Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Rastorgujevs kļūst par Latvijas čempionu krosā, triatlonists Dmitrijevs otrais

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Rastorgujevs kļūst par Latvijas čempionu krosā, triatlonists Dmitrijevs otrais
Andrejs Rastorgujevs. Foto: EPA/Scanpix

Sestdien Cēsu pusē pie Āraišu dzirnavām Latvijas skrējēji cīnījās par 2022.gada sezonas Latvijas čempionāta pēdējām medaļām un čempionu tituliem, sacenšoties krosā. 8km vīriešiem uzvarēja biatlonists, divkārtējais Eiropas čempions Andrejs Rastorgujevs, pirmo reizi kļūdams par Latvijas čempionu vieglatlētikā. Sudrabu izcīnīja titulētais triatlonists un sporta žurnāists Andrejs Dmitrijevs, kuram tā bija pirmā medaļa, jo iepriekš LČ krosā ir bijis ceturtais.

Vīriešu konkurencē nestartēja pagājušā gada pirmo divu vietu ieguvēji Edgars Šumskis un Uģis Jocis, līdz ar to dodot iespēju citiem. Andrejs Rastorgujevs astoņus kilometrus garo distanci veica 28 minūtēs un 20 sekundēs. Rastorgujevs nav pirmais cita sporta veida pārstāvis, kurš uzvarējis Latvijas krosa čempionātā. 2013.gadā to iespēja tolaik ļoti veiksmīgais pasaules līmeņa orientierists Edgars Bertuks.

Otro vietu, zaudējot biatlonistam 41 sekundi, ieņēma daudzkārtējais Latvijas čempions triatlonā Andrejs Dmitrijevs, kurš pirms divām nedēļām ar jaunu trases rekordu triumfēja Limbāžu skrējienā "Apkārt Lielezeram" un kurš šajā sezonā visos sešos populārā taku skriešanas seriāla "Stirnu buks" posmos Zaķa distancē (12-14km) iekļuva trijniekā. Trešajā pozīcijā ierindojās Ņikita Bogdanovs, kurš piekāpās Rastorgujevam 43 sekundes. Ceturtais finišēja Jānis Mūrnieks, bet tikai piektajā vietā ierindojās distanču slēpotājs Indulis Bikše, kurš savulaik dažas reizes ir ticis trijniekā, kad LČ krosā norisinājās Carnikavā "Zibeņu trasē". No Rastorgujeva Bikše atpalika precīzi 2 minūtes.

Sieviešu konkurence nebija tik spēcīga, turklāt startēja tikai trīs dalībnieces. Par čempioni tika kronēta Anna Marija Petrakova, kurai tā ir pirmā uzvara. Viņa sešu kilometru distanci veica precīzi 26 minūtēs. Otrā finišēja Elīna Gumarova, kura atpalika no uzvarētājas minūti un 19 sekundes, kamēr labāko trijnieku, zaudējot divas minūtes un astoņas sekundes, noslēdza Veronika Masjuka.

2021.gadā Ogrē "Stirnu buka" taku skriešanas seriāla ietvaros par čempioniem tika kronēti Kamilla Vanadziņa un Edgars Šumskis.

Pēc divām nedēļām turpat pie Āraišu dzirnavām Baltijas krosa čempionāts.

Izmantotie resursi:
LVS | Sākums

  -4 [+] [-]

, 2022-10-08 21:30, pirms gada
Vēmiens nāk redzot, ka viņš atgriezīsies biatlona!

  +3 [+] [-]

, 2022-10-08 21:37, pirms gada
Riko rakstīja: Vēmiens nāk redzot, ka viņš atgriezīsies biatlona!
Īsts sporta draugs!!! Tik iemaldījies ne tur...Lai Andrejam viss izdodas!

  -2 [+] [-]

, 2022-10-08 21:53, pirms gada
Riko rakstīja: Vēmiens nāk redzot, ka viņš atgriezīsies biatlona!
Precīzi teikts

     [+] [-]

, 2022-10-08 22:33, pirms gada
Izskatās, ka tas viss labums vēl nav izgājis

     [+] [-]

, 2022-10-08 22:41, pirms gada
Ja jums kaut kas nepatīk ,nevajag vispār neko rakstīt .
Jūsu viedoklis ne kam nav interesants. Par jūs točno nekur un neviens nerakstīs 😁👍🏻Un par jūsu sasniegumiem arī 😊

     [+] [-]

, 2022-10-08 23:20, pirms gada
Lai turās veselība un nesanāk aizrīties ar saviem vēmekļiem! Kad būs panākumi, labi starti, tad "mētelis"būs uz otru pusi un būs citi komenti Ka tik kādu noriet, ko sliktu pateikt...karma...

     [+] [-]

, 2022-10-09 02:58, pirms gada
nadjufka2@inbox.lv rakstīja: Ja jums kaut kas nepatīk ,nevajag vispār neko rakstīt .
Jūsu viedoklis ne kam nav interesants. Par jūs točno nekur un neviens nerakstīs 😁👍🏻Un par jūsu sasniegumiem arī 😊
Vajag rakstīt, man ir interesants viņu viedoklis!

     [+] [-]

, 2022-10-09 09:39, pirms gada
Ko tad Andrejs sadarīja, ka dažs vemj lasot ziņas par viņa uzvaru?

     [+] [-]

, 2022-10-09 10:28, pirms gada
Nedaudz skumīgi, ka paši vieglatlēti tik mazu uzmanību velta krosam. Konkurence varēja būt krietni spēcīgāka. LVS nav arī izdevies šosejas un taku skrējienu popularitāti izmantot stadiona un krosa disciplīnās.

https://athletics.lv/lv/competition...