Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastova: "Šogad jāiekļūst spēcīgāko četrdesmitniekā"

Rolands Norietis
Rolands Norietis

Sevastova: "Šogad jāiekļūst spēcīgāko četrdesmitniekā"
Anastasija Sevastova
Foto: AFP/Scanpix

Ar Anastasiju Sevastovu allaž esmu sarunājies latviešu valodā. Šoreiz, plānojot garāku sarunu, piedāvāju viņai izteikties kā pašai labpatīkas, bet Anastasija tik un tā dod priekšroku komunikācijai latviski. Trenējoties Austrijā un ceļojot pa turnīriem sanāk kontaktēties tikai angļu un vācu valodās; latviešu un krievu valodas tikmēr piemirstas, tāpēc Sevastova labprāt izmanto iespēju parunāties latviski. Pēc veiksmīgā turnīra Dubaijā, kur 19 gadus vecā liepājniece pārvarēja kvalifikāciju un pamatturnīra pirmo kārtu, viņa trenējās Vīnē, bet tagad jau devusies uz Meksiku, lai nākamnedēļ piedalītos WTA turnīrā Monterejā.

- Šonedēļ pasaules rangā esi 73. vietā, kas tev līdz šim ir augstākā. Jūti gandarījumu?
- Protams, ka priecājos, bet gribas tikt vēl augstāk. Tagad arvien vairāk sacensības varēšu sākt ar pamatturnīru. Pieteikšanās turnīriem beidzas sešas nedēļas pirms to sākuma, tāpēc jauno reitingu varēšu izmantot tikai pēc pusotra mēneša.

- Tagad pati spēj samaksāt par treniņiem un ceļošanu, un pašai arī paliek pāri?
- Man vēl ir sponsors austriešu firma „Kneissl”, kas apgādā ar raketēm un arī drēbēm. Agrāk spēlēju ar „Wilson” raketēm, bet kopš augusta spēlēju ar „Kneissl”. Pamēģināju tās raketes un secināju, ka tās man patīk vairāk. Modelis ir izveidots atbilstoši manām prasībām.

- Vai vēl kāds no labākajiem tenisistiem spēlē ar šīs firmas raketēm?
- Pagaidām nē, bet pirms gadiem divdesmit šis brends bija salīdzinoši populārs (ar „Kneissl” raketi spēlēja Ivans Lendls – aut.).

- Federācijas kausa laikā pienāca ziņas, ka tev sāpot plecs. Kā ir šobrīd?
- Plecs sāka sāpēt jau pirms Federācijas kausa. Vēlāk uztaisīju rentgenu un magnētisko rezonansi, bet tie neko neuzrādīja. Acīmredzot pārtrenējos. Servēju, servēju, laikam trāpījās ne tās labākās bumbas un iesāpējās plecs. Dubaijā tas vēl sāpēja, bet tagad man veica terapiju un ir kļuvis labāk.

- Dubaijā nospēlēji ļoti labi, uzvarot trīs mačus, taču katrā spēlē bija grūtības ar servi...
- Nespēju paservēt, kā to vajadzētu. Bija bailes servēt ar maksimālu spēku, jo nezināju, kā būs ar plecu. Galvenais bija trāpīt bumbiņu laukumā.

- Kā jums veicās Federācijas kausa izcīņā un kā vispār patīk komandu sacensības?
- Man patīk komandu mači – nejūtu tik lielu spiedienu kā individuālajos turnīros. Atmosfēra ir citādāka, un man patīk spēlēt komandā. No sportiskā viedokļa – labi, ka saglabājām vietu grupā.

- Eiropas-Āfrikas pirmā grupa šobrīd ir mūsu spēju griesti?
- Šogad paveicās, ka noturējāmies. Skatīsimies, kā būs turpmāk. Ja Diana (Marcinkeviča) progresēs, grupā nebūs tik stipras komandas un paveiksies ar izlozi, varbūt varam tikt uz augšu. Mums arī šogad nebija slikta grupa, taču nespējām to izmantot.

