Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko Melburnā pārvar arī dubultspēļu 1.kārtu

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Ostapenko Melburnā pārvar arī dubultspēļu 1.kārtu
Aļona Ostapenko

Pie otrās uzvaras „Australian Open” junioru sacensībās šorīt tikusi Latvijas sportiste Aļona Ostapenko. Šoreiz kopā ar rumānieti Irinu Mariju Baru pārvarēta dubultspēļu turnīra pirmā kārta. Otrdien Latvijas jaunajai tenisistei otrās kārtas cīņas kā vienspēlēs, tā dubultspēlēs.

„Australian Open” un arī „Grand Slam” junioru turnīros kopumā 14 gadus vecā Aļona Ostapenko debitēja svētdienas rītā, kad, parādot cīnītājas raksturu, pārvarēja vienspēļu turnīra pirmo kārtu – 2:6, 7:6(4), 6:3 pret krietni pieredzējušāko korejieti Sū Jongu Jangu. Vienspēļu turnīrā Aļonai šodien bija brīvdiena, bet bija jācīnās dubultspēļu sacensībās. Par pārinieci šajā turnīrā sarunāta rumāniete Irina Marija Bara, bet pretiniekos 1. kārtā itāliete Kamilla Rosatello un ķīniete Saisai Žena.

Spēles pirmo geimu uzvarēja Rosatello un Žena, bet uz to Ostapenko un Bara atbildēja ar četriem geimiem pēc kārtas. Seta turpinājumā pārsvars gan nedaudz sadila, tomēr uzvara tajā neizpalika – 6:4. Otrā seta sākums gan nebija tik patīkams – pretinieces bija pārākas trijos geimos pēc kārtas, iegūstot 4:1 vadību. Arī viņām iegūto pārsvaru izdevās nosargāt, revanšējoties ar identisko 6:4.

Izšķirošais sets junioru dubultspēlēs tiek spēlēts kā supertaibreiks – līdz desmit uzvarētiem punktiem (vai pēc tam divu punktu pārsvaram). Līdz supertaibreika vidum rezultāts auga līdzīgi, taču tad izrāviens izdevās Latvijas un Rumānijas jauno sportistu duetam – piecas uzvarētas izspēles pēc kārtas - 10:5 un vieta 2.kārtā.

Otrdiena mūsu jaunajai censonei gaidāma ļoti saspringta. Vispirms (ap pieciem rītā pēc Latvijas laika) vienspēļu 2.kārtas mačs pret turnīra 16.raketi, amerikānieti Kailu Makfilipsu (junioru rangā 28. vieta, bet WTA rangā – 741. vieta), bet vēlāk arī dubultspēļu 2.kārtas mačs pret igaunieti Aneti Kontaveitu un Nīderlandes sportisti Indiju De Vromu (izliktas ar 2.numuru).

Izmantotie resursi:
Home - Australian Open Tennis Championships...