Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkeviča pirmajā mačā Meksikā zaudē tikai trīs geimus

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkeviča pirmajā mačā Meksikā zaudē tikai trīs geimus
Diāna Marcinkeviča Meksikā
Foto: Abierto de Tenis Juarez/Facebook

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Diāna Marcinkeviča otrdienas vakarā ar graujošu uzvaru sāka Huaresas (Meksika) ITF 25 000 turnīru, vienspēlēs zaudējot tikai trīs geimus. "Future" sacensībās Francijā 1. kārtā zaudēja abi brāļi Podžus.

Diāna Marcinkeviča pirmajā mačā Meksikā ar 6:1, 6:2 sagrāva 18 gadus veco mājinieci Kamilu Fuentusu, kura pašreiz rangā atrodas 797. vietā, tā divas pozīcijas atpaliek no viņas rekorda.

Ar piekto numuru izliktās Marcinkevičas pretiniece 2. kārtā būs Kanādu pārstāvošā Petra Januškova (23). Arī viņa atrodas astotajā simtā, par kuru augstāk nav bijusi – rekords 711. vieta, bet pašreiz Januškova atrodas 10 pozīcijas zemāk. Marcinkeviča ar iekļūšanu 2. kārtā nopelnīja piecus punktus. Diāna māla seguma turnīrā piedalīsies arī dubultspēlēs, kur startēs kopā ar polieti Justinu Jegiolku.

Brāļi Podžus spēlēja "Future 10 000" turnīrā Sargeminē (Francija), kur abi uz paklāja seguma notiekošajās sacensībās piekāpās Vācijas tenisistiem. Jānis Podžus pirmdien ar 6:7(5), 5:7 zaudēja Tomam Šonenbergam (#714), bet Mārtiņš Podžus otrdien atzina Morica Baumana (#568) pārākumu – 6:3, 3:6, 3:6. Mārtiņš bija vadībā ar setu un breiku. Punkti par zaudējumu "Future" turnīru 1. kārtā nepienākas.

Dārta Elizabete Emuliņa joprojām nespēj kvalificēties ITF pamatturnīriem, kārtējo zaudējumu aizvadītās nedēļas nogalē piedzīvojot Varnā. Emuliņa ITF 10 000 sērijas turnīrā Bulgārijā (māls) no 1. kārtas bija brīva, bet 2. kārtā ar 4:6, 6:7(6) zaudēja Krievijas tenisistei Jūlijai Kuļikovai (nav rangā). Dubultspēlēs Emuliņa tika pie spēlēšanas pamatturnīrā, taču tur kopā ar Nīderlandes sportisti Regīnu Husaku sagrāve pret sacensību otro pāri Diāna Buzeana/Raluka Elena Platona (abas Rumānija) – 1:6, 1:6.