Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Somijā otro vietu izcīna kārtslēcējs Kreišs, tāllēcēja Melnbārde sestā

Agris Suveizda

Somijā otro vietu izcīna kārtslēcējs Kreišs, tāllēcēja Melnbārde sestā
Valters Kreišs. Foto: Juris Bērziņš-Soms/Kuldīgas novada Sporta skola

LETA. Latvijas sportists Valters Kreišs otrdien Tamperē Pasaules Vieglatlētikas tūres telpās bronzas ranga sacensībās ierindojās otrajā vietā kārtslēkšanā, bet Kitija Paula Melnbārde ieņēma sesto vietu tāllēkšanā.

Kreišs 5,20 un 5,38 metrus pārlēca ar pirmo mēģinājumu, bet 5,48 metru - ar trešo lēcienu. Viens lēciens 5,56 metru un divi lēcieni 5,62 metru augstumā bija nesekmīgi. Uzvaru ar rezultātu 5,70 metri izcīnīja mājinieks Urho Kujanpē, bet trešais astoņu sportistu sacensībās ar rezultātu 5,38 metri finišēja nīderlandietis Kuns van der Vests.

Ceturtdien Kreišs "Arkādijas" Rīgas kausu izcīņā pārvarēja 5,60 metrus, labojot savu rekordu telpās, bet sestdien Katrīnas kausā Kuldīgā tika galā ar 5,53 metriem. Stadionā viņa personīgais rekords ir 5,65 metri.

Melnbārde labāko rezultātu 6,12 metri sasniedza ceturtajā mēģinājumā. Pārējie pieci lēcieni bija no 5,85 līdz 5,99 metriem Uzvaru ar pēdējā lēcienā sasniegto rezultātu 6,52 metri izcīnīja Jesika Kehere, otrā ar 6,29 metriem, kas arī tika sasniegti pēdējā mēģinājumā, bija igauniete Līsa Marija Lusti un trešā ar piektajā mēģinājumā sasniegto rezultātu 6,27 metri - Zviedrijas sportiste Ajla Hosaina.

Izmantotie resursi:
LETA