Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Arī barjerotajā sprintā dubultuzvaras Jamaikai

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Arī barjerotajā sprintā dubultuzvaras Jamaikai
Fostere-Hiltone (Jamaika) pēc uzvaras pasaules čempionātā.
AFP foto

IAAF “Grand Prix” sacensībās Rieti barjerotajā sprintā tāpat kā gludajā savu pārākumu demonstrēja jamaikieši. Vīriešiem 110 m barjerskrējienā uzvarēja Dvaits Tomass, bet sievietēm 100m barjerās labākā bija pasaules čempione Bridžita Fostere-Hiltone.

Nestartējot spēcīgākajiem amerikāņiem un jaunajam pasaules čempionam Braitvaitam no Barbadosas, barjerotajā sprintā pirmajās divās vietās ierindojās pasaules čempionāta finālisti Dvaits Tomass un Moriss Vignals. Šoreiz jamaikiešu duelī pārāks bija Tomass, kurš izcīnīja uzvaru ar laiku 13,36 sekundes, par 0,12 sekundē apsteidzot Vignalu. Trešajā vietā ierindojās spānis Džeksons Kvinoness, kurš skrēja finālā pagājušajā gadā Pekinā.

Sievietēm 100m barjerās pārliecinoši pirmajās divās vietās bija jamaikietes Fostere-Hiltone un Nikieša Vilsone, kas trešo vietu izcīnījušo amerikānieti Damu Čeriju apsteidza vairāk nekā par trim sekundes desmitdaļām. Apliecinot savu pasaules čempiones statusu, uzvaru izcīnīja Fostere-Hiltone (12,78s), par sešām sekundes simtdaļām apsteidzot Vilsoni.

200 metros sievietēm arī pirmajās divās vietās jamaikietes – Kerona Stjuarte (22,62s) un Šerika Viljamsa (22,69s), kurām, starp citu, 200m nav pamatdistance. Abas pasaules čempionātā Berlīnē izcīnīja sudraba medaļas – Stjuarte 100m, bet Viljamsa 400m. Tiesa, Stjuarte Olimpiskajās spēlēs Pekinā startēja 200m distancē, kur izcīnīja bronzas medaļu.

Tomēr 200m vīriešiem jamaikiešu dominanci pārtrauca pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvējs Volliss Spīrmons no ASV, kas uzvarēja, uzrādot laiku 20,27 sekundes.

Izmantotie resursi: iaaf.org

     [+] [-]

, 2009-09-06 23:02, pirms 15 gadiem
ZELTS...piestāv Jamaikai!