Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Serjoginam Viļņā uzvaras 5km un pusmaratonā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Serjoginam Viļņā uzvaras 5km un pusmaratonā
Dmitrijs Serjogins. Foto: Guntis Bērziņš.

Latvijas rekordists 5km un pusmaratonā Dmitrijs Serjogins (SK "Bulta") izcīnījis uzvaras šajās distancēs pagājušajā nedēļas nogalē Viļņā notikušajās sacensībās.

Aizvadītās nedēļas nogalē abās mūsu kaimiņvalstu galvaspilsētās – Tallinā un Viļņā – notika tradicionālie maratona skrējieni. Par SS "Arkādija" pārstāvju Kristera Kudļa un Alises Petrovas panākumiem Tallinā, izcīnot uzvaru un otro vietu 5km un uzstādot personīgos rekordus, ziņojām iepriekš. Arī Viļņā Latvijas pārstāvji izcīnīja godalgotas vietas, tajā skaitā uzvaras.

Par uzvaru izcīnīšanu parūpējās Serjogins, kurš bija ātrākais gan piecu kilometru distancē ar rezultātu 14:58 un arī pusmaratonā (1:06:31). Serjogins būs Latvijas galvenā cerība 1. oktobrī pasaules čempionātā skriešanā pusmaratona distancē.

Miks Jānis Caune 5km finišēja kā sestais – 16:39. Savukārt sievietēm trešo vietu ieguva Kitija Valtere – 18:44. Savukārt 10 km distanci visātrāk pieveica jaunietis Emīls Matiass Reinfelds – 32:30. Reinfelds tāpat kā Kudlis un Petrova nedēļas nogalē paspēja sekmīgi nostartēt arī sestdien Raiskumā notikušajā taku skriešanas seriālā "Stirnu buks", kur Emīlam otrā vieta aiz Kudļa 7km.