Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Tiešraide: Gulbis – Kubots 4:6, 6:4, 7:5, 6:1 (spēle galā)

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Tiešraide: Gulbis – Kubots 4:6, 6:4, 7:5, 6:1 (spēle galā)
Ernests Gulbis
Foto: Claudio Gens Giulia

Sportacentrs.com piedāvā teksta tiešraidi no "French Open" 1. kārtas mača, kurā Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis (ATP 17.) sacenšas ar Polijas pārstāvi Lukašu Kubotu. Viņam reitingā 63. vieta un pret Gulbi zaudējumi abos iepriekšējos mačos.

4. sets 6:1

6:1. Gulbis viegli izservē maču – uzvara rokā! Gulbim visā mačā uzvara ar 4:6, 6:4, 7:5, 6:1. Nākamais pretinieks būs Baņis, kurš ar 18:16 piektajā setā uzveica Beneto.

5:1. Kubots ir izkāris balto karogu un ar ļoti paviršu tenisu uzdāvina Gulbim breiku. Ernetsam jāsaliek punkti uz "i"!

4:1. Iegūtais breiks apstiprināts ar viegli noturētu servi. Nepieciešami vēl tikai divi geimi.

3:1. BREIKS! Gulbis tiek pie loģiska breika. Ernests pirmo iespēju neizmantoja, izsitot autā ar "forehand", taču pēc tam trāpīja lielisku apvedošo sitienu un otro iespēju izmantoja. Jāteic, ka Kubots nospēlēja muļķīgi, laižot autā bumbiņu, kas piezemējās laukumā.

2:1. Gulbim komfortabls serves geims.

1:1. Kubots servi notur no 0:30. Gulbis mazliet palīdzēja ar neprecīzām darbībām.

1:0. Kubota nevēlēšanās spēlēt taibreikus nozīmē to, ka Gulbis visus četrus setus sācis ar servi. 4. seta ievadā Gulbim viegli iegūts geims.

Beneto un Baņa mačs iegājis piektajā stundā. Abiem tenisistiem ir krampji. Francūzis 22. geimā neizmantoja mačbumbu, vienkāršā situācijā izsitot autā. Pašreiz traks rezultāts 14:14!

Gulbis karjeras laikā no 2-1 zaudējis tikai divreiz – pērn "US Open" Andreasam Haideram-Maureram un 2012. gadā Vimbldonā Kubota tautietim Ježijam Janovičam. Tikmēr Kubots no 1-2 atspēlējies četras reizes. Viena no tām bija 2011. gadā "French Open", kad viņš Nikolasu Almagro uzvarēja pat no 0-2.

3. sets 7:5

7-5. BREIKS! Kubots arī šajā setā zaudē servi, kad to nevar atļauties darīt. Gulbis 12. geimā ar sitienu pa līniju iegūst setbumbu. Kubots kontrolē izspēli, Ernestam lieliska aizsardzība, un atkal viss beidzas ar rupju Kubota kļūdu. Bumbiņa gandrīz ielido skatītājos...

6:5. Gulbis viegli nodrošina vismaz taibreiku. Kā saka, tagad viņam būs "brīvais geims".

5:5. Šoreiz Kubots ir uzdevumu augstumos un zaudē tikai vienu punktu (ar dubultkļūdu), piekto reizi setā panāk izlīdzinājumu.

5:4. Gulbis pirmais tiek līdz pieciem geimiem. Kubots iepriekšējā setā pie 4:5 salūza, nenoturot servi un zaudējot setu. Kā būs šoreiz?

4:4. Viegls serves geims arī Kubotam. Vai 3. setā būs taibreiks? Šis ir devītais sets starp Gulbi un Kubotu, taibreiku pagaidām nav bijis nevienā.

4:3. Gulbis iztiek bez drāmas, viegli uzvar septītajā geimā.

3:3. Kubotam pirmais pārliecinošais serves geims setā. Vienīgais punkts zaudēts, kad Gulbim beidzot sanāca "dropšots".

3:2. Gulbis no 3. seta sākuma ar savu servi uzvarēja 10 izspēles pēc kārtas, līdz Kubots ar "forehand" šķīlienu latvieša sēriju pārtrauc. Polis ar teicamām darbībām uzņemšanā no 15:30 tiek līdz breikbumbai. Gulbim kritiskā brīdī eiss! Gulbis izceļas ar drausmīgu "dropšotu", dodot Lukašam otro iespēju. Atkal lieliska serve, kuru pretinieks atsit tīklā. Seko trešā breikbumba... Ar lielām grūtībām izdodas atspēlēt arī to, tiekot klāt poļa saīsinātajam sitienam un pretinieku apspēlējot ar apvedošo sitienu pa līniju. Gulbis ar milzu pūlēm priekšā ir arī pēc piektā geima.

