Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Bartonei vilšanās Melburnā, Ozoliņš gūst pirmo "Grand Slam" uzvaru

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Bartonei vilšanās Melburnā, Ozoliņš gūst pirmo "Grand Slam" uzvaru
Kamilla Bartone. Foto: Zhang Yuncao

Sestdien "Australian Open" junioru turnīrus sāka trīs Latvijas spēlētāji. 2. kārtā iekļuva tikai Kārlis Ozoliņš, kamēr pagājušā gada ceturtdaļfināliste Kamilla Bartone un Darja Semeņistaja meiteņu turnīrā panākumus neguva.

Latvijas spēcīgākā juniore Kamilla Bartone (17, #8) Melburnā bija izlikta ar trešo numuru un 1. kārtā ar 5:7, 5:7 zaudēja 15 gadus vecajai krievietei Diānai Šnaiderei (#60), kura guva tikai otro uzvaru "Grand Slam" turnīros (2-3)

Bartone otro reizi spēlēja Melburnā, kur pirms gada sasniedza ceturtdaļfinālu un ar 2:6, 3:6 piekāpās vēlāk par čempioni kļuvušajai Dānijas tenisistei Klārai Tausonei. Bartone 2019. gadā trijos no četriem "Grand Slam" zaudēja topošajai čempionei – arī Vimbldonā 1. kārtā Darjai Sņigurai un Ņujorkā ceturtdaļfinālā Marijai Kamilai Osorio Serrano.

Darja Semeņistaja (17, #84) ar 6:2, 2:6, 4:6 zaudēja čehietei Darjai Vidmanovai (17, #54). Semeņistaja mačā pret "Grand Slam" debitanti pēdējā setā nenosargājot breika pārsvaru (4:2). Darja arvien ir bez uzvarām "Grand Slam" turnīros (0-4), jau 1. kārtā vienreiz zaudējot katrā no četriem turnīriem.

Kārlis Ozoliņš (17, #17) teicamas servēšanas mačā ar 6:1, 6:4 sakāva "Grand Slam" debitantu Maksu Vestfālu (16, #58) no Francijas. Ar 12. numuru izsētais Ozoliņš bija gandrīz perfekts pirmās serves izspēlēs (24/25), bet ar otro zaudēja 10 punktus un pretiniekam breikbumbas nedeva. Ozoliņam pirmā "Grand Slam" uzvara (1-1), viņš pērn debitēja ar zaudējumu "US Open" pirmajā posmā.