Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Latvieši ieradušies Grieķijā, Deivisa kausa nedēļa sākusies

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Latvieši ieradušies Grieķijā, Deivisa kausa nedēļa sākusies
Saloniku tenisa klubā jāveic vēl daudz darbu, lai Deivisa kausa izcīņas mačs starp Latvijas un Grieķijas komandām tiktu noorganizēts augstā līmenī

Šonedēļ visā pasaulē notiks Deivisa kausa izcīņas mači tenisā vīriešu komandām. Latvijas izlase šoreiz devusies uz Salonikiem, kur tiksies ar mājiniekiem grieķiem. Šodien mūsu komanda pilnā sastāvā ieradās spēles norises vietā un jau aizvadīja nelielu pirmo treniņu.

Šogad Latvijas tenisisti Deivisa kausa izcīņā spēlēs vienu līmeni zemāk nekā pērn – Eiropas Āfrikas zonas 2.grupā. Pēc reitinga mūsējie ir vieni no šī grupas favorītiem un pretendenti uz atgriešanos 1.grupā. Cik ļoti favorītu statuss atbilst patiesībai, būs redzams jau šajā nedēļā, kad mūsu komanda devusies uz Grieķiju. Pērn Latvijas komandā uzspēlēja pieci dalībnieki – martā uz Ukrainu devās Andis Juška, Kārlis Lejnieks, Deniss Pavlovs un Artūrs Kazijevs, bet rudenī Rīgā komandai palīdzēja arī Ernests Gulbis (malā palika Kazijevs). Grieķijā Gulbis nespēlēs, bet ceturtais komandas dalībnieks būs Miķelis Lībietis.

Uz Salonikiem visi komandas dalībnieki (atskaitot kapteini Ģirtu Dzeldi) izlidoja agrā pirmdienas rītā no Rīgas. Lai gan ceļš nebija no tie vieglākajiem (caur Berlīni), tomēr pēcpusdienā latvieši jau devās apraudzīt spēļu kortus. Šajā ostas pilsētā sezonas laikā norisinās daži ITF un „Future” sērijas, pārsvarā hard seguma kortos, bet šoreiz mājinieki izvēlējušies spēlēt uz māla seguma, kas teorētiski viņiem dod lielākas iespējas uz panākumu. Pagaidām laika apstākļi spēlēšanai ir neierasti. Termometra stabiņš dienas laikā nerāda vairāk kā desmit grādu, bet pēcpusdienās, norietot saulei, kļūst dzestri vēss. Vietējie iedzīvotāji norāda, ka šāda temperatūra ir neierasti zema, salīdzinot ar citiem gadiem.

Neskatoties uz to, ka tenisa klubs ir neliels (kopā tikai četri korti), komandas kapteinis Ģirts Dzelde norāda, ka seguma kvalitāte ir laba. Māls gan ir itin mitrs un bumbas ātri paliek smagas. Šodienas treniņā, kas ilga nedaudz vairāk kā stundu Andis Juška uzspēlēja pret Miķeli Lībieti, bet Kārlis Lejnieks pret Denisu Pavlovu. Nopietnākiem treniņiem mūsu komandas pārstāvji pievērsīsies rīt, tad arī komandas kapteinis varēs sākt domāt, kurus sportistus pieteikt pirmās dienas vienspēlēm.

Treniņus uzsākuši arī grieķi – šodien kortos gan varēja redzēt tikai divus no viņiem – pieredzējušo Konstantinosu Ekonomidi (ATP 916.) un Teodoross Angelinoss (ATP 560.). Grieķiju šajā cīņā pārstāvēs arī Aleksandross Jakupovičs (ATP 583.) un Pariss Gemuhidiss (ATP 672.). Līdz šim abas komandas tikušās vienu reizi – 2005. gadā Lielupē ar 4:1 pārāki bija latvieši. kas aizvadīs pirmās cīņas, uzzināsim izlozē ceturtdien, bet pirmās spēles piektdien jau no desmitiem rītā.

  -2 [+] [-]

, 2011-02-28 23:25, pirms 13 gadiem
es pirmais...

     [+] [-]

, 2011-03-01 01:23, pirms 13 gadiem
Miķeļa iespēja.

  +1 [+] [-]

, 2011-03-01 09:59, pirms 13 gadiem
"bet rudenī Rīgā Kazijeva vietā spēlēja Ernests Gulbis. "

Šitais teikums mani drusku uzjautrināja.Nu apmēram tā,ka Kazijevs netika,tad nu viņa vietāielika Gulbi

     [+] [-]

, 2011-03-02 01:35, pirms 13 gadiem
eu kads vel libietis? tas tak nav nopietni...

  -1 [+] [-]

, 2011-03-02 14:37, pirms 13 gadiem
espozito79 rakstīja: eu kads vel libietis? tas tak nav nopietni...
Lībietis nemaz slikti nespēlē.

  -2 [+] [-]

, 2011-03-02 15:36, pirms 13 gadiem
espozito79 rakstīja: eu kads vel libietis? tas tak nav nopietni...
Nu ja, mums tak tik daudz top 100 spēlētāji. Vajadzēja kādu no viņiem ņemt! (idiots)... Tenisam seko vispār līdzi, vai tik Federeru un Gulbi esi dzirdējis?

  -1 [+] [-]

, 2011-03-03 03:10, pirms 13 gadiem
lai tavs libietis atbrauc uz acb klubinu tur jau ir 2 playeri ar kuriem tavam talantam libietim butu problemas... kad vins futuree vinnes kadu normalu playeru no 500nieka tad ari parunasim. pagaidam neticu tadam brinumam un neka vertiga vins vinejis pagaidam nav