Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Olijars: "Kā profesionāls sportists domāju, ka daru kaut ko svarīgu..."

Andrejs Siliņš

Olijars: "Kā profesionāls sportists domāju, ka daru kaut ko svarīgu..."
Staņislavs Olijars. Foto: fkrfs.lv

"Tagad ir svarīgs to cilvēku darbs, kuru šis "izklaides" tusiņš uzskata par "lūzeriem"," 2006. gada Eiropas čempions 110 metru barjerskriešanā Staņislavs Olijars, kurš šodien atzīmē savu 41. dzimšanas dienu, savā "Facebook" profilā publicējis emocionālu ierakstu par to, cik maza nozīme cilvēku dzīvēs patiesībā ir profesionālajam sportam.

Olijara publicētā ieraksta tulkojums pilnā apmērā:

"Mūsdienu sporta industrija.

Šīs pārdomas manā prātā veidojās jau labu laiku, jau pēdējos karjeras gados. Tagad epidēmijas laikā, kad visas sporta aktivitātes pārtrauktas vienlaicīgi, acīmredzot esmu nobriedis publicēt savus apsvērumus par sportu.

Šis absurda teātris, kurā iesaistīts liels skaits cilvēku, ir apstājies un... izrādās, ka neviens nemirst no tā, ka nav skatījies kārtējo Čempionu līgas spēli vai ziemas pasaules čempionātu vieglatlētikā. Mūsu uzmanība tiek pievērsta tam, kur dodas mūsu dzīve. Ja aizliegums rīkot sporta notikumus turpināsies vēl pāris mēnešus, domāju, cilvēki koncentrēsies uz kaut ko citu un pamazām pārstās sekot līdzi savu elku dzīvēm (tiesa, mediji par to atkal atgādinās). Tagad izrādījies svarīgs to cilvēku darbs, kuru šis "izklaides" tusiņš uzskata par "lūzeriem", kaut gan tie ir cilvēki, kuri REĀLI kaut ko dara, vai tas būtu fizisks vai intelektuāls darbs. Šobrīd sportistu vairs nerāda TV un internetā, un sabiedrība to īpaši nepamana. Savukārt ārsts vai kurjers arī līdz šim netika medijos, taču ja viņš savu "neredzamo" darbu pārstās darīt, to izjutīs liels daudzums cilvēku.

Arī es pats kā profesionāls sportists kādreiz domāju, ka daru kaut ko svarīgu un nepieciešamu, vairoju valsts prestižu un citu blablabla. Ceru, ka šodienas situācijā atskurbs tie, kuri maksā nesamērīgas algas, un tos, kuri tās pieprasa. Lūk, tādas domas - kopumā visupirms esmu par kvalitatīvu izglītību un veselīgu dzīvesveidu, tikai pēc tam par profesionālo sportu.

Lai gan, protams, cilvēkiem ir vajadzīgs emocionāla pārlāde, tāpēc tik daudz cilvēki vakar bija pielipuši, lai skatītos Baltkrievijas futbola čempionāta spēli starp "Isloch" un "Neman". Lai arī futbola kvalitāte bija amatieru līmenī, toties kā līdzjutējs spēlēja ar akordeonu. Vēlu visiem to labāko! Gaidu jūsu komentārus."

Ieraksta oriģināls izlasāms šeit.

     [+] [-]

, 2020-03-22 21:00, pirms 4 gadiem
Prātīgs raksts!

     [+] [-]

, 2020-03-22 21:20, pirms 4 gadiem
šeit izšķiras svarīgas lietas - dzīvība, drošība un izklaide. Kad cilvēks ir paēdis, dzīvībai briesmas nedraud, tad var arī izklaidēties. Citkārt - lai citi skrien, es tikmēr maizi noelnīšu.. tā domā daudzi

     [+] [-]

, 2020-03-23 00:05, pirms 4 gadiem
jā, sports ir daļa no popkultūras/dzeltenās preses.. kurš skatās filmas, kurš seriālus, kurš privāto dzīvi, kurš nba..

     [+] [-]

, 2020-03-23 01:15, pirms 4 gadiem
Nu kā to ņem. Aburts, šķiet, jau ir miris no hokeja neskatīšanās.

  -1 [+] [-]

, 2020-03-23 07:00, pirms 4 gadiem
Labi pateica. Gudrs vīrs,patīk ka nav no tiem kuri nodzeras pēc karjeras stāstot kas reiz bija...

     [+] [-]

, 2020-03-23 11:39, pirms 4 gadiem
Neizdevusies pirmsvēlēšanu aģitācija.

     [+] [-]

, 2020-03-27 17:05, pirms 4 gadiem
Ja uzskati, ka esi izšķērdīgi saņēmis finansējumu,braukājot uz nometnēm,PČ,EČ ,tad strādājot un saņemot atalgojumu,vari palēnām atgiezt to valstij.Tā novirzīs tavu atdevumu šodienas medbrāļiem,medmāsām un picas piegādātājiem!