2:2. Gulbim pusiespēja ar 0:30, taču breikbumbu iegūt neizdodas. Kubots uzvar četras izspēles pēc kārtas, divas no tām ar "dropšotiem". Jā, to viņam šodien ir ļoti, ļoti daudz un lielākā daļa precīzi.

2:1. Ernests polim pie savas serves iespējas nedod – vēl viens "sausais" geims.

1:1. Kubots turpina spēlēt haotiski, taču, atspēlējot breikbumbu, izdodas nosargāt servi.

1:0. Gulbis 3. setu sāk ar "sausā" noturētu servi.

Gulbja faniem interesējošajā Beneto un Baņa mačā 5. setā rezultāts 7-7! Benijs atspēlēja breika deficītu un šobrīd ir favorīts, jo viņam lielāka pieredze, bez tam francūzis servē pirmais.

Šodien būs vēl vismaz divi seti. Četros setos spēli pabeigt izskatās cerīgi, piecos varētu būtu sarežģīti. Abiem tenisistiem ir negatīva bilance četru setu mačos. Gulbim: 9-13, Kubotam 5-6.

2. sets 6:4

6:4. BREIKS! Kā tas nereti gadās, seta beigās neizmantotu iespēju nākas nožēlot. Servējot par palikšanu setā, Kubots pieļauj trīs ļoti rupjas kļūdas, faktiski uzdāvinot Gulbim geimu un līdz ar to arī 2. setu.

5:4. Ernests devīto geimu sāk ar dubultkļūdu. Tai seko "bekhenda" sitiens tīklā un 0:30. Gulbis tiek līdz geimpunktam, taču tad atkal dubultkļūda. Hei, tāds geims taču tikko jau bija! Kubots ar ļoti sarežģītu "dropšotu" iegūst breikbumbu, izpelnoties ļoti skaļas ovācijas. Seko gara izspēle, kurā Kubots neiztur, izsitot autā ar "forehand". Mirkli vēlāk Gulbis ir priekšā ar 5:4.

4:4. Kubots atbild ar to pašu.

4:3. Gulbis atceras, ka arī viņš prot servēt – "sausais" geims.

3:3. Polis labi saservē, un 4:1 vietā ir 3:3.

3:2. BREIKS! Gulbis no 0:30 tiek līdz geimpunktam, taču tad viņam gadās dubultkļūda. Pēc tam sitiens autā, dodot Kubotam breikbumbu. Polis izspēli noslēdz ar teicamu diagonālo "bekhendu".

3:1. BREIKS!. Gulbis Kubotu apspēlē ar apvedošo sitienu, polis pēc tam iesit tīklā, dodot latvietim divas breika iespējas. Pietiek ar vienu, jo Ernests labi uzņem pretinieka servi, bet Kubots nespēj noreaģēt, bumbiņu raidot autā.

2:1. Izskatās, ka Gulbis beidzot ir ieradies kortā, vēlreiz viegli noturēta serve ļauj atrasties setā vadībā.

1:1. Kubots viegli panāk izlīdzinājumu.

1:0. Gulbis 2. setu sāk daudz labāk nekā pirmo – ar noturētu servi.

Gulbis šodien aizvada piekto maču sešās dienās, tāpēc 1. seta zaudēšana ir divtik nepatīkama. Labā ziņa – ja Ernests uzvarēs kādā no nākamajiem diviem setiem, ir cerības, ka spēli šodien tumsas dēļ nevarēs pabeigt.

Kubots pēc uzvarēta 1. seta "Grand Slam" līmenī zaudējis sešas reizes. Pēdējā no tām bija janvārī Melburnā pret Nikolaju Davidenko.

Gulbim "Grand Slam" turnīros pēc zaudēta 1. seta izdevies uzvarēt tikai trīs reizes – 2012. gadā "US Open" pret Tomiju Hāsu. Toreiz bija pat 0-2 pa setiem. Otrā reize pērn Vimbldonā pret Žo-Vilfrīdu Tsongu, kad francūzis izstājās. Visbeidzot trešā bija janvārī Melburnā pret Huanu Monako.

Beneto tikmēr tika līdz 5. setam pret Baņi, taču izšķirošajā setā ir iedzinējos ar breiku – 1:2.

