Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Skrien, Rīga, skrien!

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Skrien, Rīga, skrien!
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Trasē un finišā veidojoties nelieliem sastrēgumiem, 2009. gadā „Nordea Rīgas maratonā” piedalījās gandrīz divreiz vairāk dalībnieku nekā pērn.

eSports.lv komanda gandrīz divreiz kuplākā sastāvā - pieteicās apaļš ducis skrējēju - "Nordea Rīgas maratonā" piedalījās otro gadu pēc kārtas, ar prieku secinot, ka šoreiz dalībnieku skaits 8593 jau bija Latvijas galvaspilsētas lielākā skrējiena cienīgs.

15. maijs, 08:10, Liepāja
Pēdējo treniņu pirms skrējiena izvēlējos veikt Vēju pilsētā, no viesnīcas vieglā riksī dodoties uz netālo parku. Rīts bija skaidrs un pavēss, gaisa temperatūra +9C. Agrajā rīta stundā parkā priekšā jau bija vairāki desmiti citu skrējēju – tuvējās vidusskolas vecāko klašu audzēkņiem te bija fizkultūras stunda. Varēja manīt arī pa kādam taibokserim, jo vakarā pilsētā bija plānota Eiropas čempionāta taiboksā (Taizemē, tajiešu zemē radies boksa paveids) atklāšašanas parāde.

10:25
Gar Kanāla promenādi dodoties Liepājas pludmales virzienā, pie pieminekļa jūrniekiem ieraudzīju vēl vairāk mazo skrējēju. Parka zālienos un smilšainajos celiņos krosa skrējienos sacentās Liepājas skolēni, šoreiz deviņu desmit gadu vecuma grupās. Rīgā līdzīgas ainas vērojamas Kronvalda parkā, bet pilsētā, kurā piedzimst vējš, tas izplatīts daudz vairāk.

16. maijs, 17:40
Numuru un čipu izņemšana Kongresu nama Jaunajā zālē rit raiti. Paziņa stāsta, ka rīta pusē te pārsvarā nākuši ārzemju skrējēji, kuru kopskaitā pieteicies ap tūkstoti. Maratona rīkotāju – „Nordea” – stendā iespējams nofotografēties ar uzvarētāja kausu un čeku 5000 EUR vērtībā, pēc četrām minūtēm saņemot krāsainu bildi.

20:10
11. novembra krastmalā pilnā sparā rit starta koridoru sagatavošana, to rindas no Rīgas pils stiepjas līdz Triangula bastionam. Accuweather.com svētdienas rītā sola nelielus nokrišņus, taču prognoze izrādās kļūdaina.

17. maijs, 08:50
No tramvaja izbirst itāliešu skrējēju duets, daži nolemj braukt tālāk, bet pagriezienā uz 13. janvāra ielu braucamo aptur skrējēju plūsma. Trīs dāmas, tērpušās kāzu kleitās, izpelnās dienvidnieku sajūsmas saucienus un tūlīt visi arī atstāj tramvaju.

09:00
Katram skrējēju tūkstotim pieejama numurēta kravas automašīna, kas nogādās personīgās mantas finiša zonā. Skrējēja maisa nodošana aizņem mazāk par pusminūti, abām pusēm apmainoties ar paldies (uz maisiņa uzlīme ar dalībnieka numuram identisku skaitli).

09:30
Dalībniekiem ar numuriem 10000 un vairāk, starta koridors sākas vairākus simtus metru no starta līnijas, Triangula bastiona rajonā. Kad atskan signālšāviens, līdz pašam startam jāsoļo vairākas minūtes.

09:35
Gar Rīgas pils mūriem plūstot galvenajai skrējēju masai, izvēlos skriet tuvāk Daugavai. Lielāks gabals, bet ātrāka skriešana un līdz pat pagriezienam uz Vanšu tiltu samērā brīvs ceļš. Pārdaugavas virzienā tilts jau ir pilns un vietā, kur vantis sadala braucamo joslu divās daļās, skrējiena temps nedaudz krītas. Viss ceļš turp un atpakaļ izvēršas lavierēšanā starp skrējēju tūkstošiem, taču tas, nenoliedzami, ir patīkamākais sastrēgums, kādā gadījies būt.

09:50
Gar Valdemāra ielas fanu zonām šogad skriet ir patīkamāk, jo mūzikas pastiprinātāji izvietoti nedaudz dziļāk parkā un basi dārd nedaudz nost no ielas. Skrējējus uzmundrina pūtēju orķestri un mēs atbildam ar to pašu.

10:00
Pēdējais kilometrs prasa sakopot gribasspēku, lai saglabātu skrējiena sākumā uzņemto tempu un tas izdodas. Daļēji izpaliek beigu spurts, finiša koridorā izveidojies neliels sastrēgums. To sasniedzot dienas uzvarētāji pāriet soļos, galu galā, salīdzinot ar pērnajiem trīs tūkstošiem, šoreiz piecu kilometru distanci pieveicis divreiz lielāks skrējēju skaits. Malači!

Paldies maratona rīkotājiem un brīvprātīgajiem – Jūsu darbs bija lielisks!

Nākamais „Nordea Rīgas maratons” notiks 2010. gada 23. maijā. Cits liels notikums ir tuvāk - pēc trīs nedēļām Liepājā, Valmierā un Rīgā sāksies Eiropas sieviešu basketbola čempionāts.

Take a look around, Limp bizkit

  +9 [+] [-]

, 2009-05-17 13:48, pirms 15 gadiem
fascinē tas, ka tieši krīzes laikā cilvēki bija gatavi maksāt tos 20..30Ls lai noskrietu pusmaratonu, maratonu utml. turklāt divreiz vairāk cilvēku nekā pērn (kad vēl bija treknie gadi). var jau būt, ka cilvēki tiešām tagad vairāk padomā par savu veselību un kopā būšanu (bez alkohola), nekā tos 20..30 Ls vienā vakarā notriec kkādā klubā un nākamajā dienā nezin, kā lai tiek vaļā no galvassāpēm un pohām. var jau būt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-05-31 15:01, pirms 15 gadiem
daudz atkarīgs no prioritātēm man kā Piejūras parka rajona iemītniekam grēks nepaskriet arī ikdienā, ne tikai šādos pasākumos