Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2507, Did:0, useCase: 3

Cik medaļas no Sočiem pārvedīs Latvijas olimpieši? Vērtē Unibet.com

Unibet.com
Unibet.com

Cik medaļas no Sočiem pārvedīs Latvijas olimpieši? Vērtē Unibet.com
Martins Dukurs ir galvenais pretendents uz zeltu skeletona sacensībās
Foto: AP/Scanpix

No septītā līdz 23. februārim Sočos norisināsies 22. ziemas olimpiskās spēles, kurās pārstāvēta būs arī Latvijas valsts. Ar augstiem mērķiem uz kaimiņvalsti dosies Martins un Tomass Dukuri skeletonā, bobslejisti ar pilotiem Oskaru Melbārdi un Oskaru Ķibermani priekšgalā, biatlonists Andrejs Rastorgujevs, bet savu varējumu cīņā ar pasaulē labākajiem hokejistiem samēros Latvijas izlase.

Latvijas izlase olimpiskajās spēlēs piedalīsies ceturto reizi pēc kārtas un spēlēs vienā grupā ar Zviedriju, Čehiju un Šveici. Lai iekļūtu ceturtdaļfinālā, nepieciešams vai nu grupā ieņemt pirmo vietu, būt labākajai starp otro vietu ieguvējām vai arī uzvarēt pārspēlē. Latvija uz olimpiādi dosies savā teju spēcīgākajā sastāvā ar šobrīd Ziemeļamerikā spīdošajiem Zemgu Girgensonu un Kristeru Gudļevski un deviņiem Rīgas „Dinamo” spēlētājiem sastāvā, izlases kapteini Sandi Ozoliņu ieskaitot.

Pirmais mačs tiks aizvadīts jau 12. februārī pret Šveici, un bukmeikeri Latvijas uzvaru tajā novērtējuši ar koeficentu 7,00, savukārt mūsu izlases iespēja uzvarēt grupā izpelnījusies koeficentu 175,0. Par turnīra galvenajām favorītēm bukmeikeri uzskata Kanādu un Krieviju, kuru koeficents zelta medaļu iegūšanai ir attiecīgi 3,00 un 3,20.

Kanādas un Krievijas pārstāvji arī tiek uzskatīti par reālākajiem kandidātiem rezultatīvākā spēlētāja balvas iegūšanai, proti, Kanādas kapteinis Sidnijs Krosbijs šajā nominācijā saņēmis koeficentu 6,00, bet krievs Aleksandrs Ovečkins – 6,50. Atsevišķi Latvijas uzbrucēji koeficentu nav saņēmuši, bet interesanta likme pieejama par to, kura kontinenta pārstāve iegūs zelta medaļās. Eiropas izredzes novērtētas ar koeficentu 1,45, bet Ziemeļamerikas (ASV, Kanāda) ar 2,55.

Lai arī ar hokeju Latvijā spēj mēroties reti kurš sporta veids, izredzes iegūt medaļu nez vai ir reāli (koeficents 200,0), tāpat arī LHF par izlases uzdevumu izvirzījusi „nospēlēt cienīgi”. To pašu gan nevar teikt par citiem sporta veidiem.

Latvijas brīvvalsts vēsturē vēl nekad neviens mūsu sportists nav kļuvis par ziemas spēļu čempionu. 2006. gadā Mārtiņš Rubenis no Turīnas atveda bronzu, 2010. gadā lielisku sudrabu ieguva Andris un Juris Šici, bet Martina Dukura sudrabs tika uztverts ar nelielu sarūgtinājumu.

Arī šoreiz Martins ir galvenais favorīts uz uzvaru – koeficents uz to, ka zeltu skeletonā iegūs viņš, ir 1,45, savukārt medaļas iegūšanu bukmeikeri uztver kā pašsaprotamu faktu (koeficents 1,03). Uz medaļu tēmē arī Tomass Dukurs, kurš šosezon savam brālim spējis izrādīt nopietnu konkurenci un šobrīd Pasaules kausa kopvērtējumā ieņem trešo vietu. Tomasa iespēja iegūt zeltu izpelnījusies koeficentu 8.50, bet medaļas iegūšanai ir koeficents 1,75.

