Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko: "Brīnos, ka ārzemnieki mani mēdz saukt par Aļonu"

Rolands Norietis
Rolands Norietis

Ostapenko: "Brīnos, ka ārzemnieki mani mēdz saukt par Aļonu"
Aļona Ostapenko
Foto: AFP/Scanpix

Aļonai Ostapenko šodien salīdzinoši viegls mačs - 68 minūtēs pārspēta olimpiskā čempione Monika Puiga. Spēki Aļonai vēl noderēs, jo šāgada "Roland Garros" turnīrā viņa pieteikusies gan dāmu, gan jauktajai dubultspēlei. Pēc panākuma viņa labprāt aprunājās ar portālu Sportacentrs.com.

- Kā šodien juties laukumā?
- Daudz labāk nekā pirmajā mačā. Monika ir spēcīga tenisiste, līdz 3:3 katrs geims bija ļoti smags, bet tad, kad pirmoreiz viņu nobreikoju, spēle nosvērās manā virzienā. Šķiet, šodien tā arī nezaudēju savu servi. Ļoti svarīgs bija trešais geims, kas ilga 15 minūtes. Uzvarēju, un tas ļoti palīdzeja.

- Kas notika tavā galvā, kad nācās servēt ilgāk par desmit minūtēm?
- Kad bija "vienādi", teicu, ka man jāieservē divas labas serves, un viss būs kārtībā. Domāju pozitīvi. Šodien sasniedzu augstu trāpījuma procentu. Biju ļoti koncentrējusies, spēlēju agresīvi un esmu priecīga par uzvaru. Ar katru maču jūtos labāk, un cerams, ka nākamajā uzlabošu sniegumu.

- Sieviešu turnīra siets ir diezgan atklāts.
- Jā, bet visas meitenes cenšas. Katrā mačā jābūt formā. Tagad jāatpūšas un jāgatavojas nākamajam. Pret ukrainieti Curenko nebūs viegli. Parādot savu spēli, man ir cerības uzvarēt.

- Pēc šodienas mača jūties sagurusi?
- Galīgi ne. Otrajā setā savas serves geimus pārsvarā uzvarēju uz nulli.

- Esi pietiekusies visiem turnīriem, arī mikstam. Nav par daudz?
- Mikstā man ir ļoti labs partneris (brazīlietis Bruno Suaress - aut), viņš man piedāvāja spēlēt kopā, un būtu dumji atteikt. Mēs esam izlikti un domāju, ka ir cerības labi nospēlēt. Divreiz viņš jau ir uzvarējis mikstā (patiesībā Suaress ir trīskārtējs "Grand Slam" čempions jauktajā dubultspēlē - aut.).

- Spēka pietiks?
- Skatīsimies. Pirms turnīra nevar zināt, kā ies vienspēlēs. Dažreiz ir tā, ka zaudē un tad divas nedēļas nav ko darīt. Dubultspēles spēlēju vienmēr, bet jauktajā piedalīšos trešo reizi.

- Skaisti nagi! Vai ir grūti spēlēt ar gariem nagiem? Mača laikā mēdz aizdomāties, ka tie varētu nolūzt?
- Man patiesībā nekad nav bijuši pārāk gari nagi. Nesaprotu, kā citas var spēlēt ar tik gariem nagiem. Es tos aplauztu.

- Kāpēc vēl oficiāli neesi nomainījusi vārdu uz Aļona?
- Ar to būtu daudz grūtību, jo jāmaina dokumenti un tā tālāk. Visi jau ir pieraduši mani saukt par Jeļenu. Cilvēki, kas mani labi pazīst, protams, zina, ka esmu Aļona. Pat daži fani, kurus es satieku turnīros un kuri nav no Latvijas, sauc mani īstajā vārdā. Nezinu, kā viņi to ir uzzinājuši. Varbūt Instagrammā!? Dažreiz kāds atnāk ar Latvijas karogu un uzrakstu "Aļona". Ne vienmēr tie ir latvieši. Šodien pēc mača kāda ķīniešu fane uzdāvināja lācīti ar uzrakstu "Aļona". Biju diezgan izbrīnīta. Man, protams, patīk, kad mani sauc īstajā vārdā.

