Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko un Listere iekļūst ITF dubultspēļu finālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko un Listere iekļūst ITF dubultspēļu finālā
Aļona Ostapenko
Foto: www.powiatpoznanskiopen.pl

Aļona Ostapenko šodien kopā ar Zviedrijas tenisisti Kornēliju Listeri sasniedza Sobotas ITF 75 000 dubultspēļu turnīra finālu. Tikmēr ITF 10 000 turnīrā Somijā 2. kārtas barjera pārāk augsta izrādījās Anastasijai Homutovai, bet Miķelis Lībietis Pērnavas "Futures" dubultspēļu turnīrā zaudēja ceturtdaļfinālā.

Ostapenko un Listere ceturtdienas pievakarē uz Polijas māla ar rezultātu 6:4, 6:4 pieveica Argentīnas un Spānijas komandu Tatjana Bua/Georhina Garsija-Peresa. Eiropietes 1. setu uzvarēja no 1:4. Savukārt 2. setā punktu izdevās pielikt ar ceturto mačbumbu. Listere trīs reizes pēc kārtas kļūdījās, bet Ostapenko maču pabeidza ar precīzu spēli pie tīkla.

Finālā būs jāsacenšas ar Nīderlandes tenisistēm Kiki Bertensu un Ričelu Hogenkampu, kuras izliktas ar ceturto numuru. Ostapenko dubultspēļu reitingam šonedēļ nopelnījusi 70 punktus. Latvijas vadošā tenisiste Sobotā vēl piedalās arī vienspēļu turnīrā, kurā viņai rīt ceturtdaļfināla mačs pret Tunisijas vienīgo profesionālo tenisisti Onsu Žabēru.

Anastasija Homutova ne reizi nenoturēja servi, divos setos pieļāva astoņas dubultkļūdas un Savitaipales ITF 10 000 turnīra 2. kārtā ar 0:6, 3:6 kapitulēja ar sesto numuru izliktajai Vācijas tenisistei Norai Nīdmersa (#809). Homutuva vakar guva sezonas pirmo uzvaru ITF pamatsacensībās, pārtraucot sešu zaudējumu sēriju šajā līmenī. Somijā nopelnīts viens reitinga punkts.

Miķelis Lībietis kopā ar amerikāni Hanteru Rīsi Pērnavas "Futures" dubultspēļu turnīra ceturtdaļfinālā divos taibreikos zaudēja mājinieku duetam Vladimirs Ivanovs/Markuss Kerners – 5:7 un 6:8. Reitinga punkti pienākas tikai no pusfināla.