Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Kārtslēcējs Kreišs izcīna ceturto vietu sacensībās Vācijā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kārtslēcējs Kreišs izcīna ceturto vietu sacensībās Vācijā
Kārtslēcējs Valters Kreišs. Foto: Arvis Ertmanis

LETA. Latvijas vieglatlēts Valters Kreišs piektdien izcīnīja ceturto vietu Vācijā notikušajās starptautiskajās sacensībās kārtslēkšanā.

Desavas tirgus laukumā notikušajos mačos Kreišs pārvarēja 5,50 metru augstumā novietotu latiņu, bet desmit centimetrus augstāks rezultāts šoreiz nebija pa spēkam.

Uzvaru izcīnīja trīs pasaules čempionātu medaļnieks Pjotrs Liseks no Polijas, kurš pārvarēja 5,70 metrus. Otrā vieta ar tādu pašu augstumu bija amerikānim Metjū Ludvigam, bet trešais ar 5,60 metriem bija šī gada Eiropas spēlēs uzvarējušais nīderlandietis Menno Vlūns.

Startēja 13 kārtslēcēji, bez latvieša un iepriekš minēto valstu pārstāvjiem sacenšoties arī sportistiem no Vācijas, Saūda Arābijas, Ukrainas un Grieķijas. Šī gada Eiropas vicečempions telpās Emanuils Karalis no Grieķijas ar 5,40 metru augstu lēcienu palika dažas pozīcijas aiz Kreiša.

19 gadus vecais Kreišs jūlija beigās Latvijas čempionātā Valmierā pārvarēja 5,65 metrus, par trīs centimetriem labojot Aleksandra Obižajeva 1981.gadā sasniegto Latvijas U-23 rekordu.

     [+] [-]

, 2023-09-02 22:18, pirms 8 mēnešiem
Liels malacis ir Valters!😃