- Vai tev pašai šķiet, ka spēle aizvien uzlabojas?
- Pēdējā laikā ir bijis diezgan daudz maču, un sāk veikties aizvien labāk. Gada sākumā trūka spēļu prakses un līdz ar to arī pārliecības par saviem spēkiem. Šajā ziņā ļoti palīdzēja Federācijas kauss, kur aizvadīju trīs labus mačus. Šis turnīrs bija kā lielisks treniņš.

- Federācijas kausā plecs sāpēja visvairāk?
- Visvairāk sāpēja mačā pret (pasaules ranga 4. raketi dānieti Karlīnu) Vozņiacki. Sāpēja arī mačā pret (zviedrieti) Arvidsoni, taču par spīti tam varēju paservēt. Pret Vozņiacki bija visgrūtāk, taču no apakšas neservēju.

- Pēdējā laikā tev regulāri sanācis uzspēlēt ar pirmā desmitnieka tenisistēm. Cik tālu tev ir līdz viņu līmenim?
- Protams, vēl jāstrādā un jāstrādā. Nevaru pateikt, ka esmu viņām tuvu. Cītīgi jātrenējas un tad redzēs, kā būs. Taču pie šādiem mačiem jau sāku pierast, un, ejot laukumā, jau domāju, kā uzvarēt.

- Kādi ir tavi mērķi šogad?
- Jāmēģina iekļūt spēcīgāko trīsdesmitniekā vai četrdesmitniekā.

- No Dubaijas atbrauci uz Vīni un tūlīt jau dodies uz nākamo turnīru Meksikā?
- Jā, spēlēšu Meksikā un pēc ASV – Indianvelsā un Maiami. Indienvelsā esmu otrā aiz pamatturnīra robežas, bet cerēsim, ka kvalifikācija nebūs jāspēlē. Maiami gan acīmredzot nāksies spēlēt kvalifikāciju. Tur vienmēr ir spēcīgāks sastāvs. Pēc tam, ļoti iespējams, vēl uz divām nedēļām palikšu ASV, lai spēlētu Pontevedrabīčas un Čārlstonas turnīros. Tad došos atpakaļ uz Eiropu.

- Cik daudz laika sanāk pavadīt ierastajā treniņu vietā Vīnē?
- Šogad nav sanācis daudz – maksimums esmu bijusi te divas nedēļas. Viss atkarīgs no tā, cik daudzos turnīros spēlē un cik sanāk ceļot.

- Kad pēdējo reizi paviesojies Latvijā?
- Uz divām dienām pabiju Liepājā starp Austrālijas atklāto čempionātu un Federācijas kausu. Pēc tam kopā ar pārējām meitenēm lidojām uz sacensībām. Saņēmu arī abas trofejas – Tenisa savienības balvu kā labākā tenisiste un balvu kā gada uzlecošā zvaigzne. Vairāk patika tā piramīdiņa (smejas).

 +16 [+] [-]

, 2010-02-25 18:05, pirms 15 gadiem
Lai izdodas Nastjai!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2010-02-25 18:47, pirms 15 gadiem
Lai Tev laba veselība! Un lai ar spēku un centību izdodas sasniegt nospraustos mērķus!

  +9 [+] [-]

, 2010-02-25 18:50, pirms 15 gadiem
Piezīme SC.com - palūdziet Anastasijai jaunas fotogrāfijas no aizvadītajām spēlēm! (zinu, ka nav viegli pie tādām tikt, tāpēc priecājos, ka šajā rakstā ir jauna, vai vismaz man neredzēta)

  +6 [+] [-]

, 2010-02-25 19:03, pirms 15 gadiem
Malacis, ka runā latviski.. +10

  +4 [+] [-]

, 2010-02-25 19:06, pirms 15 gadiem
Lai sokas!
Turēsim ikšķus!

     [+] [-]

, 2010-02-25 19:46, pirms 15 gadiem
Lai viss sanāk kā iecerēts!

