Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1459, Did:0, useCase: 3

Reklāmraksts: Uzlabojiet savus treniņus – viedpulkstenis ar fitnesa izsekošanas un programmu pielāgošanas funkcijām

Mārcis Martini
Mārcis Martini

Sekot līdzi savai veselībai, fiksēt ikdienas paradumus, kā arī uzlabot treniņu sniegumu un sekot līdzi progresam, sporta entuziasti, treneri un profesionāli sportisti atzīst, – viedpulkstenis ir lielisks palīgs, kas piedāvā visas šīs funkcijas vienā nelielā ierīcē.

Viedpulksteņi mūsdienās kļūst aizvien advancētāki, un katrs ražotājs, izlaižot jaunus modeļus, cenšas uzlabot to darbības ilgumu, precizitāti un piedāvāt arvien jaunas funkcijas.

Un, jo lielāks piedāvājums, jo grūtāka izvēle. Lai noteiktu kāda veida viedpulkstenis būs atbilstošākais, nepieciešams saprast, kādam mērķim pulkstenis nepieciešams. Viedpulksteņu cenu atšķirība ir ļoti liela, tāpēc, lai nesanāk krietni pārmaksāt par to, kas nav nepieciešams, vai tieši otrādi, – iegādāties pulksteni, kam iztrūkst Jūsu vajadzībām svarīgas funkcijas, – nepieciešams veikt izpēti.

Kādiem parametriem jāpievērš uzmanība?

Baterijas darbības ilgums

Jo vairāk dažādu funkciju viedpulkstenis pilda, jo ātrāk to būs nepieciešams atkārtoti uzlādēt. Akumulatora kapacitāti mēra mAh, un, jo lielāks šis skaitlis, jo ilgāk ierīce kalpos līdz nākošajai uzlādei.
Pieejami smart pulksteņi, kas kalpos pat 2–3 nedēļas līdz atkārtotai uzlādei, taču jārēķinās, ka, jo labākas baterijas darbības ilgums, jo dārgāk ierīce izmaksās. Lētākas ierīces būs jāuzlādē reizi 2–4 dienās.

Lai viedpulksteņa baterijas darbības ilgums atbilstu Jūsu ikdienas un sporta rutīnas paradumiem, vēlams ņemt vērā ražotāja norādītos baterijas parametrus.

Operētājsistēma

Lai smart pulksteni varētu ērti savienot ar savu viedtālruni, jānoskaidro kāda ir ierīces operētājsistēma.
Neskatoties uz to, ka jaunākie modeļi labi sadarbojas arī ar atšķirīgas operētājsistēmas viedtālruni, tomēr atsevišķas funkcijas var nebūt pieejamas, vai traucētas.

Ir trīs populārākās – iOS, Apple viedierīcēm, Android, kā arī, ja izvēlēts Samsung viedpulkstenis ar Tizen operētājsistēmu, tad šī operētājsistēma labāk sadarbosies ar Samsung viedtālruni. Taču ir gana daudz viedpulksteņu modeļi, kas atbalsta visas operētājsistēmas.

Funkcijas

Šis parametrs, noteikti, ir galvenais, kas interesē lielāko daļu viedpulksteņu lietotājus.
Visiem sporta pulksteņiem ir to pamatfunkcijas: pulsa mērījums, attāluma un ātruma mērījumi, sadedzināto kaloriju daudzums, GPS, savienojamība ar viedtālruni.

Taču jaunākie modeļi piedāvā ļoti plašu papildu funkciju klāstu, – fizisko aktivitāšu pārraudzīšana, miega režīma novērojumi, sirds darbības un skābekļa mērījumi, stresa līmeņa mērījums, fiziskās sagatavotības līmeņa pārbaude, treniņu rekomendācijas funkcija u.c.

Tas, kādas funkcijas nepieciešamas tieši Jums, ir atkarīgs no tā kādi ir Jūsu fitnesa mērķi un fizisko aktivitāšu režīms. Ja ar sportu esiet uz Jūs, un vēlaties ieviest sportiskās aktivitātes ikdienā, sākumā pietiks ar vienkāršāku modeli, kas piedāvā pamatfunkcijas, kā arī ļaus atbildēt uz zvaniem, un kalpos ne tikai sportiskiem mērķiem.

Ja ikdienā ievērojat mērenu sporta režīmu, sportojat pāris reizes nedēļa, piemēram, skrienat, tad lieliski kalpos vidēji dārgs viedpulkstenis.

Taču profesionāliem sportistiem, kā arī fitnesa entuziastiem patiesi noderēs dārgāks pulkstenis ar plašu funkciju klāstu, lai varētu droši sekot līdzi sava ķermeņa pašsajūtai, vērot savu progresu visus datus saglabājot viedtālruņa aplikācijā, saņemt treniņu ieteikumus u.c.

