Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Grēniņam EČ vieglatlētikā nedzirdīgajiem sestā vieta tāllēkšanā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Grēniņam EČ vieglatlētikā nedzirdīgajiem sestā vieta tāllēkšanā
Māris Grēniņš. Foto: Guntis Bērziņš

LETA. Latvijas sportists Māris Grēniņš ceturtdien Polijā Eiropas vieglatlētikas čempionātā nedzirdīgajiem ieņēma sesto vietu tāllēkšanā, Sergejam Soklakovam ierindojoties astotajā vietā.

42 gadus vecais Grēniņš pēdējā lēcienā sasniedza rezultātu 6,24 metri un ieņēma sesto vietu 11 sportistu vidū, bet Soklakovs ar 6,12 metriem ierindojās astotajā vietā.

Uzvaru ar 7,43 metriem izcīnīja ukrainis Jaroslavs Vodopjanovs, sudraba medaļu ar rezultātu 7,17 metri nopelnīja igaunis Tanels Visnaps, bet trešais ar 6,94 metriem bija slovāks Ratislavs Jelīneks.

U20 čempionāta 400 metru finālā ceturtā četru dalībnieču vidū palika Patrīcija Marija Tiļļa, kura finišēja 79,89 sekundēs.

Uzvaru ar rezultātu 62,98 sekundes izcīnīja bulgāriete Ilijana Mičevska, bet sudraba un bronzas medaļa tika polietēm, attiecīgi Paulinai Golinskai (70,87 sekundes) un Sonjai Čardikovai (74,63 sekundes).

Latviju šajās sacensībās pārstāv Sergejs Soklakovs, Māris Grēniņš un jaunā vieglatlēte Patrīcija Marija Tiļļa.

Uz Ščecinu devusies arī izlases trenere Mārīte Lūse un pārstāve Liene Kleina-Brūvere. Tiļļai šī ir debija Eiropas nedzirdīgo čempionātā jauniešiem.

Soklakovs un Grēniņš ir plānojuši startēt trijās disciplīnās - 110 metru barjersprintā, tāllēkšanā un trīssoļlēkšanā, bet Tiļļa - 200 un 400 metru sprintā, kā arī 800 metru skrējienā.

11. Eiropas nedzirdīgo meistarsacīkstes vieglatlētikā un piektajā Eiropas nedzirdīgo vieglatlētikas čempionāts jauniešiem Polijas pilsētā Ščecinā norisinās no 21. līdz 26. augustam.