Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Žguns, Lejnieks un Marcinkeviča sasniedz ceturtdaļfinālus

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Žguns, Lejnieks un Marcinkeviča sasniedz ceturtdaļfinālus
Adrians Žguns

Starptautiskos tenisa turnīros šodien spēlējuši vairāki Latvijas tenisisti. Tā Adrians Žguns sasniedzis ceturtdaļfinālu Grieķijas pilsētas Iraklijas vienspēļu „Future” turnīrā, Kārlis Lejnieks ticis tik pat tālu līdzīgā turnīrā Rodēzā (Francija), bet Diāna Marcinkeviča sasniegusi labāko astoņnieku Monastiras (Tunisija) ITF sacensībās.

Iraklijas „Future” 10 000
Grieķijas pilsētas Iraklijas „Future” turnīra 2.kārtas mačus šodien bija jāaizvada diviem Latvijas tenisistiem. Adrians Žguns (ATP 706.) tikās ar itālieti Roberto Markora (ATP 1422.) un spēja uzvarēt trīs setos – 6:4, 3:6, 6:4. Arī nākamajā kārtā liepājnieka pretinieks būs no Itālijas, tikai ar krietni labāku reitinga vietu – turnīra pirmais numurs Andrea Falgeri (ATP 460.).

Tikmēr cēsniekam Miķelim Lībietim savu maču pret slovēni Tomu Kocevaru-Desmanu (ATP 1249.) vēl nav izdevies pabeigt. Lietus dēļ cīņas vairakkārt tika pārtrauktas, kā rezultātā Miķelim rīt agri vajadzēs iziet kortos. Pagaidām rezultāts 7:6(8), 1:3 mūsu sportista labā. Ja Lībietim izdosies uzvarēt, tad jau rīt pēcpusdienā ceturtdaļfināls pret spāni Karlosu Gomesu-Ereru (ATP 601.).

Rodēzas „Future” 10 000
Francijas pilsētā Rodēzā šonedēļ spēlē Kārlis Lejnieks. Rangā Kārlis šonedēļ ieņem 407.vietu, bet turnīrā izlikts ar 6.numuru. Pirmās kārtas spēlē viņš viegli tika galā ar Nīderlandes pārstāvi Bārtu Bronsu (865.) - 6:3, 6:1, bet šodien krietni saspringtākā cīņā tika galā ar mājinieku Eli Rusē (ATP 1071.) – 7:5, 4:6, 6:3. Rīt ceturtdaļfinālā Kārlis tiksies ar beļģi Maksimu Otomu (ATP 913.). Jāpiezīmē, ka pret šo sportistu Lejniekam nācies zaudēt abās iepriekšējās tikšanās reizēs – arī pavisam nesen Vācijā (6:7(6), 3:6). J;acer, ka trešā reize Lejniekam būs veiksmīga.

Monastiras ITF 10 000
18 gadus vecā Diāna Marcinkeviča (WTA 611.) šonedēļ devusies uz Tunisijas pilsētas Monastiras turnīru ar balvu fondu 10 000 ASV dolāru (spēles notiek uz hard seguma). Vienspēļu sacensībās Diāna izlikta ar sesto numuru un pirmās divas kārtas pārvarējusi ļoti pārliecinoši - vakar 6:4, 6:1pret Nikoleti Van Uitertu no Nīderlandes (WTA 771.), bet šodien 6:3, 6:0 pret WTA rangā neesošo francūzieti Matildi Koru. Ceturtdaļfinālā pretiniekos būs vēl viena rangā neesoša sportiste – Kimberlija Kasara no Maltas.

Ne tik labi Diānai veicās dubultspēlēs, kur viņa startē kopā ar krievieti Diānu Arutjunovu. Pirmajā kārtā apspēlēja čehietes Martinu Borečku un Martinu Pradovu (6:4, 6:3), bet šodien ceturtdaļfinālā pārliecinoši piekāpās Nīderlandes duetam Nikolete Van Uiterta un Kima Kilsdonka – 3:6, 1:6.

Puatjē ITF 100 000
Nozīmīgajā Puatjē (Francija) ITF sērijas turnīrā šonedēļ cīnījās Līga Dekmeijere. Vienspēļu turnīrā Līga spēja pārvarēt vienu kvalifikācijas kārtu, bet dubultspēlēs izdevās pārvarēt vienu kārtu pamatturnīrā – kopā ar krievieti Jevgēņiju Rodinu tika apspēlētas Lielbritānijas sportistes Sāra Borvela un Anne Kjotavonga (6:2, 6:1), bet šodien ceturtdaļfinālā zaudēts rumānietei Monikai Nikulesku un slovākietei Magdalenai Ribarikovai (viņas izliktas ar 2.numuru) – 2:6, 5:7.
Izmantotie resursi:
ITF Tennis - Home Page

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja