Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

"Kuldīgas Katrīnas kausa" veiksminieki apmierināti ar labajām sacensībām

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

"Kuldīgas Katrīnas kausa" veiksminieki apmierināti ar labajām sacensībām
Gada vieglatlēts Elvijs Misāns ar Katrīnas kausu
Foto: kuldigasports.lv

Aizvadītajā nedēļas nogalē Kurzemē notika tradicionālās ziemas sacensības "Kuldīgas Katrīnas kauss", kur piedalījās arī vairāki Latvijas labākie vieglatlēti. Laikraksts "Kurzemnieks" piedāvā dalībnieku un organizatoru komentārus, kur jūtams gandarījums par lieliskajām sacensībām un siltumu, kas kontrastē ar auksto Rīgas manēžu.

Sacensībās piedalījās atlēti no 12 valstīm. Augstvērtīgus rezultātus sasniedza Elvijs Misāns un Aiga Grabuste tāllēkšanā (attiecīgi 7.97 un 6.44 m), sprintere Gunta Latiševa-Čudare laboja 45 gadus vecu Latvijas rekordu 300 metros (38.06 sekundes). Pirmie divi izpildīja Eiropas telpu čempionāta normatīvus, savukārt 300 metri ir nestandarta distance.

2014. gada Latvijas labākais vieglatlēts Elvijs Misāns: "Tas nekas, ka pietrūka to trīs centimetru līdz astoņiem metriem - šīs ir tikai otrās sacensības sezonā! Ceturtajā mēģinājumā sasitu celi, jo vēl joprojām netieku vaļā no podiņa - pirmspēdējā solī, kad ātrums ir vislielākais, es iesēžos, un tas ir sāpīgi! Piekto izlaidu, cerēju, ka sestais izdosies, bet nesanāca. Ja būtu kāds priekšā ar astoņiem metriem, varbūt arī saņemtos. Biju plānojis skriet arī 60 m, bet starti sanāca pārāk tuvu, nevarētu sagatavoties."

Latvijas tāllēkšanas līdere Aiga Grabuste: "Mans personīgais rekords telpās ir 6,53 m, tomēr esmu apmierināta, jo izpildīju normatīvu Eiropas čempionātam. Pagaidām vēl taustos ar ieskrējienu un pierodu pie jaunajām naglenēm, jo šogad noslēdzu sadarbības kontraktu. Katrīnas kauss ir Latvijā vienīgās sacensības, kur ir ideāli apstākļi. Sevišķi man patīk kolosālie atbalstītāji! Ikdienā trenējos aukstajā Rīgas manēžā, kad bija mīnus 20, varēja lāstekas redzēt..."

Latvijas rekordiste Gunta Latiševa-Čudare (twitter.com/guntitinja): "Paldies Kuldīgas Katrīnas kausa rīkotājiem un atbalstītājiem par lieliskajām sacensībām un tādu atmosfēru, kurā gribējās spridzināt!"

Latvijas Vieglatlētikas savienības komunikācijas vadītāja Ieva Bļusina: "Tribīnes ir pilnas, un tas ir galvenais rādītājs, ka sacensības izdevušās. Svarīgi, ka piedalās tik daudz valstu pārstāvju, tas mačiem piešķir lielāku atpazīstamību."

Kuldīgas novada domes priekšsēde Inga Bērziņa: "Ne velti pagājušajā gadā Katrīnas kauss atzīts par labākajām ziemas sacensībām - ir sajūta, ka sacensības sasniegušas labu līmeni. Lai gan nestartē Ineta Radēviča, ir citi sportisti, kas izsauc tikpat pozitīvas emocijas - Elvijs Misāns, Aiga Grabuste. Un svarīgi, ka startē arī vairāki kuldīdznieki, tas ir viens no rīkotāju mērķiem, lai arī mūsu sportisti aug, lai viņiem ir interese un stimuls trenēties. Bet mums jādomā, kādas sacensības vēl varētu rīkot, sevišķi ziemā, kad kalendārs ir tukšāks."

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Kurzemnieks

  +2 [+] [-]

, 2015-01-19 11:40, pirms 9 gadiem
Gribētos atzīmēt, ka bez Ikaunieces sacensībām pietrūka emocionālā vēstījuma...

  -1 [+] [-]

, 2015-01-19 14:27, pirms 9 gadiem
Vietējās sādžas līmenis.

     [+] [-]

, 2015-01-19 21:56, pirms 9 gadiem
labots viens no vecakajiem Latvijas rekordiem,pat ja nestandarta distance, tik un ta - taa ir laba sacensibu meeraukla! Riga var nokauneeties!