Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Latvijas tenisistiem uzvaras, Kudlis un Aškinezere vieglatlētikas finālos Jaunatnes Olimpiādē

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Latvijas tenisistiem uzvaras, Kudlis un Aškinezere vieglatlētikas finālos Jaunatnes Olimpiādē
Odeta Panasa. Foto: Edijs Pālens/LETA

LETA. Latvijas tenisisti Odeta Panasa un Armands Aire pirmdien Mariborā svinēja uzvaras Eiropas Jaunatnes olimpiskā festivāla vienspēļu turnīrā, bet vīriešu dubultspēļu sacensībās zaudējumu cieta Aire pārī ar Tomasu Reini Dālderi.

Panasa pirmās kārtas spēlē ar 6-4, 6-1 pārspēja Īrijas sportisti Dženiferu Māršu.

Vienspēļu turnīrā paredzētas sešas kārtas.

Aire pirmās kārtas mačā ar 6-2, 6-1 guva panākumu pār Gruzijas tenisistu Giorgi Gvardzelašvili.

Dubultspēlē sacensības jau beiguši Aire un Dālderis, kuri pirmās kārtas spēlē ar 0-6, 1-6 zaudēja Francijas duetam Timotijs Andrivo/Likā Bazēns.

Jau ziņots, ka dienu iepriekš otro kārtu pārliecinoši sasniedza arī Adelina Lačinova, bet Tomass Reinis Dālderis piedzīvoja zaudējumu pirmajā kārtā.

Vieglatlētikas sacensībās Latvijas sportists Kristers Kudlis sasniedza finālu 1500 metru skrējienā.

Kudlis priekšsacīkstēs savā skrējienā distanci veica četrās minūtēs un 1,21 sekundē un finišēja pirmais deviņu skrējiena dalībnieku vidū.

19 dalībnieku vidū latvietis sasniedza astoto labāko laiku.

Finālā iekļuva pa pieciem ātrākajiem abu priekšskrējienu dalībniekiem, kā arī vēl pieci labāko rezultātu sasniedzēji.

1500 metru skrējiena fināls paredzēts trešdien.

Kārtslēkšanas kvalifikācijas sacesībās 15 dalībnieču konkurencē Sima Aškinezere kā viena no 11 dalībniecēm pārvarēja 3,70 metru augstumā novietoto latiņu un kvalificējās finālam.

Fināls notiks trešdien.

Desmitcīņas sacensībās Miks Jānis Opolais 100 metrus veica 12,12 sekundēs, tāllēkšanā aizlēca 6,31 metru un lodes grūšanā sasniedza rezultātu 12,25 metri.

Eiropas Jaunatnes olimpiskais festivāls gan ziemā, gan vasarā pulcē jaunos sportistus vecumā no 14 līdz 18 gadiem.

Latviju Eiropas Jaunatnes olimpiskajā festivālā pārstāv 48 atlēti, kuri sacentīsies astoņos sporta veidos. Latvija ir pārstāvēta 3x3 basketbolā, džudo, peldēšanā, skeitbordā, tenisā, vieglatlētikā, vingrošanā, kā arī MTB un šosejas riteņbraukšanā.

Pērn Eiropas Jaunatnes olimpiskais festivāls norisinājās Slovākijas pilsētā Banska Bistricā, tajās piedaloties 34 Latvijas pārstāvjiem. Latvijas sportistiem izdevās izcīnīt trīs godalgas.

Eiropas Eiropas Jaunatnes olimpiskais festivāls, kurās piedalās jaunie sportisti no 48 Eiropas valstīm, Mariborā norisināsies no līdz 29. jūlijam.