1. sets 4:6

4:6. Otro reizi servējot par uzvaru setā, Kubots viegli uzvar pirmajās divās izspēlēs, tad divi mežonīgi sitieni pēc kārtas autā. Gulbis pie 30:30 izpilda apvedošo sitienu pa līniju, taču bumbiņa piezemējas nedaudz aiz sānu līnijas. Setbumba Lukašam... Viņš trāpa labu servi, taču Gulbis pārsteidz ar fantastiski atsistu bumbiņu, kas piezemējas uz līnijas – "vienādi". Kubots tūlīt iegūst otro sebumbu, seko Gulbja sitiens tīklā. Sets tomēr Polijas tenisistam.

4:5. Kubots uzbrūk, taču dara to neprecīzi, un Gulbis pietuvojas vairs tikai viena geima attālumā. Polim tūlīt otrā iespēja servēt par uzvaru 1. setā.

3:5. BREIKS! Kubots nospēlē haotisku geimu, kas pabeigts ar dubultkļūdu, ļaujot Gulbim vienu no diviem breikiem atgūt.

2:5 Gulbim pirmais "sausais" geims.

1:5. Kubotam spēle iet no rokas. Viņš gan labi servē, gan apliecina prasmes spēlē pie tīkla, tāpat regulāri izceļas ar veiksmīgiem "dropšotiem. Polis viena uzvarēta geima attālumā no panākuma arī visā setā.

1:4. Gulbis beidzot pierakstās uz tablo, saņemot skatītāju ovācijas.

0:4. Pagaidām vienos vārtos. Kubots servi notur "sausā".

0:3. BREIKS! Kubots atkal ar "dropšotu" iegūst breikbumbu. Gulbim atsaka pirmā serve, bet otrās serves izspēle beidzas ar Ernesta sitienu tīklā. Vai Gulbis vēl atrodas Nicā..?

0:2. Kubots savu servi notur viegli, vienīgo izspēli zaudējot ar dubultkļūdu.

0:1. BREIKS! Gulbim pirmajā geimā divas kļūdas – "forehand" auts un dubultkļūda, kam seko precīzs Kubota "dropšots, 15:40 jeb divas breikbumbas. Gulbis pirmo atspēlē, bet ar otro galā netiek. Kubots piespiež Ernestu iesist tīklā.

18:32. Gulbis sāk savu astoto "French Open".

18:25. Abi tenisisti jau iesildās. Zīmīgi, ka gan Gulbim, gan Kubotam šodien krekls tādā krāsā, kādi ir Parīzes laikapstākļi... Maču ar servi sāks Latvijas pirmais numurs!

Kamēr Gulbis vēl tikai gatavojas aizvadīt pirmo spēli, jau pilnā sparā rit cīņa starp Gulbja un Kubota pāra uzvarētāja pretinieku 2. kārtā – Beneto pret Fakundo Baņi. Francūzis pirmos divus setus pret ļoti agresīvo Argentīnas kreili zaudēja bezcerīgi ar 1:6, 2:6, bet 3. setā uzvarēja ar 6:1.

Ranga 144. vietā esošais māla speciālists Baņis Parīzē izgāja kvalifikāciju un šonedēļ pirmo reizi spēlē "Grand Slam" pamatturnīrā. Beneto karjeras laikā tikai vienreiz atspēlējies no 0-2. Tas notika 2010. gadā Vimbldonā pret beļģi Kristofu Vlīgenu.

Gulbis ar šī gada "Australian Open" dubultspēļu čempionu sacenšas trešo reizi. Abās iepriekšējās spēlēs polim tika zaudēts viens sets. Tā tas notika 2011. gadā un arī šā gada janvāra pirmajā dienā Dohā.

18:20. Šodien lietus dēļ spēles sākās ar vairāk nekā stundu ilgu nokavēšanos, kā arī vēlāk divas reizes tika pārtrauktas. Ja šodien vairs nelīs, līdz tumsas iestāšanās vēl ir aptuveni četras stundas tenisa. Gulbis ar Kubotu kortā būs pēc dažām minūtēm, kad varēs sākt iesildīšanos.

Mazliet statistikas...

