Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lībietis turpina uzvarēt, sasniedz pusfinālu Pērnavā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Lībietis turpina uzvarēt, sasniedz pusfinālu Pērnavā
Miķelis Lībietis
Foto: prezidentotaure.lt

Jau astoto uzvaru pēc kārtas ceturtdien Pērnavā svinēja Miķelis Lībietis (ATP 474.), kurš "Futures 10 000" turnīra ceturtdaļfinālā ar 6:4, 6:2 pieveica Argentīnas tenisistu Nikolasu Alberto Areči (ATP 680.).

Lībietis sestajā geimā pēc četrām pretinieka kļūdām ieguva breika pārsvaru (4:2), taču to nostiprināt nespēja. Miķelim nākamajā geimā pašam trīs kļūdas, nokļūstot iedzinējos ar 0:40. Atspēlēt izdevās tikai pirmo breikbumbu, to izdarot ar "serve&volley" gājienu.

Areče tobrīd uzbrukumā darbojās aktīvāk, taču pārāk bieži izspēlēs neizdarīja pietiekami daudz, lai regulāri krātu punktus. Lībietim 1. setā esot priekšā ar 5:4, 15:30, cīņa lietus dēļ tika pārtraukta uz piecarpus stundām! Mačam atsākoties, Lībietis spēlēja daudz precīzāk.

Areče pēc lielās pauzes bumbiņu raidīja pāri gala līnijai, dodot Lībietim divas setbumbas. Tika izmantot otrā, kad Lībietis pēc ilgstošas diagonālo sitienu apmaiņas uzsita ar "backhand" pa līniju, tā pārsteidzot Argentīnas tenisistu, kurš nespēja bumbiņu noturēt laukumā.

Lībietis 2. seta otrajā geimā tika pie viegla "sausā" breika, jo pretinieks palīdzēja ļoti daudz, bieži kļūdoties spēlē no gala līnijas, bet geimu pabeidzot ar dubultkļūdu. Pēc vēl vienas neprecīzas Arečes otrās serves Lībietis astotajā geimā ieguva mačbumbu, kuru realizēja ar "dropšotu". Miķelis pusfinālā sacentīsies ar Somijas tenisistu Patriku Niklasu-Salminenu (ATP 909.). Tikšana līdz pusfinālam dod sešus reitinga punktus.

Laura Gulbe (WTA 1055.) Pērnavas turnīru pabeidza ar zaudējumu ceturtdaļfinālā ar otro numuru izliktajai Lielbritānijas tenisistei Emīlijai Arbutnotai (WTA 634.) – 4:6, 4:6. Gulbe izcēlās ar četriem breikiem, katrā setā pa diviem, tiesa, vadībā bija tika uz neilgu brīdi – pēc 2:0 starta izrāviena zaudēti pieci geimi pēc kārtas.

Gulbe pagājušā gada vasarā Pērnavā tika līdz karjeras otrajam ITF pusfinālam. Pirmais viņai bija iepriekšējā gada jūlijā Tallinā. Laura pērn Igaunijā nopelnīja četrus reitinga punktus, bet šogad saņems divus. Sasniegtais ceturtdaļfināls viņai ir atkārtots sezonas labākais rezultāts vien četros turnīros – astoņniekā viņa iekļuva arī mēneša sākumā Lisabonā.

Denīza Marcinkeviča Pērnavā kopā ar Krievijas tenisisti Jekaterinu Kazionovu sasniedza karjeras pirmo ITF dubultspēļu finālu, šovakar pusfinālā ar 6:2, 6:4 pieveicot Krievijas komandu Eļina Ņepļija/Aleksandra Vostrikova. Iekļūšana finālā dod septiņus punktus, par titulu šāda līmeņa turnīros pienākas 12 punkti.

Diāna Marcinkeviča Horbas ITF 25 000 dubultspēļu ceturtdaļfinālā kopā ar Rumānijas tenisisti Irinu Mariju Baru zaudēja Beļģijas un Rumānijas komandai Elīne Beikensa/Elena Gabriela Ruse – 3:6, 2:6. Atgādinām, ka Marcinkeviča kopā ar pārinieci 1. kārtā divos taibreikos izslēdza turnīra pirmo duetu Ipeka Soilu/Valērija Strahova (Turcija/Ukraina).