Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Matule septītā trīssoļlēkšanā, Rinčs divpadsmitais tāllēkšanā

Matule septītā trīssoļlēkšanā, Rinčs divpadsmitais tāllēkšanā
Santa Matule
Foto: Jānis Līgats

Somijas pilsētā Tamperē notiekošajā Eiropas U23 čempionātā 7.vietu trīssoļlēkšanas finālā izcīnīja Latvijas sportiste Santa Matule, veiksmīgākajā mēģinājumā sasniedzot 13,18 metru tālu rezultātu.

Trīssoļlēkšanas sacensību fināla 12 dalībnieču vidū startēja arī Latvijas sportiste Santa Matule. Kvalifikācijā Matules labākais mēģinājums sasniedza 13,24 metru atzīmi. Finālsacensības Latvijas pārstāve sāka ar neieskaitītu mēģinājumu, bet otrajā reizē Matule leca 13,18 metru tālumā, un šis rezultāts ļāva viņai iekļūt astoņu labāko pulkā un tikt pie vēl trīs papildus iespējām.

Latviete vēl divas reizes spēja pārvarēt 13 metru robežu, tomēr abas reizes rezultāti bija identiski un tuvāki par iepriekš sasniegto 13,18. Piektajā un sestajā mēģinājumā Matule leca 13,13 metru tālumā. Uzvaru svinēja Bulgārijas sportiste Gabriela Petrova, kura savu labāko rezultātu 13,91 metra tālumā uzrādīja pašā sacensību izskaņā – sestajā mēģinājumā. Otrā palika Itālijas pārstāve Darja Derkača (13,56 m), bet trešā – slovākiete Maja Bratkiča (13,52 m).

Tāllēkšanas sacensību finālā 12 labāko sportistu pulkā bija arī latvietis Dairis Rinčs. Lai gan kvalifikācijā savā labākajā mēģinājumā leca 7,40 metru tālumā, finālsacensībās tika labi Rinčam vairs neveicās, un sportists palika pēdējā, 12.vietā, ar rezultātu 7,09 metri.

Tikmēr uzvaru tāllēkšanas sektorā svinēja spānis Eisebio Kaseress, par vienu centimetru labojot Eiropas U23 čempionātu rekordu un lecot 8,37 metru tālumā. Visi trīs spāņa ieskaitītie mēģinājumi bija tālāki par astoņiem metriem, un ar jebkuru no tiem būtu pieticis uzvarai, jo otrais labākais rezultāts, kura autors bija Krievijas atlēts Sergejs Morgunovs, bija tieši 8 metri.

Vakara sesijā kārtslēkšanas sektorā notika arī vīru kvalifikācijas sacensības, kurās piedalījās arī Pauls Pujāts. Kvalifikācijas normatīvu (5,40) izpildīt nespēja neviens no dalībniekiem, bet 12 labāko pulkā tika visi tie, kuri spēja pārvarēt latiņu 5,35 metru augstumā. Starp tiem diemžēl nebija Pujāts, kurš ar pirmo mēģinājumu tika galā ar 5,20 metriem, izlaida 5,25 augstumu, bet visi trīs mēģinājumi pārvarēt 5,30 metrus beidzās ar neveiksmi. Kopsummā Pujāts ierindojās dalītajā 17.vietā.

Rīta sesijā uz starta devās arī augstlēcējs Jānis Vanags. Ar otro piegājienu atlēts pārvarēja 2,05 un 2,09 metru augstumus, bet pēc viena nesekmīga mēģinājuma 2,13 metru augstumā no kvalifikācijas sacensībām izstājās. Finālam varēja kvalificēties, pārvarot 2,20 metru augstumu, ko paveica 11 sportisti. Kā 12.finālsacensībās iekļuva igaunis Tanels Reismans.

Izmantotais avots:
News


Foto: Salaspils Sporta nams.
1

Pēc 2 nedēļām jubilejas 10. Salaspils pusmaratons ar vadošajiem skrējējiem un atbalstu Ukrainai

Svētku noskaņās, savu pastāvēšanas desmitgadi, šī gada 11. maijā atzīmēs “Ezerkauliņi” Salaspils pilsētas pusmaratons. Kā ierasts, Salaspils pilsētas ielas visas dienas garumā pieskandinās bērnu distanču, 5km, 10km un galvenās distances – pusmaratona – skrējēji, piedaloties vairākiem vadošajiem Latvijas skrējējiem. Kā jaunums šogad ir ieviests jūdzes skrējiens, kas būs veltīts Salaspils sadraudzības pilsētas Bobrovicjas Ukrainā atbalstam.
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.