Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1459, Did:0, useCase: 3

LSPA ieguvusi prestižo izcilas vadības sertifikātu “Investors in Excellence”

Mārcis Martini
Mārcis Martini

Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijai (LSPA) pasniegts starptautiski prestižais izcilas vadības sertifikāts “Investors in Excellence” (Investori izcilībā) , ko piešķir Lielbritānijas kvalitātes vērtētāju organizācija “Midlands Excellence”, atbilstoši noteiktām standarta prasībām. Tas apliecina, ka LSPA ieguvusi izcilas organizācijas statusu kvalitatīvas vadības sistēmas nodrošināšanā.

23.martā apliecinājumu par iegūto novērtējumu un sertifikātu LSPA rektoram Jānim Žīdenam un Iekšējās kvalitātes nodrošināšanas centra vadītājam Uldim Grāvītim pasniedza SIA "Latvia Excellence" valdes locekle Elvita Rudzāte. Svinīgajā sertifikāta pasniegšanā piedalījās LSPA akadēmiskais un administratīvais personāls, studentu un absolventu pārstāvji.

LSPA darbu pie vadības sistēmas pilnveidošanas uzsāka 2016.gadā, atbilstoši “Investors in Excellence” standarta prasībām. Divu gadu laikā starptautiskās sertifikācijas eksperti veica Akadēmijas auditu, lai noteiktu vadības sistēmas attīstības līmeni un identificētu tās stiprās un vājās puses. Rezultātā LSPA saņēma "Investors in Excellence" slēdzienu par vadības sistēmas attīstības līmeni un rekomendācijas tās uzlabošanai, kas sekmēja administratīvā darba sakārtošanu un sertifikāta saņemšanu.

Kā atzina SIA "Latvia Excellence” pārstāve Rudzāte: “Sertifikāta iegūšana ir tikai ceļa sākums, bet tas būtiski paaugstinās augstskolas vērtību studentu, akadēmiskā personāla un sadarbības partneru acīs gan nacionālā, gan starptautiskā līmenī. Akadēmijai jāturpina iesāktais darbs, lai ikvienam interesentam būtu iespēja iegūt kvalitatīvus izglītības pakalpojumus un atrasties sakārtotā vidē.”

Savukārt rektors uzsvēra, ka augstskolas Senāts pieņēmis lēmumu ilgtermiņā ieguldīt resursus mūsu augstskolas vadības sistēmas pilnveidošanā: “Ikvienam LSPA darbiniekam savā ikdienas darbā ir jāparāda mūsdienīgs un kvalitatīvs profesionālais sniegums, lai ar savu darbu veicinātu augstskolas attīstību un izcilību.”
Lielbritānijas kvalitātes standarts "Investors in Excellence" paredz vadības sistēmas pārsertifikāciju reizi divos gados, lai regulāri noteiktu organizācijas pilnveidošanos un nodrošinātu sertifikāta uzticamību. Kvalitātes standarts balstīts EFQM izcilības modelī (European Foundation for Quality Management Excellence model), kas pasaulē atzīts kā viens no noteicošajiem izcilas vadības modeļiem.

ZINĀŠANAI:
Pamatojoties uz plašiem pētījumiem, “Investors in Excellence” standarts (IiE) apvieno vislabāko pieeju ceļā uz izcilību, ļauj organizācijām izcelt tās jomas, kas ir vissvarīgākās tās klientiem, darbiniekiem un ieinteresētajām pusēm.

Organizācijām, kas izmanto IiE sistēmu:
• uzlabota finanšu vadība
• administratīvo izmaksu samazināšana un efektivitātes palielināšana
• lielāka klientu un darbinieku apmierinātība ar pakalpojumu sniegšanas kvalitāti
• jaunu tirgus iekarošana caur ārējo atzīšanu