Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Juška turpinās Vācijā, Marcinkeviča sāks Anglijā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Juška turpinās Vācijā, Marcinkeviča sāks Anglijā
Diāna Marcinkeviča
Foto: Ralfs Raineke

Šodien Latvijas tenisisti spēlēs Anglijā, Vācijā un Zviedrijā, mačus aizvadot Diānai Marcinkevičai, Andim Juškam un Aļonai Ostapenko. Marcinkevičas un Juškas mačus varēs redzēt video tiešraidēs.

Latvijas kungu tenisa otrais numurs Andis Juška (ATP 373.) ap plkst. 14:30 Ekentālē aizvadīs "Challenger" turnīra 2. kārtas maču pret Beļģijas tenisistu Rubenu Bemelmansu, kurš rangā ieņem 112. vietu, bet karjeras rekordu sasniedzis pavisam nesen – oktobra sākumā tiekot līdz 108. vietai.

Ņemot vērā zemo rangu, 24 gadus vecais Bemelmans pārsvarā spēlē "Challenger" turnīros, bet ATP sacensībās šosezon uzvarējis četrus no 10 mačiem. Labākais rezultāts ir 2. kārtas sasniegšana Vimbldonā, kur, ieskaitot kvalifikāciju, Bemelmans uzvarēja četras spēles, pēdējo maču zaudējot Rišāram Gaskē.

Tāpat kā Juškam, arī Bemelmanam spēle atkarīga no pirmās serves, bet labas uzņemšanas spēles viņam nav. Juška šodien spēlēs piekto dienu pēc kārtas, jo Andim bija jāpiedalās arī kvalifikācijā, kamēr Bemelmans uzreiz tika pamatturnīrā. Tieši spēka izsīkums varētu spēlēt lielu lomu šodienas mačā, kurā Juškam galvenais būs turēt servi (uz noguruma fona tas var būt apgrūtinoši) un censties tikt līdz taibreikam.

Zīmīgi, ka abās Juškas un Bemelmansa spēlēs izspēlētājos piecos setos bijuši tikai taibreiki. 2008. gadā Āhenē beļģis uzvarēja ar 7:6(5), 6:7(3), 7:6(5), bet Andis divus gadus vēlāk revanšējās Atēnās – 7:6(4), 7:6(7). Juškas un Bemelmansa mačs būs otrais uz centrālā korta, kurā pirmais mačs notiks plkst. 13:00 pēc Latvijas laika. Andim vēlāk arī dubultspēļu ceturtdaļfināla mačs kopā ar austrieti Filipu Osvaldu.

Ap plkst. 16:30 pirmo maču Bārnsteiplā (Anglija) aizvadīs Diāna Marcinkeviča (WTA 238.), kura telpās uz "hard" seguma ITF 75 000 sērijas turnīra ietvaros tiksies ar bijušo britu pirmo raketi Anni Kjotavongu, kura pašreiz noslīdējusi uz 123. vietu. 29 gadus vecā tenisiste karjeras labākajos laikos spēja iekļūt Top 50, kur nokļuva 2009. gada februārī, tiekot līdz 48. pozīcijai.

Kjotavonga, kuras brālis Džeimss, starp citu, tiesā mačus gan ATP, gan WTA sacensībās, telpu "hard" segumu var saukt par savu mīļāko, jo uz tā izcīnīti septiņi ITF tituli, vēl trīs iegūstot uz paklāja seguma. Zīmīgi, ka Bārnsteiplā viņa uzvarēja pērn, tātad šonedēļ startēs čempiones statusā, bez tam spēlēs savās mājās. Kjotavonga brīžiem var labi servēt, ir uzbrūkoša tenisa piekritēja, kura neiebilst pret garām izspēlēm. Marcinkeviča pret Anni vēl nav spēlējusi.

Šodien ap plkst. 14:30 mačs arī Aļonai Ostapenko (WTA 888.), kura otro nedēļu pēc kārtas cīnās ITF 10 000 sērijas sacensībās Stokholmā. Tāpat kā pirms nedēļas, arī šoreiz vienspēļu turnīra pirmajā kārtā jāspēlē ar četrus gadus vecāko ukrainieti Nadiju Kolbu (WTA 653.), kurai pirms nedēļas tika zaudēts ar 4:6, 0:6.

Juškas un Marcinkevičas mačiem varēs sekot līdzi interneta video tiešraidēs ar vienu nekustīgu kameru.

     [+] [-]

, 2012-10-31 09:33, pirms 12 gadiem
Gulbis neturpinas??

     [+] [-]

, 2012-10-31 09:51, pirms 12 gadiem
Arnasons rakstīja: Gulbis neturpinas??
šodien ne
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-10-31 16:00, pirms 12 gadiem
Juska zaudeja 4-6 6-7...eh...