegtās vielas, tādējādi visa komanda tika diskvalificēta.

Izmantotie resursi:
Usain Bolt says 'mind not made up' over...


Foto: Salaspils Sporta nams.
1

Pēc 2 nedēļām jubilejas 10. Salaspils pusmaratons ar vadošajiem skrējējiem un atbalstu Ukrainai

Svētku noskaņās, savu pastāvēšanas desmitgadi, šī gada 11. maijā atzīmēs “Ezerkauliņi” Salaspils pilsētas pusmaratons. Kā ierasts, Salaspils pilsētas ielas visas dienas garumā pieskandinās bērnu distanču, 5km, 10km un galvenās distances – pusmaratona – skrējēji, piedaloties vairākiem vadošajiem Latvijas skrējējiem. Kā jaunums šogad ir ieviests jūdzes skrējiens, kas būs veltīts Salaspils sadraudzības pilsētas Bobrovicjas Ukrainā atbalstam.
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.