Papildu parametri, ko vērts ņemt vērā – viedpulksteņa displejs, kas noteiks to, cik laba izšķirtspēja būs Jūsu viedpulksteņa ekrānam. Arī dizains un siksniņas materiāls ir gana svarīga nianse. Tāpat arī jāņem vērā ūdensizturība. Ir pulksteņi, kas ir tikai sviedru un šļakatu droši, kā arī tādi, kas ir droši lietojami arī ūdenī un speciāli piemēroti dažādiem ūdens sporta veidiem.

Viedpulkstenis Huawei Watch 3

Foto:1a.lv

Vidēji dārgs viedpulkstenis, kas sola 3 dienu baterijas darbību, izmantojot īpaši ilgo akumulatora darbības režīmu – līdz 14 dienām.

Ļaus apskatīt ikdienas un nedēļas ierakstus par noietu soļu daudzumu, aktivitāšu periodiem, stresa līmeni, patērētajām kalorijām, kā arī miega kvalitāti.

Ar TruSeen 4.5+ varēsiet uzraudzīt skābekļa līmeni asinīs visu diennakti, savukārt ar ādas temperatūras detektoru varēsiet noteikt ķermeņa temperatūru. Papildu tam – vairāk nekā 100 treniņu režīmi. Būs saderīgs gan ar iOS, gan Android viedtālruņiem.

Viedpulkstenis Garmin Swim 2

Foto:1a.lv

Izcili kvalitatīvs un sportistu iecienīt, – ražotājs Garmin piedāvā šo vidējas cenu kategorijas pulksteni, īpaši izstrādātu un piemērotu tieši ūdenssporta entuziastiem. Paredzēts lietošanai baseinos un ūdenstilpnēs, ļaus sekot līdzi nopeldētajai distancei, un, pateicoties kustību sensoriem, ļaus noteikt nopeldēto distanci arī atklātos ūdeņos.

Critical Swim Speed tests noteiks pie kāda sasniegtā ātruma ķermenim vairs nebūs ilgstoši spēks turpināt šādas slodzes aktivitāti. Regulāri veicot šo mērījumu, varēsiet sekot līdzi kā uzlabojas fiziskā sagatavotība.

Tāpat iespējams izveidot strukturētu treniņu programmu, kas noderēs nopietniem ūdenssporta treniņiem. Savukārt ar Real – time pacing ziņojumiem sekot līdzi tam vai esat priekšā vai atpaliekat no sava tempa.

Ikdienas režīmā sola 7 dienu baterijas darbību, GPS režīmā līdz 13h, baseina režīmā ar optisko pulsa mērīšanu līdz 72 h. Piemērots gan iOS, gan Android viedtālruņiem.

Viedpulkstenis Apple Watch SE GPS 44mm

Foto:1a.lv

Apple pulksteņi ir gaumīga dizaina un lieliskas veiktspējas paraugs. Šis modelis piedāvā visas sporta pulksteņu pamatfunkcijas, aprīkots ar magnētiskās uzlādes funkciju, kā arī uzlabotie sensori vēl precīzāk sekos līdzi ikdienas aktivitātēm un fiksēs iecienītākos sporta veidus.

Paredzēts arī peldēšanai baseinā, fiksēs nopeldēto distanci. Piedāvā personalizētus treniņu plānus, kā arī ar uzlabotus fiziskās formas rādītājus – pulsa zonas, soļa garumu, saskares laiku ar zemi u.c.

Mindfulness aplikācija noderēs ikdienas stresa kontrolei, savukārt ar Heart Rate lietotni varēsiet sekot līdzi sirdsdarbībai. Gaumīga dizaina sieviešu viedpulkstenis, taču arī vīrieši atradīs sev piemērotāko variantu no plašā Apple viedpulksteņu klāsta.

Kur iegādāties savu sporta viedpulksteni?

Interneta veikals 1a.lv piedāvā plašu kvalitatīvu sporta viedpulksteņu klāstu.

Viedpulkstenis, kas atbilst Jūsu ikdienas paradumiem, atbalsta izvirzīto fitnesa mērķu sasniegšanā, kā arī kalpo sava organisma un ķermeņa pilnīgākai iepazīšanai, – tas ir lielisks palīgs gan profesionāliem sportistiem, gan iesācējiem!

Smart pulksteņi jebkura gaumei un iespējām, turklāt šeit savu atradīs ikviens ģimenes loceklis. Viedpulkstenis bērniem noderēs, lai sekotu bērna atrašanās vietai, kā arī bērna ikdienas aktivitātēm.

1a.lv – iegādājieties savu sporta viedpulksteni jau tagad, un sagatavojieties vasarai jau laikus!