Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Latvijas U16 tenisistēm 11.vieta pasaules čempionātā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Latvijas U16 tenisistēm 11.vieta pasaules čempionātā
Aļona Ostapenko un Dārta Elizabete Emuliņa
Foto: itftennis.com

Šodien Spānijas pilsētā noslēdzies pasaules čempionāts tenisā komandām U16 vecuma grupā. Pēdējā cīņā ar 2:1 uzveicot Japānas komandu, mūsu meitenes – Aļona Ostapenko, Dārta Elizabete Emuliņa un Annija Veinšteina – izcīnīja 11.vietu. Meitenēm čempionu titulu izcīnīja ASV komanda, bet puišiem – Itālija.

Šonedēļ Spānijas pilsēta Barselona bija pulcējusi lielu daļu pasaules labākos jaunos tenisistus, kas devās cīņā par U16 pasaules komandu čempionāta trofejām. Puiši cīnījās par junioru Deivisa kausu, bet meitenes par junioru Federācijas kausu.

Meiteņu turnīrā šogad bija pārstāvēta arī Latvija, kura finālsacensībām kvalificējās pateicoties ļoti veiksmīgam Eiropas čempionātam (2.vieta). Mūsu komandas kapteine Jeļena Jakovļeva sastāvu finālam nebija mainījusi – Aļona Ostapenko, Dārta Elizabete Emuliņa un Annija Anna Veinšteina. Apsteidzot notikumus, gan jāsaka, ka Veinšteina tā arī neaizvadīja ne maču.

Turnīra pirmā fāze bija grupu turnīrs, kurā četras komandas aizvadīja cīņu katra pret katru (katra cīņa sastāvēja no divām vienspēlēm un dubultspēles). Mūsu komanda tika izlikta ar augsto 4.numuru, bet pretiniekos C grupā ieguva Austrālijas, Paragvajas un Meksikas izlases. Pirmajā spēļu dienā ar 3:0 izdevās uzveikt Meksiku, taču mači bija pat ļoti ilgi (piemēram, Emuliņa savu spēli uzvarēja vien četrās stundās). Iespējams, tieši pirmā diena mūsu komandai paņēma pārāk daudz spēku, jo pēc tam tika zaudēts gan Paragvajai, gan Austrālijai (abās cīņās 1:2).

Tas nozīmēja, ka jāturpina cīņa par 9.vietu. Pirmajā cīņā pretiniekos bija Dienvidāfrikas Republikas sportistes, kurām arī nācās zaudēt ar 1:2 (uzvarēta dubultspēle). Noslēdzošajā spēlē latvietes spēlēja ar Japānu. Pirmo spēli Emuliņa zaudēja trīs setos, bet pēc tam uzvaras divos setos gan Ostapenko, gan Ostapenko un Emuliņas duetam. Kīdz ar to turnīrs noslēgts uz pozitīvas nots un 11.vietu. Kopējā bilance – Emuliņai vienspēlēs viena uzvara piecās spēlēs, Ostapenko trīs uzvaras piecās spēlēs, bet dubultspēle uzvarēta četros no pieciem gadījumiem.

Par junioru Federācijas kausa ieguvējām kļuva ASV tenisistes, kuras finālā apspēlēja Krieviju, bet trešā vieta austrālietēm. Tikmēr puišiem veiksmīgākie izrādījās Itālijas jaunie tenisisti, aiz sevis atstājot Austrālijas un ASV izlases.

Pasaules čempionāts tenisā komandām U16 vecuma grupā

Galīgā vietu secība

VietaMeitenesPuiši
1.ASVItālija
2.KrievijaAustrālija
3.BrazīlijaASV
4.AustrālijaFrancija
5.SpānijaZviedrija
6.VācijaKrievija
7.ItālijaDienvidkoreja
8.ParagvajaArgentīna
9.ĒģipteJapāna
10.Dienvidāfrikas RepublikaPeru
11.LatvijaSpānija
12.JapānaĶīna
13.MeksikaBrazīlija
14.DienvidkorejaMeksika
15.BaltkrievijaMaroka
16.ĶīnaĒģipte

Izmantotie resursi:
ITF - International Tennis Federation