Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Tokijas olimpiskajās spēlēs sportistus izsekos ar GPS

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Tokijas olimpiskajās spēlēs sportistus izsekos ar GPS
Foto: AP / voanews.com

Cīnoties pret Covid-19, gaidāmajās vasaras olimpiskajās spēlēs tiks izmantota globālās globālās pozicionēšanas sistēma (GSP). Šajā gadījumā tā nebūs paredzēta, lai reālā laikā noteiktu ārzemnieku atrašanās vietu, bet gan lai izsekotu un apstiprinātu viņu pārvietošanos pēcāk, ja radīsies kāda problēma.

Ikvienam, kurš iebrauks Japānā no ārzemēm, ieskaitot sportistus, amatpersonas un plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus, būs jāiesniedz plāni par pirmajām 14 dienām valstī un viedtālruņos jāieslēdz GPS funkcija. Sistēmas izmantošana, par kuru jau vienojušās olimpiskās amatpersonas visā pasaulē, ļaus organizatoriem pēc tam apstiprināt, ka apmeklētāji ievēroja viņu iesniegtos plānus. "Domāju, ka ir svarīgi, lai būtu GPS funkcija, kas ļautu cilvēkiem pārliecināties, ka viņi nedarīja neko nepareizu," saka Tokijas olimpisko spēļu organizēšanas komitejas izpilddirektors Tosiro Muto.

2021. gada olimpiskajās un paralimpiskajās spēlēs piedalīsies aptuveni 15 000 sportistu no visas pasaules. Japāna līdz šim uz pusi samazinājusi olimpisko amatpersonu, atbalsta darbinieku un preses pārstāvju skaitu no ārvalstīm no sākotnēji plānotajiem 180 000, lai nodrošinātu spēļu drošību Covid-19 pandēmijas apstākļos.

Olimpiskās spēles sāksies jau 23. jūlijā, taču Tokijā joprojām ir ārkārtas stāvoklis, cenšoties samazināt Covid-19 izplatīšanās apmērus. Kaut arī kopš aprīļa beigām, kad stājās spēkā ārkārtas situācija, inficēšanās gadījumu skaits ir samazinājies, veselības aprūpes eksperti brīdina par situācijas iespējamo pasliktināšanos.

Jau martā tika nolemts, ka lielais sporta pasākums tiks aizvadīts bez ārzemju skatītājiem tribīnēs. Jūnijā lems par to, vai spēles klātienē varēs vērot Japānas iedzīvotāji. Līdz šī mēneša beigām organizatori arī vēlas izlemt par pamatpolitiku attiecībā uz alkohola lietošanu sportistu olimpiskajā ciematā.

Latvijas olimpiskā komanda patlaban

Sporta veidsSportistsDisciplīna
VieglatlētikaLaura Ikauniecedaudzcīņa
Līna Mūzešķēpmešana
Laura Igaunevesermešana
Arnis Rumbenieks50km soļošana
Ruslans Smolonskis50km soļošana
Pludmales volejbolsTīna Graudiņa
Anastasija Kravčenoka
Mārtiņš Pļaviņš
Edgars Točs
Jātnieku sportsKristaps Neretniekskonkūrs
CīņaAnastasija Grigorjevalīdz 62kg
ŠaušanaAgate Rašmane25m pistole
SmaiļošanaRoberts AkmensK1 200m
BMXVineta Pētersone
Helvijs Babris
3x3 basketbolsKārlis Lasmanis
Nauris Miezis
Agnis Čavars
Edgars Krūmiņš
PeldēšanaIeva Maļuka100m un 200m brīv.s.
Daniils Bobrovs200m brass

Izmantotie resursi:
kyodonews.net

  +1 [+] [-]

, 2021-06-09 22:08, pirms 3 gadiem
Ko darīt, ja nav GPS funkcija telefonā?

     [+] [-]

, 2021-06-09 22:27, pirms 3 gadiem
aslatlat rakstīja: Ko darīt, ja nav GPS funkcija telefonā?
no gps - no party!