Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1459, Did:0, useCase: 3

Reklāmraksts: Trīs sporta aktivitātes jauniešiem, kas neprasa lielus tēriņus

Mārcis Martini
Mārcis Martini

Daudziem jauniešiem un studentiem ir dabiski izteikta vēlme piedalīties viena vai otra sporta veida aktivitātēs, bet ar lielo noslogotību studējot un ļoti ierobežoto budžetu, nereti rodas jautājums – vai es kā jaunietis varu atļauties modernas fiziskās aktivitātes par pieņemamām cenām? Pēc garas un vienmuļas dienas sēžot auditorijā un pierakstot galvenos mācību punktus, jaunieši izjūt vispārēju ķermeņa stīvumu un nepieciešamību pēc kaut vai nelielām fiziskākām aktivitātēm.

Sports var palīdzēt ikvienam apgūt līderības prasmes, uzlabo pašapziņu, veido ilgstošas draudzības un uztur labā fiziskā formā. Bieži tiek uzskatīts, ka sports ir dārgs prieks, bet jaunieši nemaz neapjauš, ka viņiem ir pieejamas alternatīvas. Patiesībā, jums nebūt nebūs nepieciešams labākais kredītu salīdzināšanas portāls, lai atrastu veidu, kā apmaksāt savas plašās fizisko aktivitāšu ieceres, jo ir tik daudz lietu, ar kurām varat nodarboties, nepārmaksājot pārlieku lielus līdzekļus. Mēs esam apkopojuši dažus ieteikumus sporta aktivitātēm jauniešiem, ar kurām var nodarboties vai nu pilnīgi bez maksas, vai arī par mazām naudiņām.

• Skriešana lēnā tempā.
Viens no labākajiem veidiem, kā ļaut sev pasvīst un justies labi, ir skriešana svaigā gaisā. Ja vien jums nevajadzēs iegādāties pāri skriešanas apavu vai ērtu skriešanas apģērbu, šī fiziskā aktivitāte jums neizmaksās pilnīgi neko. Vienkārši dodieties ārpus telpām un atrodiet nesteidzīgu vietu, piemēram, parku vai piekrasti, lai nodotos lēnam skrējienam, kas palīdzēs arī izvēdināt galvu un sakārtot domas. Kāpēc tieši lēnu? Jo tas ir visveselīgākais un mazāk traumatiskākais temps jūsu kāju locītavām un potītēm. Lai skriešana kļūtu aizraujošāka, izveidojot paši savu mūzikas sarakstu un klausieties to ikreiz, kad nepieciešams īstais ritms, kas jūs papildus iedvesmotu.

• Treniņi mājās ar “YouTube” un mobilā tālruņa aplikāciju palīdzību.
Iespējams dažiem no jums jau ir izveidojies paradums doties uz treniņiem sporta zālē, tomēr visiem zināms, ka sporta zāles abonementi diemžēl var būt arī diezgan dārgs prieks un ne pa kabatai ikvienam jaunietim. Ideāls veids, kā šajā lauciņā ietaupīt naudu, ir uzsākt treniņus mājās profesionālu sporta programmu pavadībā. Protams, jums var nebūt speciālo stienīšu vai hanteļu, taču jūs joprojām varat vingrot bez ierobežojumiem, izmantojot treniņu videoklipus “YouTube” vai mobilā tālruņa aplikācijās. Bez tam – mobilajās aplikācijās ir ļoti viegli sekot līdzi savam progresam un bieži tām līdzi nāk arī pareizas ēdienkartes un uztura apraksti.

• Peldēšana (gan telpās, gan brīvā dabā).
Vasarā peldēšana patiesi var kļūt par absolūtu bezmaksas pasākumu, jo gan pilsētā, gan ārpus tās robežās ir pieejamas neskaitāmas publiskās peldvietas, kas šim mērķim darbosies ideāli. Tiem, kas nebaidās no aukstuma – droši var pievienoties ziemas peldētāju kustībai un norūdīt savu ķermeni un garu izmēģinot peldēšanu āliņģos. Peldēšana ir ne tikai jautra aktivitāte, tā ir arī viena no labākajām lietām, ko varat darīt sava ķermeņa labā, jo tā darbina un stiprina teju visas muskuļu grupas. Peldēšana, tāpat kā skriešana, atbrīvo prātu un ļauj atslēgties no studiju un eksāmenu izraisītā stresa. Vairākām universitātēm ir pašām savi peldbaseini, tāpēc ir vērts par tiem painteresēties, iespējams, to apmeklējums būs bez maksas. Arī citos publiskajos peldbaseinos studentiem ir pieejamas īpašas atlaides.

Vai nav patīkami apzināties, ka jums nevajadzēs aizņemties kredītu pret automašīnas ķīlu kārtējā dārgā sporta ekipējuma iegādei? It īpaši tad, ja automašīna ir vienīgais, kas jums patiešām pieder. Uzturēt sevi formā un jautri pavadīt laiku draugu lokā nekad nav bijis vienkāršāk un ekonomiski izdevīgāk.