Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lībietis gūst ceturto uzvaru Austrijā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Lībietis gūst ceturto uzvaru Austrijā
Miķelis Lībietis
Foto:Romāns Kokšarovs/F64

Miķelis Lībietis jūlijā atgriezīsies ATP vienspēļu rangā, to nodrošinot ar tikšanu līdz 2. kārtai "Futures" turnīrā Austrijā. Pēc dažām stundām ITF 25 000 turnīrā Štutgartē spēlēs Diāna Marcinkeviča. Tikmēr Diāna Marcinkeviča piedzīvoja zaudējumu ITF 25 000 turnīrā Štutgartē.

Lībietis māla seguma turnīrā Zēfeldē vienspēlēs guvis jau četras uzvaras. Pēc trim panākumiem kvalifikācijā šodien tika gūta pirmā uzvara pamatturnīrā, ar rezultātu 7:6(1), 6:3 pieveicot tikai 16 gadus veco Vācijas tenisistu Danielu Altmaijeru (ATP 974.).

Miķelis 1. setā vispirms izlaida 3:1 pārsvaru, pēc tam atspēlējās no 3:5. Lībietis pēdējā geimā pirms taibreika ar eisu atspēlēja setbumbu, bet taibreikā vienīgo punktu zaudēja ar savu servi. Savukārt 2. setā vienīgais breiks notika priekšpēdējā geimā. Lībietis punktu pielika vien ar ceturto mačbumbu.

2. kārtas sasniegšana dod vienu reitinga punktu, kas nozīmē pēc divām nedēļām atgriezties ATP vienspēļu rangā. Lībieša rekords ir 677. vieta, kas tika sasniegta 2013. gada augustā. Dubultspēlēs viņš pašreiz atrodas 636. vietā. Lībieša pretinieks 2. kārtā būs zviedrs Daniels Lindāls (ATP 1232.). Arī viņš Austrijā sāka no kvalifikācijas.

Latvijas dāmu tenisa trešā rakete Diāna Marcinkeviča (WTA 356.) šodien zaudēja Štutgartes ITF 25 000 turnīra 1. kārtā, uz māla ar rezultātu 3:6, 2:6 zaudējot Japānas tenisistei Risai Odzaki (WTA 144.). Marcinkeviča savu servi noturēja tikai vienreiz. Diāna šogad abos turnīros zaudējusi 1. kārtā. Viņai Vācijā vēl palikušas dubultspēles.