Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Vlasiča nepiedalīsies pasaules čempionātā

Vlasiča nepiedalīsies pasaules čempionātā
Blanka Vlasiča
Foto: AFP/Scanpix

Divkārtējā pasaules čempione un olimpisko spēļu medaļniece augstlēkšanā, horvātiete Blanka Vlasiča veselības problēmu dēļ nolēmusi nepiedalīties pasaules čempionātā, kas augustā norisināsies Krievijas galvaspilsētā Maskavā.

Vlasiča tikai šogad atgriezās sektorā pēc ilgstoša kājas savainojuma ārstēšanas. Veselības likstu (bakteriāla infekcija kājā) dēļ viņai pērn nācās izlaist arī Londonas olimpiskās spēles. Šogad viņa sezonas gaitā uzlaboja savu rezultātu, labāko rezultātu sasniedzot 21.jūnijā – 2.00. Savukārt visos trijos startos jūlijā viņa pārvarēja 1.98 metru augstumu. Tomēr pēc pēdējā no startiem 19.jūlijā sāpes kājās tiktāl pastiprinājās, ka horvātiete uzskata, ka nepiedalīšanās pasaules čempionātā ir vienīgais pareizais lēmums.

"Esmu laimīga, ka pēc ilgstošas pauzes varēju piedalīties septiņās sacensībās, taču pēc Dimanta līgas posma Monako sāpes kļuva tik spēcīgas, ka tās mani nav pametušas pat tagad. Tā ir skaidra zīme, ka man jāpārtrauc startēt un jāietur pauze tik ilgi, kamēr nebūšu pilnībā izveseļojusies. Lēkt Maskavā būtu bijis pārāk riskanti, tas varētu apdraudēt manu turpmāko karjeru. Tas, ka šogad varēju uzlēkt arī divu metru augstumā, dod cerības, ka varēšu lēkt arī augstāk, taču vispirms man jāizveseļojas," paziņoja Vlasiča.

Sezonas rangā Vlasiča ieņem trešo vietu, augstāk par viņu lēkušas tikai amerikāniete Bridžeta Bareta (2.04) un krieviete Anna Čičerova (2.02).

Izmantotie resursi:
Athletics Weekly


, 2013-08-01 17:13, pirms 11 gadiem
Rakstīts: "Tas, ka šogad varēju uzlēkt arī divu metru augstumā, dod cerības, ka varēšu lēkt arī augstāk, taču vispirms nav jāizveseļojas (!?)," paziņoja Vlasiča."
, 2013-08-01 17:42, pirms 11 gadiem
žēl.ka nebūs,citadi konkurentem butu neiespejami uzvaret.
, 2013-08-01 19:20, pirms 11 gadiem
Žēl, jo šī ir viena no sexīgākajām sportistēm
, 2013-08-01 21:52, pirms 11 gadiem
sexīga?kurā vietā?ar savu lielo muti?
Foto: Salaspils Sporta nams.
1

Pēc 2 nedēļām jubilejas 10. Salaspils pusmaratons ar vadošajiem skrējējiem un atbalstu Ukrainai

Svētku noskaņās, savu pastāvēšanas desmitgadi, šī gada 11. maijā atzīmēs “Ezerkauliņi” Salaspils pilsētas pusmaratons. Kā ierasts, Salaspils pilsētas ielas visas dienas garumā pieskandinās bērnu distanču, 5km, 10km un galvenās distances – pusmaratona – skrējēji, piedaloties vairākiem vadošajiem Latvijas skrējējiem. Kā jaunums šogad ir ieviests jūdzes skrējiens, kas būs veltīts Salaspils sadraudzības pilsētas Bobrovicjas Ukrainā atbalstam.
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.