Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Grīva: "Devītā vieta pasaulē ir fantastisks sasniegums, bet reizē arī sāpīga"

Grīva: "Devītā vieta pasaulē ir fantastisks sasniegums, bet reizē arī sāpīga"
Lauma Grīva
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tāllēcēja Lauma Grīva pēc izcīnītās devītās vietas pasaules čempionātā tāllēkšanā sarunā ar LVS atzina, ka sasniegtā vieta ir lielisks rezultāts, bet no otras puses – ļoti nepatīkama, jo lika viņai palikt tieši aiz astoņu fināla otrās fāzes dalībnieču loka.

“Kad iznācu sektorā, es jutos lieliski,” pēc sacensībām sacīja Lauma Grīva, kura vakar ar lēcienu 6.52m ieguva devīto tāllēkšanas finālā, paliekot nieka centimetru līdz iekļūšanai astotniekā. “Vējš bija savāds, jo ik pa laikam mainījās vēja virziens.”

“Pirmais lēciens sanāca labi, bet tehniski ne pārāk precīzi. Parasti es sāku pieticīgi un tad lēnām lieku klāt. Laikam pēc otrā lēciena, ko pārkāpu, nedaudz kļūdījos ar ieskrējienu. Emocionāli nejutu atšķirību starp kvalifikācijas un fināla sacensībām,” norādīja Latvijas tāllēcēja.

“No šī stadiona atvadīšos ar divējādām sajūtām – no vienas puses devītā vieta pasaulē ir fantastisks sasniegums un vienlaicīgi tas ir arī ļoti sāpīgi. Ceturtās, devītās, trīspadsmitās vietas – tas nav patīkami,” atzina Grīva, kura izcīnījusi Latvijas pagaidām augstāko vietu šajā pasaules čempionātā. “Šķiet, ka kāds no augšas mērķē ar bultu uz sarkanbaltsarkanajiem. Bet, ja godīgi, tad visas meitenes bija ļoti spēcīgas. Bija prieks startēt kopā ar viņām. Mēs, latvieši, kurzemnieki, esam ļoti spītīgi, nebaidāmies no darba. Ticu, ka spēšu uzrādīt vēl labāku rezultātu!”

Pasaules čempionāts vieglatlētikā, tāllēkšana sievietēm

VSportisteValstsRezultāts
1.Britnija RīsaASV7.02
2.Darja Kļišina-7.00
3.Tianna BartoletaASV6.97
4.Ivana ŠpanovičaSerbija6.96
5.Lorēna JūdženaLielbritānija6.72
6.Brūka StretonaAustrālija6.67
7.Šantele MelonaBritu Virdžīnas6.57
8.Blesinga Okagbare-IgoteguonoraNigērija6.55
9.Lauma GrīvaLatvija6.54 (6.42)
10.Klaudija Salmana-RataVācija6.54 (6.39)
11.Eliane MartinsaBrazīlija6.52
12.Alina RotaruRumānija6.46

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/Vieglatlet...


Foto: Salaspils Sporta nams.
1

Pēc 2 nedēļām jubilejas 10. Salaspils pusmaratons ar vadošajiem skrējējiem un atbalstu Ukrainai

Svētku noskaņās, savu pastāvēšanas desmitgadi, šī gada 11. maijā atzīmēs “Ezerkauliņi” Salaspils pilsētas pusmaratons. Kā ierasts, Salaspils pilsētas ielas visas dienas garumā pieskandinās bērnu distanču, 5km, 10km un galvenās distances – pusmaratona – skrējēji, piedaloties vairākiem vadošajiem Latvijas skrējējiem. Kā jaunums šogad ir ieviests jūdzes skrējiens, kas būs veltīts Salaspils sadraudzības pilsētas Bobrovicjas Ukrainā atbalstam.
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.