  +7 [+] [-]

, 2017-05-31 16:42, pirms 7 gadiem
Sieviešu turnīrs ir diezgan atklāts- Ko tas varētu nozīmēt?

     [+] [-]

, 2017-05-31 16:48, pirms 7 gadiem
otins rakstīja: Sieviešu turnīrs ir diezgan atklāts- Ko tas varētu nozīmēt?
To, ka Aļonai visas iespējas uzvarēt. Vienmēr barjera bijusi - Serēna. Simona izpumpējusies, Garbīne, nu tā; Elīna, kura ir melno ķēvīšu skaitā, tāpat kā Aļona.

  +1 [+] [-]

, 2017-05-31 16:53, pirms 7 gadiem
Pastāv tenisa forumi. Labvēlīgi noskaņotie un fani sauc par Aljonu, Jelenu, Penku. Kā netik labie, meklējiet paši. Īstenībā, pēdējo vēl šobrīd ir vairāk. Pati jau ar savu uzvedību vainīga. Lietas ies uz augšu, būs arī respekts un liels fanu pulks.

  +2 [+] [-]

, 2017-05-31 17:59, pirms 7 gadiem
otins rakstīja: Sieviešu turnīrs ir diezgan atklāts- Ko tas varētu nozīmēt?
Domājams, ne visai veiksmīgs tulkojums frāzei "open draw", kas, kā jau nicks paskaidroja, atsaucas uz to, ka sieviešu turnīrā šoreiz nav izteiktas favorītes un teju jebkura top50 var teorētiski uzvarēt turnīru.

     [+] [-]

, 2017-05-31 18:12, pirms 7 gadiem
Pīkstulītis rakstīja: Domājams, ne visai veiksmīgs tulkojums frāzei "open draw", kas, kā jau nicks paskaidroja, atsaucas uz to, ka sieviešu turnīrā šoreiz nav izteiktas favorītes un teju jebkura top50 var teorētiski uzvarēt turnīru.
Tulkoja no latviešu valodas uz latviešu valodu? Jeb Rolands viņu angļu valodā intervēja?

     [+] [-]

, 2017-05-31 18:17, pirms 7 gadiem
Boston United rakstīja: Tulkoja no latviešu valodas uz latviešu valodu? Jeb Rolands viņu angļu valodā intervēja?
Ne es viens viņu intervēju Bet ok, nedaudz pielaboju jautājumu.

  +2 [+] [-]

, 2017-05-31 20:05, pirms 7 gadiem
Pīkstulītis rakstīja: Domājams, ne visai veiksmīgs tulkojums frāzei "open draw", kas, kā jau nicks paskaidroja, atsaucas uz to, ka sieviešu turnīrā šoreiz nav izteiktas favorītes un teju jebkura top50 var teorētiski uzvarēt turnīru.
Paldies, skaidrs. Es cerēju, ka sievietes kaut ko vairāk atklās...

     [+] [-]

, 2017-05-31 23:43, pirms 7 gadiem
varētu bildi ar viņas manikīru, citādi gari nagi ir relatīvs jēdziens

     [+] [-]

, 2017-05-31 23:44, pirms 7 gadiem
bet ja nopietni tad arī parastajā duplenē viņai it reālas iespējas tikt tālu

     [+] [-]

, 2017-06-01 01:25, pirms 7 gadiem
otins rakstīja: Sieviešu turnīrs ir diezgan atklāts- Ko tas varētu nozīmēt?
Google translate. Prozit!

  +3 [+] [-]

, 2017-06-01 08:28, pirms 7 gadiem
Nu ar šo vajadzēja sākt ! Priekā! ';

     [+] [-]

, 2017-06-01 08:59, pirms 7 gadiem
pūce, dubultenē spēlē kopā ar amerikānieti...šķiet abām māls nav mīļākais, tāpēc var sanākt visādi...lielākās izredzes uz zālāja un hārda

  -1 [+] [-]

, 2017-06-01 11:55, pirms 7 gadiem
Kas tas par vārdu "mikstā" ??? varbūt "miksā" ?