Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Eiropas čempionātā Grabuste mērķē uz finālu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Eiropas čempionātā Grabuste mērķē uz finālu
Aiga Grabuste uz augstākā pakāpiena
Foto: Antra Grīnberga, lat-athletics.lv

Latvijas labākā tāllēcēja Aiga Grabuste (26) sarunā ar laikrakstu "Diena" atzīst, ka nedēļas nogalē aizvadītajā valsts čempionātā nebija iespējams uzvilkties, galvenais starts būs Eiropas telpu čempionātā, kas risināsies 6.-8.martā Čehijas galvaspilsētā Prāgā.

Aiga Grabuste nupat uzvarēja Latvijas telpu čempionātā, kur veica tikai trīs mēģinājumus, jo nebija vērts iespringt. "Šīs bija obligātās sacensības, lai brauktu uz Eiropas čempionātu Prāgā. Vajadzēja parādīt, ka nav savainojuma, tāpēc arī izpildīju tikai trīs lēcienus. Startējot sešām dalībniecēm, nebija arī iespējams uzvilkties. Par iemeslu bija izvēlētais starta laiks - tāllēkšanas sacensības sākās četros pēcpusdienā, kad cilvēki vēl ir darbā," skaidro sportiste. "Man galvenās sacensības būs Eiropas čempionāts. Visi pārējie mači ir, lai pieslīpētu tehniku un lai sajustu sacensību atmosfēru. Skaidrs gan ir viens - Eiropas čempionātā būs nopietna konkurence un pavisam citas emocijas. Mans mērķis ir tikt finālā."

Kā jau ziņots, februāra sākuma Aiga Grabuste sasniedza pat 6.82 metru atzīmi un laboja 30 gadus vecu Latvijas rekordu tāllēkšanā telpās. Latvietes rezultāts šosezon ir 4.labākais pasaulē.

Sieviešu sezonas labākie rezultāti tāllēkšanā telpās

#tāllēcēja (valsts)metri
1.K.Netija (Kanāda)6.99
2.K.Džonsone-Tompsone (Lielbritānija)6.93
3.S.Moguenara-Tarouma (Vācija)6.86
4.J.Koņeva (Krievija)6.82
4.Aiga Grabuste (Latvija)6.82
6.I.Španoviča (Serbija)6.78

2014. gada pasaules telpu čempionātā Latviju pārstāvēja tikai viena dalībniece - tāllēcēja Lauma Grīva sasniedza 6.29 metru atzīmi un finišēja 12. vietā (finālastoņniekam vajadzēja vismaz 6.50 m), toreiz no finālistēm tikai viena bija neeiropiete.

2015. gada Eiropas telpu čempionāta normatīvus izpildījuši pieci mūsējie - Māris Urtāns (lodes grūšana), Mareks Ārents (kārtslēkšana), Aiga Grabuste (tāllēkšana), Elvijs Misāns (tāllēkšana) un Renārs Stepiņš (800 m).

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena"
www.iaaf.org