Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Vaičulei otrā vieta sacensībās Polijā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Vaičulei otrā vieta sacensībās Polijā
Gunta Vaičule. Foto: Guntis Bērziņš

LETA. Latvijas sprintere Gunta Vaičule trešdien Ščecinā finišēja otrā Pasaules Vieglatlētikas savienības ("World Athletics") "Challenger" sacensību 400 metru sprintā.

Veslava Manjaka piemiņas sacensībās Vaičule apli skrēja 52,48 sekundēs, piekāpdamās tikai kanādietei Medeleinai Praisa, kura finišēja 51,94 sekundēs.

Trešā bija norvēģiete Astri Ercgorda ar finišu 52,70 sekundēs. Sacensībās startēja arī poliete Adrianna Janoviča-Poltoraka (53,57), un serbiete Maja Čiriča (54,49).

No šo sacensību dalībniecēm Vaičulei ir labākais personīgais rekords un arī sezonas rekords.

Tikmēr Valters Kreišs pie slavenās Āhenes katedrāles notikušajos mačos kārtslēkšanā ar 5,40 metru augstu lēcienu ierindojās devītajā vietā 15 sportistu konkurencē. 5,20 metrus viņš pārvarēja ar pirmo mēģinājumu, 5,40 - ar otro piegājienu, bet 15 centimetrus augstāk novietotu latiņu pārvarēt nebija pa spēkam.

Ar 5,92 metru augstu lēcienu uzvarēja augustā par pasaules vicečempionu kļuvušais Filipīnu sportists Džons Objena. Otrais ar 5,87 metriem bija amerikānis Sems Kendrikss, bet trešo vietu ar 5,82 metriem ieņēma francūzis Tibo Kolē, kurš šī gada pasaules meistarsacīkstēs bija piektais.