Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

2018.gada Eiropas čempionāts vieglatlētikā notiks Berlīnē

2018.gada Eiropas čempionāts vieglatlētikā notiks Berlīnē
Berlīnes olimpiskais stadions

Eiropas Vieglatlētikas asociācija šodien paziņojusi, ka 2018.gada Eiropas čempionāta vieglatlētikā rīkotāja būs Vācijas galvaspilsēta Berlīne.

Vācija Eiropas čempionātu uzņems jau trešo reizi – pirmoreiz tas notika 1986.gadā Štutgartē, bet 2002.gadā sacensības norisinājās Minhenē. Interesanti, ka kādai no Vācijas pilsētām rīkošanas tiesības tiek ik pēc 16 gadiem.

Lai gan Berlīnei šī ir pirmā reize, kad tā organizēs Eiropas čempionātu, pasaules meistarsacīkstes Vācijas galvaspilsētā jau ir notikušas – tās norisinājās 2009.gadā.

Berlīnē norisināsies 24.Eiropas čempionāts vieglatlētikā. Pirmais čempionāts notika tālajā 1934.gadā, kad pirmie kontinenta uzvarētāji tika noskaidroti Benito Musolini stadionā Turīnā, Itālijā. Jāatgādina, ka iepriekšējais Eiropas čempionāts 2012.gadā norisinājās Helsinkos (Somija), bet pirms Berlīnes Eiropas čempionātu uzņems arī Šveices pilsēta Cīrihe (2014.gadā) un Nīderlandes galvaspilsēta Amsterdama (2016.gadā).

Izmantotie resursi:
European Athletics


, 2013-11-02 14:27, pirms 10 gadiem
baigi smukais stadions
, 2013-11-03 14:36, pirms 10 gadiem
Savulaik Hitlers uzcēla ar domu, ka visas nākošās Olimpiskās spēles notiks tikai un vienīgi šajā stadionā. Cik dekādes jau pagājušas, bet vēl joprojām uzņem augstākā mēroga sacensībs - gan vieglatlētiku, gan Bundeslīgu. Stadions ar īpašu auru. Atceros tāds pats vienmēr bija Minhenes olimpiskais stadions, kur ilgu laiku spēlēja Bayern un tapat notika vieglatlētikas sači.
Foto: Salaspils Sporta nams.
1

Pēc 2 nedēļām jubilejas 10. Salaspils pusmaratons ar vadošajiem skrējējiem un atbalstu Ukrainai

Svētku noskaņās, savu pastāvēšanas desmitgadi, šī gada 11. maijā atzīmēs “Ezerkauliņi” Salaspils pilsētas pusmaratons. Kā ierasts, Salaspils pilsētas ielas visas dienas garumā pieskandinās bērnu distanču, 5km, 10km un galvenās distances – pusmaratona – skrējēji, piedaloties vairākiem vadošajiem Latvijas skrējējiem. Kā jaunums šogad ir ieviests jūdzes skrējiens, kas būs veltīts Salaspils sadraudzības pilsētas Bobrovicjas Ukrainā atbalstam.
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.