Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Francija ar uzvaru dubultspēlē tuvojas Deivisa kausa titulam

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Francija ar uzvaru dubultspēlē tuvojas Deivisa kausa titulam
Pjērs Igs Erbērs un Rišārs Gaskē
Foto: Reuters/Scanpix

Apliecinot favorītes statusu dubultspēlē, Francija nokļuva viena punkta attālumā no desmitā Deivisa kausa titula, savās mājās Lillē ar 2-1 esot vadībā finālā pret Beļģiju.

Piektdien vienspēlēs katrai komandai pa punktam deva komandu pirmie numuri Žo-Vilfrīds Tsonga un Davids Gofāns. Sestdienas dubultspēlē liela favorīte bija Francija, kurai vairāk opciju izvēlēties no ATP līmeņa spēlētājiem, kamēr beļģiem jāpaļaujas uz "Challenger" tūres dalībnieku cerībām, kas neattaisnojās.

Pirmoreiz kopā spēlējusī komanda Pjērs Igs Erbērs un Rišārs Gaskē, kurš aizstāja Erbēra ierasto pārinieku Nikolā Maū (abi vēl pagājušajā nedēļā spēlēja kopā "ATP Finals"), ar 6:1, 3:6, 7:6(2), 6:4 pieveica Rubena Bemelmansa un Jorisa De Lores dueta. Beļģiem bija iespēja uzvarēt 3. setā un iegūt 2-1 pārsvaru, taču viņi neizservēja setu, vēlāk ciešot neveiksmi taibreikā un pēc tam frančiem piekāpjoties arī nākamajā setā.

Lai iegūtu pirmo Deivisa kausa trofeju kopš 2001. gada, Francijai svētdien Lilles futbola kluba stadionā notiekošajā mačā jāuzvar vienā no atlikušajām divām vienspēlēm. Pirmajā no tām 14:30 būs Tsongas un Gofāna duelis.

Kamēr Francija ir ļoti tuvu savam 10. titulam, beļģi tikai trešo reizi spēlē Deivisa kausa finālā un līdz šim vēl nav spējuši uzvarēt prestižākajās tenisa komandu sacensībās.

Deivisa kausa fināls 2017 Lillē, "hard" segums telpas atpstākļos

Francija – Beļģija 2-1

SpēleRezultāts
Luka Puije – Davids Gofāns5:7 3:6 1:6
Žo-Vilfrīds Tsonga – Stīvs Darsī6:3 6:2 6:1
Erbērs/Gaskē – Bemelmanss/de Lore6:1 3:6 7:6(2) 6:4