Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Mūze-Sirmā ar piekto vietu labākā starp eiropietēm Dimanta līgas finālā

Emils Ozerinskis

Mūze-Sirmā ar piekto vietu labākā starp eiropietēm Dimanta līgas finālā
Līna Mūze-Sirmā. Foto: Nikepreclassic

Dimanta līgas finālsacensībās ASV vieglatlētikas centrā Jūdžinā, kur norisinājās 2022. gada pasaules čempionāts, piekto vietu dāmu šķēpmešanā ieņēma Latvijas vienīgā sportiste šajās sacensībās Līna Mūze-Sirmā. Labākajā metienā smilteniete uzrādīja rezultātu 59,69 metri.

Dimanta līgas finālsacensībās sieviešu šķēpmešanā startēja pasaules čempionātā Anetei Sietiņai (sacensību laikā vēl Kociņai) sudraba medaļu atņēmušās Haruka Kitaguči un Makenzija Litla. Starp septiņām sportistēm Līna Mūze-Sirmā bija ar trešo augstāko sezonas rezultātu, atpaliekot tikai no abām Budapeštas medaļniecēm.

Pirmais metiens smiltenietei no visām dalībniecēm bija vispieticīgākais, izejas pozīcijām uzrādot rezultātu 55,20 metri. Sekojošajos mēģinājumos Latvijas šķēpraide attiecīgi uzlaboja savus rezultātus līdz 56,75 un 58,32. Rezultātu progresiju Mūze-Sirmā turpināja arī ceturtajā metienu sērijā, sasniedzot 59,69 metrus, kas tobrīd deva ceturto vietu.

Piektajā metienu sērijā Mūzes-Sirmās piegājiens netika skaitīs, bet tieši pirms Latvijas sportistes pēdējā metiena priekšā aizsteidzās amerikāniete Megija Melouna, raidot šķēpu 42 centimetrus pāri 60 metru līnijai. Latvijas sportistei noslēdzošajā metienā rīks iedūrās 55,78 metru tālumā, kas neļāva atgriezties augstākā pozīcijā. Līdz ar to Mūze-Sirmā sacensībās Jūdžinā ieņēma piekto vietu. Aiz Latvijas sportistes palika abas pārējās eiropietes - Austrijas sportiste Viktorija Hudsone, kura pasaules čempionātā bija piektā, un dienvidu kaimiņiene Liveta Jasiunaite no Lietuvas.

Pasaules čempione Haruka Kitaguči ar 63,78 metru tālu metienu kļuva par uzvarētāju Jūdžinā, apsteidzot Austrālijas šķēpraides Tori Pītersu un Makenziju Litlu. Tādējādi japāniete tika kronēta arī par šīs sezonas Dimanta līgas čempioni.

Šķēpmešana sievietēm Dimanta līgas fināls

V.SportisteValstsRez.
1.Haruka KitagučiJapāna63.78
2.Tori PītersaAustrālija61.30
3.Makenzija LitlaAustrālija61.24
4.Megija MelounaASV60.42
5.Līna Mūze-SirmāLatvija59.69
6.Viktorija HudsoneAustrija57.99
7.Liveta JasiunaiteLietuva57.45

Izmantotie resursi:
https://eugene.diamondleague.com/pr...