Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Latvijas tenisistēm zaudējumi ITF dubultspēļu turnīros

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Latvijas tenisistēm zaudējumi ITF dubultspēļu turnīros
Līga Dekmeijere

Latvijas tenisistes Līga Dekmeijere, Lina Lileikite un Jūlija Ku;libaba noslēgušas dalību šīs nedēļas ITF sērijas turnīros. Līga un Lina ar savām pāriniecēm zaudēja dubultspēļu pusfinālos, bet Jūlijai un viņas pāriniecei nepārvarama izrādījās ceturtdaļfināla barjera.

Saginē ITF 50 000
Diezgan nozīmīgākajā Kanādas pilsētas Saginē ITF turnīrā (balvu fonds 50 000 ASV dolāru) šonedēļ startēja Līga Dekmeijere. Vienspēļu sacensībās Līga pārvarēja kvalifikācija, bet pamatturnīra pirmajā kārtā piekāpās argentīnietei Horhelinai Kravero. Aizvadītajā naktī Līgai bija iespēja revanšēties argentīnietei – bas bija pretējās laukuma pusēs dubultspēļu turnīrā, tomēr arī tas neizdevās.

Dekmeijeres pāriniece turnīrā bija amerikāniete Medisona Brengla (viņu duets izlikts ar 3.numuru), bet Kravero spēlēja pārī ar Francijas sportisti Stefāniju Forecu Gaconu (izliktas ar 2.numuru). Pirmais sets spēlē bija ļoti līdzīgs un viss izšķīrās tikai taibreikā (7:6(5) Kravero un Forecas Gaconas labā), bet otrajā setā Argentīnas un Francijas duets jau bija izteikti labāks – 6:1. Līdz ar to Dekmeijerei turnīrs noslēdzies ar 32 dubultspēļu reitinga punktu iegūšanu. Jaunnedēļ Līga plānojusi startēt ITF sērijas turnīrā Lasvegasā (ASV).

Novisadas ITF 10 000
Sešas dienas pēc kārtas Serbijas pilsētā Novisadā cīnījusies liepājniece Lina Lileikite. Vakar viņa kopā ar krievieti Ksenija Gospodinova aizvadīja dubultspēļu turnīra pusfināla maču, tiekoties ar Lidiju Marozavu (Baltkrievija) un Jekaterinu Jakovļevu (Krievija). Pirmajā setā pretinieces uzvarēja taibreikā, bet otro setu Lileikite un Gospodinova uzvarēja sausā. Diemžēl izšķirošajā supertaibreikā veiksme bija pretinieču pusē – zaudējums ar 6:7(4), 6:0, [5:10]. Pusfināla sasniegšana Linai deva sešus reitinga punktus, kas viņai pirmo reizi ļaus iekļūt WTA dubultspēļu rangā.

Saloniku ITF 10 000
Grieķijas pilsētas Saloniku ITF sacensībās beigušās Jūlijai Kuļibabai. Dubultspēļu turnīra ceturtdaļfinālā Jūlija kopā ar krievieti Aleksandru Razumovu pārliecinoši atzina bulgāriešu Nadeždas Vasiļjevas un Dalijas Zafirovas pārākumu – 2:6, 1:6. Vienspēļu turnīrs Jūlijai beidzās krietni ātrāk – netika pārvarēts ceturtdaļfināls.

Izmantotie resursi:
ITF Tennis - Home Page