Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Pieci 2005.gada pasaules vieglatlētikas čempionāta medaļnieki pieķerti dopinga lietošanā

Pieci 2005.gada pasaules vieglatlētikas čempionāta medaļnieki pieķerti dopinga lietošanā
Nadežda Ostapčuka
Foto: AFP/Scanpix

Pēc tam, kad no jauna tikušas pārbaudītas dopinga analīzes, pieci 2005.gada pasaules čempionāta vieglatlētikā medaļu ieguvēji pieķerti aizliegto vielu lietošanā, vēsta ārvalstu plašsaziņas līdzekļi.

Tikai krievi un baltkrievi

Viena no pieķertajām ir baltkrievu lodes grūdēja Nadežda Ostapčuka, kura Helsinkos izcīnīja zelta medaļu. Pieķerti vēl divi čempioni – Ostapčukas tautietis, vesera metējs Ivans Tihons un krieviete Olga Kuzenkova. Pozitīvas dopinga analīzes izrādījušās arī tāllēcējai Tatjanai Kotovai (Krievija), kura izcīnīja sudrabu un vesera metējam Vadimam Devjaovskim, kurš arī tika pie sudraba.

Kopumā pieķerti seši sportisti – sestais ir baltkrievu lodes grūdējs Andrejs Mihņevičs, kuram līdz goda pjedestālam nedaudz pietrūka – viņš ieņēma ceturto vietu. Tomēr jāuzsver, ka Mihņevičs uzvarēja 2003.gada pasaules čempionātā.

Jāatgādina, ka Ostapčuka šobrīd ir diskvalificēta uz gadu, jo pozitīvas bija viņas 20112.gada Londonas olimpisko spēļu laikā ņemtās dopinga analīzes. Par dopinga pārkāpumiem 2008.gada Pekinas spēļu sudraba un bronzas medaļas savulaik tika atņemtas Devjatovskim un Tihonam, taču viņi tās atguva pēc tam, kad Sporta Arbitrāžas tiesa apmierināja viņu apelācijas.

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage


, 2013-03-08 16:59, pirms 11 gadiem
Izskatās, ka pārbaudītāji ir apsteiguši lietotājus. Paies vēl pāris gadu un vispār būs pilnīgas auzas... Sports kaut kā pāriet citā līmenī... bet diez vai tas būs interesanti līdzjutējiem.
, 2013-03-08 20:36, pirms 11 gadiem
Apnikuši tie dopinga skandāli, medaļu atņemšana pēc n-tajiem gadiem..... lai ņem tās analīzes un izdara secinājumus priekšdienām. Negribas skatīties ne riteņbraukšanu, ne vieglatlētiku...... uzvarētāju vienalga uzzināsim tik pēc vairakiem gadiem.
Foto: Salaspils Sporta nams.
1

Pēc 2 nedēļām jubilejas 10. Salaspils pusmaratons ar vadošajiem skrējējiem un atbalstu Ukrainai

Svētku noskaņās, savu pastāvēšanas desmitgadi, šī gada 11. maijā atzīmēs “Ezerkauliņi” Salaspils pilsētas pusmaratons. Kā ierasts, Salaspils pilsētas ielas visas dienas garumā pieskandinās bērnu distanču, 5km, 10km un galvenās distances – pusmaratona – skrējēji, piedaloties vairākiem vadošajiem Latvijas skrējējiem. Kā jaunums šogad ir ieviests jūdzes skrējiens, kas būs veltīts Salaspils sadraudzības pilsētas Bobrovicjas Ukrainā atbalstam.
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.