Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Grieķijā sākts pārliecinoši, Zviedrijā zināmas pretinieces

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Grieķijā sākts pārliecinoši, Zviedrijā zināmas pretinieces
Zane Zariņa
Foto: Jānis Cīrulis, Sportacentrs.com

Vairākas Latvijas tenisistes šonedēļ startē dažādos ITF sērijas turnīros. Ar pārliecinošām uzvarām Grieķijā notiekošo turnīru šodien uzsākušas Diāna Marcinkeviča un Zane Zariņa, kamēr Irina Kuzmina un Līga Dekmeijere uzzinājušas savas pretinieces Stokholmas turnīrā.

Lai arī tenisa sezona strauji tuvojas noslēgumam, tomēr Latvijas tenisistes vēl visai aktīvi piedalās dažādos ITF sērijas turnīros. Visnozīmīgākajā no tiem šonedēļ spēlēja 17 gadus vecā Aļina Jerjomina (WTA 812.), kura bija devusies uz Puertoriko pilsētu Bajamonu. ITF 25 000 sērijas turnīrs Aļinai bija jāsāk no kvalifikācijas, kurā viņa tika izlikta ar 10. numuru. Pirmā kārta viņai bija brīva, bet otrajā ar 3:6, 6:2, 6:1 tika apspēlēta mājiniece Kerola Fernandesa. Izšķirošajā mačā par iekļūšanu pamatturnīrā Aļina tomēr nespēja uzvarēt – 1:6, 3:6 pret amerikānieti Esteri Goldfeldi (WTA 721.). Līdz ar to turnīrs viņai beidzies, jo dubultspēles Aļina nespēlēs.

Grieķijas pilsētā Volosā (ITF 10 000) tikmēr spēlē Diāna Marcinkeviča (WTA 564.) un Zane Zariņa, kura pagaidām rangā neatrodas. Marcinkevičai vienspēļu turnīrā gan ir otrās raketes gods, ko viņa šodien apliecināja, pārliecinoši uzveicot Moldovas pārstāvi Anastasiju Stepu (WTA 1113.) – 6:3, 6:1. Otrajā kārtā Diānas pretiniece būs kāda no bulgārietēm – Desislava Mladenova vai Jūlija Stamatova. Veiksmīga spēle pret citu bulgārieti šodien izdevās Zariņai. Tāpat kā Zane, arī viņas sāncense Liana Todorova WTA rangā neatrodas, bet spēlē Latvijas sportiste bija vairāk nekā pārliecinošāka – 6:0, 6:0. Līdz ar to Zariņa ieguvusi savu otro reitinga punktu – lai iekļūtu rangā pie punkta jātiek vēl vienā turnīrā. Viņas nākamā pretiniece būs kāda no grieķietēm – Eleni Konstantinidu vai Despina Papamihaila.

Abas Latvijas tenisistes šodien aizvadīja arī dubultspēļu turnīra cīņas. Abas gan nespēlēja pārī, bet ar citu valstu pāriniecēm, toties jau pirmajā kārtā viena pret otru. Sekmīgāk izdevās nostartēt Marcinkevičai un viņas pāriniecei Julianai Umanecai (Ukraina). Zariņas un vācietes Ksenijas Suvorovas duetu viņas pieveica ar 7:5, 6:2. Ceturtdaļfinālā Latvijas un Ukrainas duetam pretī stāsies Džulija Gaspari (Itālija) un Aleksandra Razumova (Krievija).

Visbeidzot Zviedrijas pilsētas Stokholmas ITF 10 000 sērijas turnīrā spēlēs Irina Kuzmina un Līga Dekmeijere. WTA vienspēļu rangā mūsu sportistes pašlaik ieņem attiecīgi 563. un 861. vietu, kas ļauj turnīru iesākt no pamatsacensībām. Irinas pirmā pretiniece būs mājiniece Paulina Milosavļeviča (WTA 1079.), kamēr Līgas sāncense būs rangā neesošā mājiniece Brenda Njuki. Arī dubultspēļu turnīrā startēs abas mūsu tenisistes, turklāt kopā – Kuzminas un Dekmeijeres duets turnīrā ir izlikts ar 1. numuru un sacensības uzsāks tikai no ceturtdaļfināla.

Izmantotie resursi:
itftennis.com

     [+] [-]

, 2009-10-28 10:39, pirms 15 gadiem
apsveicu tā turpināt