Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

ASV sportisti uzvar jaunizveidotajā Pasaules kausā vieglatlētikā

Krišs Upenieks

ASV sportisti uzvar jaunizveidotajā Pasaules kausā vieglatlētikā
Foto: imago/PRiME Media Images

LETA--AFP. ASV sportisti svētdien Anglijas galvaspilsētā Londonā uzvarēja jaunizveidotajā Pasaules kausā vieglatlētikā.

Šī bija pirmā Pasaules kausa izcīņa, kurā pēc Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) ranga piedalījās astoņas spēcīgākās nācijas - Ķīna, Francija, Vācija, Lielbritānija apvienota ar Ziemeļīriju, Jamaika, Polija, Dienvidāfrikas Republika un ASV.

Pasaules kausa izcīņa notika komandu sacensību formātā, katrā no disciplīnām sacenšoties vienam valsts pārstāvim. Pasākuma programmā bija lielākā daļa tradicionālo disciplīnu, izņemot par 1500 metriem garākus skrējienus, ielu sacensības un daudzcīņas.

Šajās sacensībās gan nepiedalījās pasaules pazīstamākie vieglatlēti, bet tajās ar summā iekrātiem 219 punktiem uzvarēja ASV. Maksimāli bija iespējams iegūt 272 punktus. Otrā ar 162 punktiem palika Polija, kamēr trešā bija Lielbritānija.

"Skaidrs, ka gribam izmēģināt ko jaunu. Tas ne vienmēr nostrādās jau no paša sākuma. Vēl ir daudz darāmā saistībā ar kalendāru un Dimanta līgas posmiem," pauda IAAF prezidents Sebastjans Ko.

ASV komanda par uzvaru šajās sacensībās ieguva 450 000 dolāru (385 000 eiro) prēmiju. Nākamā Pasaules kausa izcīņa vieglatlētikā ieplānota 2020.gadā.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2018-07-16 15:16, pirms 6 gadiem
Nu nez... Varbūt arī vecais Pasaules kausa formāts, kurā sacentās kontinentu komandas, bija sevi izsmēlis, bet šis šķiet vēl neinteresantāks.

     [+] [-]

, 2018-07-16 17:10, pirms 6 gadiem
tas interesanti...varēja jau arī rezultātus publicēt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja