Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

LČ krosā junioriem un jauniešu grupās galvgalī vairāku sporta veidu pārstāvji

Ivars Bācis
Ivars Bācis

LČ krosā junioriem un jauniešu grupās galvgalī vairāku sporta veidu pārstāvji
Sudraba medaļas ieguvējs junioriem - orientierists Matīss Saulīte. Foto no sportista privātā arhīva.

Pagājušajā nedēļas nogalē Cēsu pusē pie Āraišu vējdzirnavām norisinājās Latvijas čempionāts krosā, kur vairākās grupās galvgalī bija vairāku sporta veidu pārstāvji - vieglatlēti, biatlonisti, orientieristi, slēpotāji, triatlonisti u.c..

Iepriekš informējām, ka pieaugušo grupā par Latvijas čempionu krosā 8km kļuva Pasaules kausā biatlonā trijniekā tikušais Andrejs Rastorgujevs, bet sudraba medaļu izcīnīja daudzkārtējais Latvijas čempions triatlonā Andrejs Dmitrijevs, bet piektais finišēja vairākkārtējais pirmo vietu ieguvējs LČ slēpošanā Indulis Bikše.

Junioriem U20 sava trenera Austra Āboliņa veidotajā trasē pārliecinoši uzvaru 6km svinēja LČ uzvarētājs un medaļnieks junioriem Roberts Glazers (SK "Ašais"), kurš distanci veica 22:01 un par 42 sekundēm apsteidza Latvijas junioru čempionu un Eiropas čempionātu dalībnieku orientēšanās sportā Matīsu Saulīti. Pusminūti vēlāk finišēja un trijnieku noslēdza liepājnieks Roberts Zeiburliņš.

Junioru meitenēm bija ļoti spraiga cīņa, pirmajam trijniekam 4km satilpstot 7 sekundēs. Ar rezultātu precīzi 16 minūtes uzvarēja pēdējos trīs "Stirnu buka" pirmo vietu ieguvēja, Innas Radēvičas audzēkne Evelīna Sitnika no Krāslavas, otrā bija rīdziniece Rebeka Draudiņa, bet trijnieku noslēdza vēl viena Anitas Klapotes audzēkne no Rīgas - Valērija Curikova. Piekto vietu ieguva viena no labākajām junioru orientieristēm, arī starptautisko čempionātu dalībniece Leonarda Baltiņa.

U18 grupā uzvaras laurus plūca Kārlis Stukāns (4km) un Amanda Valtasa (3km). U16 grupā nepārspēti palika brālis Rūdolfs un māsa Sibilla Vanadziņi. Sudraba medaļu ieguva labākā Latvijas jauniešu un junioru grupu triatloniste, kā aŗi peldētāja Beāte Jansone.

Otro zeltu Valtasu ģimenei sarūpēja U14 grupas uzvarētājs puišiem Hermanis Valtass, bet meitenēm nepārspēta palika "Stirnu bukā" vienu uzvaru šogad izcīnījusī Elīza Ērenfrīde, kurai tikai 5 sekundes piekāpās distanču slēpotāja un biatloniste Estere Piksone. U12 puišiem uzvarēja triatlonists Ernests Fiļovs, bet meitenēm - Amanda Baranauska, bet triatlonsite Marta Gustiņa finišēja piektā.

  -1 [+] [-]

, 2022-10-10 16:13, pirms 2 gadiem
Nekas neparasts, ka otrientieristi, slēpotāji un biatlonisti ir labi krosa skrējēji, bet vadošie vieglatlēti noteikti ir ātrāki. Problēma, ka tie izvēlas cīnīties par naudas balvām Lietuvas čempionātā vai vispār nestartē.

  +1 [+] [-]

, 2022-10-10 16:38, pirms 2 gadiem
Vajag biežāk kopā startēt,tad būs labums visiem.

  +1 [+] [-]

, 2022-10-10 19:30, pirms 2 gadiem
letinbee rakstīja: Vajag biežāk kopā startēt,tad būs labums visiem.
bez šaubām. Tikai jāpadara sacensības pievilcīgas spēcīgākajiem skrējējiem u.c. sporta veidu pārstāvjiem. Lasi - naudas balvas.

     [+] [-]

, 2022-10-11 08:23, pirms 2 gadiem
Diezgan traki,ka Vieglatlētikas Savienība ir tik nabadzīga,ka apbalvošanā pat nevar visiem,kas uz pjedestāla iedot bērnu šampānieti?Klauni!
Tanī pašā brīdī viena daļa aizbrauc uz Lietuvu,jo tur var naudu nopelnīt!
Tas nu ir diezgan smieklīgi!