✦ Pirmsspēles apskatu ar vēl plašāku informāciju var izlasīt šeit.
✦ Kopš zaudējuma Ježijam Janovičam 2012. gadā Vimbldonā Gulbis uzvarējis četrus mačus pēc kārtas pret Polijas tenisistiem.
✦ Gulbis šogad tikai trīs no 10 mačiem zaudējis rangā zemāk esošiem tenisitiem – Semam Kverijam "Australian Open", Grigoram Dimitrovam Akapulko un Žiljēnam Beneto Maiami.
✦ Kubots 2014. gadā divas no trim uzvarām guvis pret rangā augstāk esošiem tenisistiem.
✦ Kubots Top 20 spēlētāju nav uzvarējis kopš 2012. gada jūlija, kad viņš Gštādē uz māla tika galā ar Marselu Granoljersu (6:4, 6:2).
✦ 32 gadus vecais polis vienspēlēs aizvada nesekmīgu sezonu, augstākajā līmenī gūstot tikai trīs uzvaras un piedzīvojot deviņus zaudējumus. Divas no trim uzvarām Kubotam ir uz māla – 6:3, 7:5 Oeirašā pret Teimurazu Gabašvili un 7:5, 2:6, 6:4 Madridē pret Žilu Simonu.

     [+] [-]

, 2014-05-26 18:34, pirms 10 gadiem
Eurosport 2 rada pa visiem sat!

     [+] [-]

, 2014-05-26 18:40, pirms 10 gadiem
Briesmīgs sākums! Nekas nesanāk pagaidām!

  -1 [+] [-]

, 2014-05-26 18:43, pirms 10 gadiem
Gulbim ir pamatīgas problēmas ar noskaņošanos pret pretiniekiem, sākot ar 50.vietu reitingā! savos 75% gadījumos viņš vienu setu tādiem tipiem paspēlēs!

     [+] [-]

, 2014-05-26 18:47, pirms 10 gadiem
Ernesto, un kur ir TAVI dropšoti?

     [+] [-]

, 2014-05-26 18:55, pirms 10 gadiem
pirmaja setā pajārēsies ar pretinieku un tad satrieks pīšļos!!!

     [+] [-]

, 2014-05-26 18:56, pirms 10 gadiem
DidzisLV rakstīja: Gulbim ir pamatīgas problēmas ar noskaņošanos pret pretiniekiem, sākot ar 50.vietu reitingā! savos 75% gadījumos viņš vienu setu tādiem tipiem paspēlēs!
Kubots ir ļoti bīstams pretinieks, ne pēc rankinga, bet pēc spēles, viņš spēj nospēlēt izcili, bet nespēj šādu līmeni noturēt, lai tiktu augstāk reitingā.
Šobrīd Kubots spēlē izcili, bet gan jau šo līmeni nespēs noturēt visu maču.

     [+] [-]

, 2014-05-26 18:57, pirms 10 gadiem
nu zinot Gulbi var droši teikt ka saņemsies!

     [+] [-]

, 2014-05-26 18:57, pirms 10 gadiem
Ernests Gulbis - Lukašs Kubots 2-6, 6-3, 7-6(7-1), 6-2.

     [+] [-]

, 2014-05-26 19:00, pirms 10 gadiem
edzaskadka rakstīja: Kubots ir ļoti bīstams pretinieks, ne pēc rankinga, bet pēc spēles, viņš spēj nospēlēt izcili, bet nespēj šādu līmeni noturēt, lai tiktu augstāk reitingā.
Šobrīd Kubots spēlē izcili, bet gan jau šo līmeni nespēs noturēt visu maču.
Bet tas nemaina faktu, ka Gulbim ir ļoti bieži uzvaras ar rezultātu 2:1 pret pašvakiem pretiniekiem!

  -2 [+] [-]

, 2014-05-26 19:04, pirms 10 gadiem
Kā var ranga 15.numurs spēlēt tik nestabili?

     [+] [-]

, 2014-05-26 19:05, pirms 10 gadiem
ha ha bus labais ja atspeelesies

     [+] [-]

, 2014-05-26 19:07, pirms 10 gadiem
Wow!

  +1 [+] [-]

, 2014-05-26 19:11, pirms 10 gadiem
Lai gan zaudēja setu, Gulbim nebūtu jābūt pārāk uztrauktam, redzot cik ļoti Kubota līmenis kritās, cik uztraukts viņš bija!
Cerams, ka Gulbis to izmantos, galvenais ir labi tagad servēt un tad Kubots tiešām būsuztraukts.

     [+] [-]

, 2014-05-26 19:46, pirms 10 gadiem
nu labi ka taa

     [+] [-]

, 2014-05-26 19:50, pirms 10 gadiem
viss sakas no jauna
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-05-26 20:03, pirms 10 gadiem
Kkā drausmīgi riebjas tā Kubota uzvedība
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-05-26 20:07, pirms 10 gadiem
gulbis raada klasi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-05-26 20:19, pirms 10 gadiem
Kubots tik gremo visu laiku kko
Kubots šodien demonstrē labu spēli
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja