Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Nosaukts Latvijas izlases sastāvs trijās distancēs pasaules čempionātam skriešanā Rīgā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Nosaukts Latvijas izlases sastāvs trijās distancēs pasaules čempionātam skriešanā Rīgā
Preses konferencē piedalījušies Latvijas izlases pārstāvji. Foto: Guntis Bērziņš.

Šodien Mākslas muzejā notikušajā preses konferencē tika nosaukts Latvijas izlases sastāvs, kas pārstāvēs mūsu valsti trijās distancēs pasaules čempionātā skriešanā Rīgā, kas notiks šī gada 1.oktobrī.

Pasaules čempionātā skriešanā (World Athletics Road Running Championships), kas pasaules pirmizrādi Rīgā piedzīvos 30. septembrī un 1. oktobrī, par čempionu tituliem jūdzes, 5 kilometru un pusmaratona distancēs cīnīsies nacionālo izlašu pārstāvji, pasaules un olimpiskie čempioni, Eiropas un pasaules rekordisti. Ir kļuvis zināms, kuri no Latvijas centīsies sastādīt konkurenci pasaules elites skrējejiem.

Latvijas Vieglatlētikas savienība preses konferencē prezentēja Latvijas valstsvienības sastāvu startam pasaules čempionātā skriešanā Rīgā. Pusmaratonā Latviju pārstāvēs rekordists Dmitrijs Serjogins, Latvijas čempionātu medaļnieks Artūrs Bareiķis, olimpiete un vairākkārtējā Latvijas čempione Ilona Marhele, sezonas līdere Agata Strausa, šī gada Rimi Rīgas maratona uzvarētājs Aleksandrs Raščevskis, pagājušā gada Rimi Rīgas maratona uzvarētāja un šogad otro vietu ieguvusī Anna Kļučņika, daudzkārtējā Latvijas čmepione un pasaules jauniešu vicečempione Jeļena Ābele un Jānis Višķers.

Latvijas valstsvienību pasaules čempionātā 5 km distancē pārstāvēs rekordists jūdzē šosejā un 3000m telpās Uģis Jocis, nuopat 5km valsts čempionātā uzvarējusī Evelīna Krista Sitņika un vairākkārtējais Latvijas čempions un medaļnieks Edgars Šumskis, savukārt jūdzē - daudzkārtējs čempions un viens no pašiem ātrākajiem vidējās distancēs Jānis Razgalis, jauniešu grupas čempione telpāsun stadionā Sibilla Vanadziņa un vairākkārtējs valsts čempionātu uzvarētājs junioriem un medaļnieks pieaugušajos Ņikita Bogdanovs.

Lai arī 5 km distancei sākotnēji pieteiktā Agate Caune savainojuma dēļ pasaules čempionātā skriešanā Rīgā nestartēs, talantīgā vieglatlēte - divkārtējā Eiropas junioru čempione un Latvijas rekordiste 5km un 3000m - apņēmusies būt kopā ar izlasi un tautas skrējienu dalībniekiem sacensību dienā, kļūstot par Pasaules čempionāta skriešanā Rīgā vēstnesi. Pasākuma dienā 1. oktobrī Agatei būs iedalīta svarīga simboliska loma – Agate vispirms ievadīs 5 km distances masu skrējienu, izšaujot starta signālu, bet vēlāk finišā pirmoreiz pasniegs medaļas 5 km distances masu skrējiena finišētājiem.

Latvijas Vieglatlētikas savienības sporta direktore Ieva Misāne: “Atlasot Latvijas izlasi, vēlējāmies, lai Latviju pasaules čempionātā skriešanā Rīgā pārstāv paši labākie, tāpēc man ir patiess prieks, ka uz Latviju brauks un mūsu valsti Pasaules čempionātā skriešanā pārstāvēs arī tie Latvijas labākie atlēti, kuri trenējas un dzīvo ārpus Latvijas. Starp izlases dalībniekiem ir arī vairāki Latvijas rekordisti - Uģis Jocis, kurš uzstādījis Latvijas rekordu jūdzē šosejā, jūdzē telpās un 3000 m telpās un Dmitrijs Serjogins – Latvijas rekordists pusmaratonā, 10 km un 5 km. Ceram, ka mūsu valstsvienības izlase parādīs pasaules čempionātā skriešanā savu labāko sniegumu!”

Informāciju sagatavoja
Inese Ķīkule

  -1 [+] [-]

, 2023-09-04 19:06, pirms 8 mēnešiem
Vai Višķera ātro skriešanu policija neuzskatīs par mēģinājumu bēgt?

  -1 [+] [-]

, 2023-09-04 19:29, pirms 8 mēnešiem
"Latvijas valstsvienību pasaules čempionātā 5 km distancē pārstāvēs nuopat 5km valsts čempionātā uzvarējusī Evelīna Krista Sitņika". A kur tad otrs uzvarētājs? Dziesmas vārdiem runājot, "Par zaļu, pat vēl zaļāks"? Ir starpība, kurš būs pirmajā desmitniekā no beigām?

     [+] [-]

, 2023-09-04 20:15, pirms 8 mēnešiem
Medveds varētu arī nebūt pirmajā desmitniekā no beigām. Nav gan ne jausmas par viņa paša sportiskajiem plāniem...