Soču trasē pēc medaļām dosies arī kamaniņu braucēji ar veterānu Mārtiņu Rubeni priekšgalā. Viņš Pasaules kausa kopvērtējumā ieņem 13. vietu, bet pirmajā divdesmitniekā ir arī Inārs Kivlenieks un Kristaps Mauriņš. Rubeņa iespēja iegūt medaļu (20,0) nav liela, savukārt galvenais favorīts ir vācietis Fēlikss Lohs (zelta koeficents 1,70), bet koeficentu 3,50 izpelnījies vecmeistars Armīns Cīgelers.

Neko daudz labākas nav arī mūsu dāmu kamaniņu braucēju izredzes, taču cita situācija ir divniekos. Andris un Juris Šici visas sezonas gaitā „dzīvojas” pa eliti, un viņu izredzes vēlreiz nokļūt uz pjedestāla novērtētas ar 7,00.

Savukārt Latvijas biatlonu atdzīvinājis Andrejs Rastorgujevs, kurš šosezon pierādījis, ko spēj izdarīt, ja sanāk precīzi sašaut. PK posmā iegūta pat 4. vieta, tālu no līderiem viņš nav bijis vairākkārt un noteikti gatavojas ko līdzīgu paveikt arī Sočos. Biatlona skaistums slēpjas faktā, ka konkurence ir milzīga, un uz medaļām nopietni pretendē vismaz 20-30 sportisti, un par neko drošs nevar justies arī šosezon izcilais Martēns Furkāds. Savukārt Rastorgujeva iespējas iekļūt medaļnieku lokā visaugstāk novērtētas iedzīšanā un 15km ar masu startu, proti, ar koeficentu 12,50.

2014. gadā izcils bijis arī Oskara Melbārža bobsleja četrinieks, kurš savus pretiniekus jaņos atstājis divos PK posmos pēc kārtas. Bobslejā Latvijai ir senas tradīcijas, un PSRS sastāvā medeļas ieguva Jānis Ķipurs, Zintis Ekmanis, Juris Tone un Guntis Osis, bet brīvvalsts laikā tam tuvu bija arī Sandis Prūsis.

Optimistiski domājot, Latvija var cerēt pat uz piecām medaļām, taču reāli jau trīs būtu lielisks panākums. Savukārt visu valstu konkurencē bukmeikeri visvairāk zelta medaļu atvēl Norvēģijai, bet otro un trešo vietu ASV un Vācijai.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2014-02-07 17:28, pirms 10 gadiem
Visticamāk, ka 2, bet varam pakilkt tikai ar 1, vai sliktākajā gadījumā -0.

     [+] [-]

, 2014-02-07 17:44, pirms 10 gadiem
Problem? rakstīja: Visticamāk, ka 2, bet varam pakilkt tikai ar 1, vai sliktākajā gadījumā -0.
Visticamāk, ka 3 (pēc Unibeta). Palikt ar 0 ir mazāka iespējamība, nekā dabūt 6 medaļas.

     [+] [-]

, 2014-02-07 18:10, pirms 10 gadiem
Visi tā nobrieduši Latvijas medaļai... jābūt! Vismaz vienai, bet vislabāk pilns komplekts.

     [+] [-]

, 2014-02-10 16:52, pirms 10 gadiem
Manas prognozes ir ka 4 būs noteikti,jo 2 būs skeletonā,viena bobslejā četriniekos(var jau gadīties ka pat divas jo nedrīkst aizmirst divniekus),Rastargūjevs arī atvedīs medaļu un tad pat reāli var dabūt vēl medaļas ja viss sakritīs kā vajag un tas būs divniekos kamanās-Brāļi Šici un kamaniņās stafetē.Par pārējo grūti teikt,bet cerēsim ka jo vairāk jo labāk un tas ka kādam kaut kas nesanāks arī nebēdāsim,galvenais lai veiksme un veselība pieturās un tad jau viss būs ok