Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

LVS prezidents Zālītis: "Vieglatlētikas skandāls bija milzīgs pārsteigums"

LVS prezidents Zālītis: "Vieglatlētikas skandāls bija milzīgs pārsteigums"
LVS prezidents Guntis Zālītis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) prezidents Guntis Zālītis sarunā ar Sportacentrs.com norādīja, ka no skandāla vieglatlētikas pasaulē visvairāk varētu ciest sporta veida attiecības ar sponsoriem, bet aicinājumu diskvalificēt visus Krievijas vieglatlētus viņš uzskata par neadekvātu.

Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) izveidotā neatkarīgā komisija pirmdien speciāli organizētā preses konferencē rekomendēja Starptautiskajai vieglatlētikas federāciju asociācijai (IAAF) diskvalificēt Krievijas vieglatlētus no visām sacensībām un uz nenoteiktu laiku apturēt Krievijas antidopinga aģentūras licenci. Tāpat jau iepriekš parādījās informācija, ka par korupciju un naudas atmazgāšanu tiek apsūdzēts bijušais IAAF prezidents Lamins Diaks.

LVS prezidents Guntis Zālītis pagaidām nevēlas steigties ar oficiālu viedokli, jo vēl nav saņemts oficiāls paziņojums no IAAF, tomēr viņš piebilst, ka "ne bez iemesla kādu arestē". "Tas, ka Diaka dēlam [Papam Masatam Diakam] bija problēmas un viņš praktiski atrodas ieslodzījumā, bija zināms jau iepriekš. Taču viņa problēmas nebija tieši saistītas ar darbību IAAF. Bet to, ka skandāls izvērsīsies tādā veidā, neviens negaidīja. Arī pašreizējais IAAF prezidents Lords Sebastjans Ko un viceprezidents Sergejs Bubka."

"Saprotams, ka šāda situācija nav laba mūsu sporta veidam. Nevienam skandālam nekad nav vienkārša risinājuma. Šobrīd varu vienīgi pateikt, ka Latvijas Vieglatlētikas savienībai ar to nav nekādas saistības. Paliek jautājums - kā ar to tiks galā Krievija? Vai tas ir kāds globāls pasūtījums pret Krievijas sportu?"

"Kā šāds skandāls var ietekmēt sporta veidu? Pirmkārt, tas ietekmē sponsoru attieksmi. Jācer, ka tie neatteiksies no sadarbības līgumiem. Sportisti turpinās trenēties, bet lielāko triecienu var dot sponsoru atdeves samazināšanās, kā tas bija pēc skandāliem riteņbraukšanā," skaidro Zālītis.

Vaicāts par to, vai WADA rekomendētais sods diskvalificēt Krievijas Vieglatlētikas federāciju, tādējādi liedzot krievu sportistiem nākamgad piedalīties sacensībās, ir adekvāts, Zālītis uzskata, ka šāds aicinājums ir tendenciozs. "Ja ir skaidri pierādījumi, ka federācija ir iesaistīta sportistu apgādāšanā ar dopingu, tad izmeklēšana jāveic pret konkrētajām amatpersonām, jo federācija nav tikai ģenerālsekretārs vai valde, bet arī juridiskie biedri (sporta klubi un sporta skolas - J.F.)."

"Diskvalifikāciju federācijai varētu piemērot tādā gadījumā, ja tā noteiktā termiņā nav spējīga sakārtot radušās problēmas," uzskata LVS prezidents. "Manuprāt, šajā skandālā ir arī politiskas loma. Pagaidām ir pārāk daudz neoficiālas informācijas. Kad konkrētā tiesā tiks iesniegtas apsūdzības noteiktām personām, tad būs cita lieta."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2015-11-10 11:51, pirms 8 gadiem
Kā LVS reaģēja uz Jāņa Bojāra atzīšanos dopinga lietošanā?

  +6 [+] [-]

, 2015-11-10 12:39, pirms 8 gadiem
Krievijai pēdējos gadus regulāri bijušas problēmas ar dopingu, izteikums par diskvalifikāciju nevar būt bez kāda pamatojuma un par pasūtījumu nevar būt ne runas, jo krievi paši iznīcināja tos tūkstošus analīžu

  +5 [+] [-]

, 2015-11-10 13:01, pirms 8 gadiem
Krievi taču blēdās kur tik var un kā tik var. Zālītim milzīgs pārsteigums?! Tā kā būtu mucā audzis un dzīvojis!

  +4 [+] [-]

, 2015-11-10 13:27, pirms 8 gadiem
LVS federācija laikam ir bez interneta pieslēguma, absolūti neinteresējas par notikumiem ārpus savām telpām, un pareizi laikam tika teikts - dzīvo mucā un barojas pa spundi.
Visā pasaulē muhļī ar dopingu, un jau iepriekš tika atklāts, ka visbiežāk grēko Krievija, Ķīna un ASV, savukārt bijušās nvs valstis vienkārši saņem no krievijas novecojušu dopingu, tāpēc arī sistemātiski iekrīt.
Ņemot vērā to, ka sočos 2014 tika pieķerti divi latvijas hokejisti dopinga lietošanā, tad LVS par izteikumiem "milzīgs pārsteigums" ir pamats jaunas LVS vadības iecelšanai, jo tādi izteikumi norāda uz to, ka Krievija ir piekukuļojusi LVS vadītāju, lai tas starptautiskā mērogā aizsargā savus darba devējus.

  +5 [+] [-]

, 2015-11-10 13:27, pirms 8 gadiem
Tikai totālam dundukam un āpsim krievu manipulācijas ar dopingu ir pārsteigums!
Gunti,ko Tu dari LVS prezidenta amatā????????????
P.S.Vēl viens Guntis vienas federācijas prezidenta amatā un vēl viens pārsteigums,kad runa ir par tās pašas nu jau starptautiskās federācijas korupciju un manipulācijām!

  +1 [+] [-]

, 2015-11-10 13:50, pirms 8 gadiem
wegils rakstīja: Kā LVS reaģēja uz Jāņa Bojāra atzīšanos dopinga lietošanā?
Ir arī tāds juridisks jēdziens kā "noilgums".

  +2 [+] [-]

, 2015-11-10 13:51, pirms 8 gadiem
miesnieka nedarbi hauzenē rakstīja: Tikai totālam dundukam un āpsim krievu manipulācijas ar dopingu ir pārsteigums!
Gunti,ko Tu dari LVS prezidenta amatā????????????
P.S.Vēl viens Guntis vienas federācijas prezidenta amatā un vēl viens pārsteigums,kad runa ir par tās pašas nu jau starptautiskās federācijas korupciju un manipulācijām!
Overtaimā ir tik pat advancēts Guntis. Varbūt brāļi?

  +5 [+] [-]

, 2015-11-10 14:01, pirms 8 gadiem
Gunti, pietiks būt vājam un naivam!!! Apnicis jau.
Mazāk braukā apkārt, un sāc darīt kaut ko jēdzīgu!
Slēpts komentārs: fanu klubs#13

  +1 [+] [-]

, 2015-11-10 14:37, pirms 8 gadiem
Dr.med.Mengele rakstīja: Overtaimā ir tik pat advancēts Guntis. Varbūt brāļi?
Man gan liekas,ka Overtime Guntim smadzenes ir galvā un vispār tāds normāls kekss un brunču mednieks ...nevis kā minētajiem 2iem federācijas prezidentiem Guntiem,to smadzenes ir naudasmakā un sēžamvietā!