Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lībietis gūst septīto uzvaru pēc kārtas

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Lībietis gūst septīto uzvaru pēc kārtas
Miķelis Lībietis
Foto: prezidentotaure.lt

Pērnavas "Futures" un ITF turnīru ceturtdaļfinālus trešdien sasniedza Miķelis Lībietis un Laura Gulbe.

Igaunijā ar otro numuru izliktais Lībietis (ATP 474.) šodien 2. kārtas mačā ar 7:6(8), 6:3 pieveica 18 gadus veco mājinieku Kenetu Raismu (ATP 852.). Lībietis 1. seta taibreikā ar savu servi atspēlēja vienu setbumbu. Miķelis ceturtdaļfinālā sacentīsies ar Argentīnas tenisistu Nikolasu Alberto Areči (ATP 680.).

Pērnavā divus reitinga punktus nopelnījusi arī Laura Gulbe (WTA 1055.), kurai smagā cīņā izdevās pieveikt 16 gadus veco igaunieti Mailēnu Nūdi – 7:6(2), 7:6(6). Gulbe 1. setā bija iedzinējos ar 2:5, bet 2. setā viņai bija 3:5 deficīts, turklāt šajā setā atspēlētas arī divas setbumbas, no kurām pirmā bija pie rezultāta 4:5 uzņemšanā, bet otrā ar savu servi taibreikā. Gulbes pretiniece ceturtdaļfinālā būs ar otro numuru izliktā Lielbritānijas tenisiste Emīlija Arbutnota (WTA 634.).

Māla seguma turnīrā spēlēja arī Adrija Runča, kura pirmoreiz iekļuva ITF pamatturnīra 2. kārtā. Tajā gan arī nācās apstāties, jo pretī trāpījās ar pirmo numuru izliktā Ukrainas tenisiste Ganna Pozņihirenko (WTA 529.), kura Runčai neļāva tikt pie vismaz goda geima jeb uzvarēja ar "sauso" 6:0, 6:0! Runčai bija četras breikbumbas, no tām divas mača pēdējā geimā.

Denīza Marcinkeviča, kura Pērnavā vienspēļu turnīrā zaudēja kvalifikācijā, dubultspēlēs kopā ar Krievijas tenisisti Jekaterinu Kazionovu sasniedza pusfinālu. Marcinkeviča ar pārinieci uzvarējusi divus igauņu "wild card" duetus – vispirms 6:3, 6:2 pret Sāru Oravu un Katrīnu Sāru, bet pēc tam 6:4, 6:4 pret Mailēn Nūdi un Mariju Lotu Kaulu. Denīzai tas ir karjeras otrais ITF dubultspēļu pusfināls, viņa pagājušā gada augustā ar māsu Diānu tika līdz Podgoricas ITF 25 000 pusfinālam. Šonedēļ nopelnīti četri reitinga punkti.

Diāna Marcinkeviča (WTA 368.) pēc kvalifikācijas iziešanas zaudēja Horbas ITF 25 000 pamatturnīra 1. kārtā, ar 2:6, 7:5, 3:6 piekāpjoties turnīra otrajai raketei Ričelai Hogenkampai (WTA 183.). Nīderlandes tenisiste 2. setā bija 4:2 pārsvars.

Marcinkeviča vēlāk pārvarēja pamatturnīra 1. kārtu dubultspēlēs, kur kopā ar Rumānijas tenisisti Irinu Mariju Baru pieveica turnīra pirmo duetu Ipeka Soilu/Valērija Strahova (Turcija/Ukraina) – 7:6(5), 7:6(7). Šī spēle tika sākta vakar, apturot 2. seta taibreikā. Marcinkeviča ar pārinieci pirms tam divreiz nespēja izservēt maču, bet šodien pielika punktu.