Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Jānis Podžus pirmo reizi spēlēs "Future" finālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Jānis Podžus pirmo reizi spēlēs "Future" finālā
Jānis Podžus
Foto: Andrew Hargis

Jānis Podžus sestdien pirmo reizi spēlēs "Future" līmeņa finālā, titula maču šodien sasniedzot māla seguma turnīrā Tallinā. Igaunijā notiekošajā jauktajā turnīrā zaudējumu ITF sērijas sacensību pusfinālā piedzīvoja Laura Gulbe.

Jānis Podžus šonedēļ visas četras uzvaras guvis divos setos. Šodien tādā veidā uzveikts ranga 1037. vietā esošais polis Pjotrs Lomackis – 6:2, 7:6(4). Jānis zaudēja mača pirmos divus geimus, bet pēc tam uzvarēja sešus pēc kārtas. Savukārt 2. setā Podžus vienīgo breiku ieguva septītajā geimā, pārsvaru uzreiz gan zaudējot. To nožēlot nenācās, jo sekoja uzvara taibreikā.

Podžus "Future" pusfinālā spēlēja tikai otro reizi. Sezonas un arī karjeras pirmo pusfinālu viņš martā zaudēja Ukrainā. Rīt finālā ar astoto numuru izliktā Jāņa pretinieks būs sacensību trešais numurs Vladimirs Ivanovs. Podžus ar ranga 508. vietā esošo Igaunijas tenisistu, kurš uzvarējis trīs "Future" turnīros, iepriekš nav spēlējis. Fināla sasniegšana garantējusi 10 reitinga punktus, čempions saņems 18. Fināla sākums rīt ne agrāk kā plkst. 14:00. Pirms tam, plkst. 12:00, paredzēts dāmu fināls.

Sieviešu turnīra pusfinālā zaudējumu cieta Laura Gulbe, kurai spēka pret Krievijas tenisisti Aleksandru Artamonovu (#667) pietika tikai vienam setam – 7:5, 0:6, 0:6. Gulbe 1. setā bija labāka par pretinieci un varēja uzvarēt vieglāk, taču trīs reizes izlaida breika pārsvaru. Trešajā gadījumā viņa pie 5:4 ar divām setbumbām neizservēja setu, abas setbumbas izniekojot ar "forehand" kļūdām. Tūlīt gan sekoja vēl viens breiks, otrais izservēšanas mēģinājums bija ļoti viegls.

Gulbe iepriekšējās divās kārtās spēlēja trīs stundas ilgus mačus, kas neizbēgami pasliktināja viņas izredzes sacensību turpinājumā. Šodien pēc dominējoša 1. seta viņa nākamajos divos bija bezspēcīga. Noguruma rezultātā serve bija vājāka, bez tam Gulbe vairāk kļūdījās spēlē no gala līnijas. Jāatzīmē arī tas, ka Artamonova bija sapratusi, ka vairāk jāspēlē uz Lauras "forehand", kas ir Latvijas tenisistes vājā puse. Gulbe Tallinas turnīru pabeidza ar četru punktu iegūšanu. Laura līdz šai nedēļai ITF sacensībās ne reizi nebija tikusi tālāk par 2. kārtu.

     [+] [-]

, 2014-07-25 15:12, pirms 10 gadiem
Lielisks turnīrs Jānim, arī Laurai nav par ko skumt - labākais turnīrs ITF karjerā..

     [+] [-]

, 2014-07-25 17:32, pirms 10 gadiem
Laikam jau sapņoju, bet gribētos lai Sportacentrs noorganizētu fināla translāciju. Pats saprotu ka uz to nav ko cerēt, bet gribētos..

  +1 [+] [-]

, 2014-07-25 18:50, pirms 10 gadiem
vispaar jau turniiram visu nedeelju igaunji nodroshina galvenaa laukuma livestream

     [+] [-]

, 2014-07-25 20:58, pirms 10 gadiem
Skatīties kompī vai tv - starpība ir. Kaut cik arī reklāma būtu un vēl kāds uzzinātu, ka bez Gulbja mums vēl ir tenisisti.