     [+] [-]

, 2010-02-25 19:47, pirms 15 gadiem
TURIES NASTJA.TAVAS UZVARAS IR MŪSU UZVARAS,BET MĒS GRIBAM BŪT VIRSOTNĒ.PALĪDZI MUMS TUR NOKĻŪT.

  +3 [+] [-]

, 2010-02-25 19:54, pirms 15 gadiem
Nasķa jau no bērnības runā ļoti labi latviski
Malacis esi, lai izdodas

  +2 [+] [-]

, 2010-02-25 19:55, pirms 15 gadiem
Lai veicas!

     [+] [-]

, 2010-02-25 21:15, pirms 15 gadiem
Liepājas kortos runā latviski.

  -3 [+] [-]

, 2010-02-25 21:28, pirms 15 gadiem
Lai precas ar Gulbi un lidinās pa mākoņiem....ē...turnīriem
Un pie viena Gulbis varēs ietaupīt uz... nu jūs jau zināt ko...

  +1 [+] [-]

, 2010-02-25 21:49, pirms 15 gadiem
Es atvainojos, ka novirzīšos mazliet no tēmas, bet vai šādi nointervēt nebūtu iespējams arī E. Gulbi. Latvija ir pilna ar žurnālistiem... Piemēram ''Sporta studijā'' dažreiz uzaicina tādus, par kuriem īsti nekāda lielā interese nav, bet teniss tomēr ir viens no top sporta veidiem pasaulē, vienkārsi tas ir neizprotami, ka šo 2-3 gadu laikā ne reizi nau bijusi kāda garāka saruna ar pašu Ernestu, izņemot tikai tās intervijas, kuras viņs sniedz Grand Slam turnīros...
Tas taču nevar būt, ka E. Gulbis vienkārši visus mūsu žurnālistus sūta trīs mājas tālāk...
Latvijā tenisa popularitāte ceļas un arī labākais mūsu tenisists kāpj augstāk un domāju, ka ar katru gadu parādās ar vien vairāk līdzjutēju, tāpēc nedomāju, ka Gulbja nointervēšana būtu totāla! izgāšanās...
Gribētos dzirdēt kāda cilvēka normālu atbildi... kas, šajā tēma arī tiešām kaut ko zin...
Paldies!

     [+] [-]

, 2010-02-25 22:04, pirms 15 gadiem
cik ir dzirdēts, tad gulbis izvairās no preses... un varbūt pat tiešām sūta 3 mājas tālāk
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-02-26 20:11, pirms 15 gadiem
runā 4 valodās latviešu krievu angļu vācu

  -2 [+] [-]

, 2010-02-26 20:21, pirms 15 gadiem
Par_muuseejiem rakstīja: Es atvainojos, ka novirzīšos mazliet no tēmas, bet vai šādi nointervēt nebūtu iespējams arī E. Gulbi. Latvija ir pilna ar žurnālistiem... Piemēram ''Sporta studijā'' dažreiz uzaicina tādus, par kuriem īsti nekāda lielā interese nav, bet teniss tomēr ir viens no top sporta veidiem pasaulē, vienkārsi tas ir neizprotami, ka šo 2-3 gadu laikā ne reizi nau bijusi kāda garāka saruna ar pašu Ernestu, izņemot tikai tās intervijas, kuras viņs sniedz Grand Slam turnīros...
Tas taču nevar būt, ka E. Gulbis vienkārši visus mūsu žurnālistus sūta trīs mājas tālāk...
Latvijā tenisa popularitāte ceļas un arī labākais mūsu tenisists kāpj augstāk un domāju, ka ar katru gadu parādās ar vien vairāk līdzjutēju, tāpēc nedomāju, ka Gulbja nointervēšana būtu totāla! izgāšanās...
Gribētos dzirdēt kāda cilvēka normālu atbildi... kas, šajā tēma arī tiešām kaut ko zin...
Paldies!
tas jāprasa gulbja tēvam...mazais gulbis tur ir nulle
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja