Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Arkādiešiem Kudlim un Petrovai ar personīgajiem rekordiem uzvara un 2. vieta 5km Tallinā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Arkādiešiem Kudlim un Petrovai ar personīgajiem rekordiem uzvara un 2. vieta 5km Tallinā
Kristers Kudlis. Foto: Latijas Vieglatlētikas federācija.

SS "Arkādija" pārstāvji Kristers Kudlis un Alise Petrova ar panākumiem nostartējuši "Tallinas maratona" ietvaros notikušajā 5km skrējienā, abiem uzstādot personīgos rekordus un izcīnot attiecīgi uzvaru un otro vietu.

Aizvadītās nedēļas nogales trīs dienas Tallinā notika populārā “Tallinas maratona” pasākumi. Piektdien sacensības notika piecu kilometru, sestdien – desmit kilometru un pusmaratona distancēs, bet svētdien notika tradicionālais Tallinas maratona skrējiens ar ļoti kuplu dalībnieku skaitu. Sacensībās piedalījās arī daudzi Latvijas skrējēji, bet pie godalgotām vietām tika arkādieši.

Piecu kilometru skrējienā vīriešiem uzvaru izcīnīja pirms nedēļas Latvijas čempiona titulu 5km ieguvušais 17 gadus vecais rīdzinieks Kristers Kudlis, kurš distanci veica 14:32 un par 11 sekundēm apsteidza tuvāko sekotāju - vienu no Igaunijas vadošajiem triatlonistiem Johannesu Siku, kurš bieži ir startējis Latvijā. Ceturtais finišēja Latvijas čempionāta bronzas medaļnieks 1500m pieaugušajiem un Baltijas junioru čempions Roberts Glazers no SK "Ašais". Arī Austra Āboliņa audzēknim personīgais rekords 15:20.

Sievietēm kā otrā finišēja Latvijas čempioāta medaļniece pieaugušajiem un junioriem Alise Petrova – arī ar jaunu personīgo rekordu (17:38). Septiņas sekundes ātrāk par 18gadus veco rīdzinieci skrēja pēdējo gadu Igaubnijas čempione 3000m kavēkļu skrējienā Laura Māsika. Starp juniorēm arkādiete Petrova bija labākā.

Pēc piektdienas panākumiem Tallinā Kudlis ar Petrovu ar panākumiem startēja nākamajā dienā populārajā taku skriešanas seriālā "Stirnu buks", Raiskumā, kur abi arkādieši izcīnīja uzvaras 7km distancē skolēnu taku čempionātā.