Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Savainotajai Mladenovičai mačs pret Erani, Kontaveita mēģinās vēlreiz uzvarēt Mugurusu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Savainotajai Mladenovičai mačs pret Erani, Kontaveita mēģinās vēlreiz uzvarēt Mugurusu
Kristina Mladenoviča pirmajā mačā uzvarēja ar sāpju asarām acīs
Foto: Sipa/Scanpix

"French Open" 2. kārtas mačus sieviešu turnīrā šodien aizvadīs gan Francijas lielākā cerība Kristina Mladenoviča, gan pagājušā gada čempione Garbinje Mugurusa. Tikmēr vīriešu turnīrā 1. kārtu vēl nav pabeidzis mājinieku favorīts Žo-Vilfrīds Tsonga, kuru vakar tumsa izglāba no zaudējuma.

Kristina Mladenoviča šogad aizvada karjeras labāko sezonu, jau sakrājot 28 uzvaras un spēlējot četros finālos (uzvarēts gan tikai vienā). Produktīvā gada pirmā puse viņa ļāvusi iekļūt sezonas kopvērtējuma 7. vietā. Ja pērn Mladenoviča šajā laikā vairāk spīdēja dubultspēlēs un kopā ar Karolīnu Garsiju uzvarēja "French Open", tad šogad viņai Parīzē prioritāte ir vienspēļu turnīrs, kur viņa ir arī viena no favorītēm.

Tiesa, Francijas pirmās raketes izredzes uz tikšanu tālu tika pamatīgi iedragātas, kad viņa guva muguras savainojumu. Mladenoviča pirmajā mačā trīs stundas mocījās ar amerikānieti Dženiferu Breidiju (3:6, 6:3, 9:7), pēdējā setā esot iedzinējos ar 0:3. Mladenoviča pēcāk atzina, ka, ja tagad nenotiktu tik ļoti svarīgs turnīrs kā "French Open", viņa nespēlētu.

Cik daudz Mladenoviča spēs paveikt spēlē pret Sāru Erani? Itālijas tenisiste gan ranga (73. vieta), gan spēles ziņā ir tālu no saviem ziedu laikiem – 2012. gada, kad viņa sasniedza "French Open" finālu, tāpēc šogad pat bija spiesta Parīzē spēlēt kvalifikācijā.

Lai arī formas kritums itālietei ir milzīgs, spēles stils mainījies nav. Proti, viņa pretiniecēm atkal liek smagi strādāt garajās izspēlēs. Tieši tāds teniss Mladenovičai šobrīd nav vajadzīgs. Viņa uzvarējusi trīs no četrām spēlēm pret Erani.

Karjeras labākais gads ir arī Igaunijas labākajai spēlētājai Anetei Kontaveitai, kura beidzot ir iemācījusies spēlēt uz māla. Kontaveita pirms šīs sezonas uz māla WTA pamatturnīros bija uzvarējusi tikai divās spēlēs, bet šogad viņai ir jau sešas uzvaras, "Premier" turnīros Štutgartē un Romā sasniedzot ceturtdaļfinālu. Anete Vācijā vienu no uzvarām guva pret Garbinji Mugurusu, Spānijas tenisisti uzvarot ar 2:6, 7:6(1), 6:1. Nespējusi maču pabeigt divos setos, Mugurusa pēdējā setā atklāti padevās. Šodien Parīzē kas tāds diez vai notiks. Garbinje ir "French Open" čempione un spēlē ar attiecīgu attieksmi. Pirmajā spēlē pret Frančesku Skjavoni viņai koncentrēšanās problēmu nebija.

Kamēr šodien sāksies 2. kārta, vēl nav pabeigta pirmā. Tumsa vakar izglāba Žo-Vilfrīdu Tsongu mačā pret argentīnieti Renco Olivo – 5:7, 4:6, 7:6(6), 4:5. Cīņa tika pārtraukta uzreiz pēc tam, kad Olivo neizservēja maču. Šodien to atsākot, Tsongam nebūs laika, lai iesildītos – obligāti jānotur serve, pretējā gadījumā viņam turnīrs būs beidzies ar pārsteidzošu zaudējumu 1. kārtā. Tsonga mēģina piekto reizi uzvarēt no 0-2. Parīzē viņam ir viena tāda uzvara, pērn 2. kārtā apspēlējot Markosu Bagdati.

Sezonu ar 10 uzvaru sēriju sākušais Grigors Dimitrovs pēdējos trīs mēnešos spēlē neveiksmīgi, sakrājot tikai trīs uzvaras deviņos mačos. Bulgārs pirmoreiz kopš 2013. gada pārvarējis "French Open" 1. kārtu. Šis turnīrs viņam nav īpaši veiksmīgs, Parīzē iekrājot 4-6 bilanci un ne reizi netiekot tālāk par 3. kārtu. Dimitrova otrais pretinieks būs pieredzējušais māla speciālists Tomijs Robredo, kurš bijis pārāks trijās no četrām savstarpējām cīņām un uzvarēja arī pagājušajā mēnesī Marakešā notikušajā mačā (6:4, 1:6, 6:1).