Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Šļahtins piedraud: "Lasickenei var atsaukt neitrālo statusu"

Šļahtins piedraud: "Lasickenei var atsaukt neitrālo statusu"
Marija Lasickene. Foto: Andrejs Isakovičs, AFP / rsport.ria.ru

Krievijas Vieglatlētikas federācijas prezidents Dmitrijs Šļahtins, komentējot krievu augstlēkšanas zvaigznes izteikumus, ieminējies, ka Marijai Lasickenei var atsaukt neitrālās sportistes statusu. Augstlēcēja to nosaukusi par elegantu fantāziju.

Kā jau ziņots, Marija Lasickene (bij. Kučina), komentējot Krievijas Vieglatlētikas federācijas kārtējo atstādināšanas pagarināšanu, bija drosmīga, jo vainu saskatīja savas valsts funkcionāros un treneros.

Dmitrijs Šļahtins sarunā ar krievu vieglatlētiem: "Būtu ideāli, ja mēs visi esam labojušies, guvuši mācību un izmainījuši kultūru. Bet tā tas nav. Mēs sākam spiest un "močīt" paši sevi. Un es uzdodu jautājumu: kāpēc mēs to darām? Lūk, Maša [Lasickene] izteicās, ka viss. Mašai var pateikt, ka viņa nevēlas izmainīt Krievijas vieglatlētikas kultūru, un atsaukt neitrālo statusu. Viegli. Bet uz kāda pamata? Jo ir IAAF lēmums, kur skaidri norādīts, ka Krievijas Vieglatlētikas federācijas prezidents cīnās ar veco stāstu, federācija pieliek lielas pūles un virzās uz priekšu. Bet sportisti saka, ka federācija ir pretekļi, kas neko nedara. Aha, tātad sportistiem kultūra nav mainījusies, nu tad atsauksim neitrālo statusu. Mašai ir jāsaprot šīs lietas no psiholoģijas aspekta, jo viņa ir izlases līdere, cilvēks, kurš brauc uz ārzemēm - viņai tas jāsaprot labāk nekā jebkuram citam."

Marija Lasickene atbild prezidentam: "Esmu pārsteigta (īstenībā nē) par Šļahtina mēģinājumiem mani iebiedēt. Eleganta fantāzija par to, ka man var atsaukt neitrālo statusu, jo neatbalstu federācijas vadītāja darbības (acīmredzot, man īpaši jāatbalsta viņa komandas galvenā lieta - "Lisenko lieta"). Izlauzīsimies! Braucam tālāk... Priekšā ir Hožuva-Ostrava-Tībingene." Savai runai instagramā pievienojusi haštagu "#FantazētājsTuManiNosauci".

Šlahtins izteicies, ka Starptautiskā vieglatlētikas federācija (IAAF) apsolījusi, ka septembra pasaules čempionātā Krievijas sportisti varēs startēt ar savu karogu un himnu. Reaģējot uz šādu apgalvojumu, IAAF noliedz minēto apsolījumu.

Lasickene vakar Dimanta līgas posmā Oslo pārlēca 2.01m un atguva sezonas līderes statusu.

Izmantotie resursi:
instagram.com/lasitskene.maria
sport-express.ru
matchtv.ru


, 2019-06-14 13:14, pirms 5 gadiem
Gan jau kāda valsts šo adoptēs.
, 2019-06-14 13:23, pirms 5 gadiem
pūce rakstīja: Gan jau kāda valsts šo adoptēs.
vīra zemi..
, 2019-06-14 19:49, pirms 5 gadiem
Prieks,ka tajā valstī ir viena drosmīga sportiste,kura nebaidās lietas saukt īstajos vārdos..visu cieņu!
, 2019-06-15 10:16, pirms 5 gadiem
ko taa marija tur dzied?
Foto: Salaspils Sporta nams.
1

Pēc 2 nedēļām jubilejas 10. Salaspils pusmaratons ar vadošajiem skrējējiem un atbalstu Ukrainai

Svētku noskaņās, savu pastāvēšanas desmitgadi, šī gada 11. maijā atzīmēs “Ezerkauliņi” Salaspils pilsētas pusmaratons. Kā ierasts, Salaspils pilsētas ielas visas dienas garumā pieskandinās bērnu distanču, 5km, 10km un galvenās distances – pusmaratona – skrējēji, piedaloties vairākiem vadošajiem Latvijas skrējējiem. Kā jaunums šogad ir ieviests jūdzes skrējiens, kas būs veltīts Salaspils sadraudzības pilsētas Bobrovicjas Ukrainā atbalstam.
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.