Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Jauktajās dubultspēlēs triumfē ASV un Rumānijas duets

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Jauktajās dubultspēlēs triumfē ASV un Rumānijas duets
Mateka-Sendsa un Horija Tekau
Foto: AP/Scanpix

Šorīt Melburnā savu pirmo „Grand Slam” titulu izcīnīja amerikāniete Mateka-Sendsa un rumānis Horija Tekau, kuri triumfēja jauktajās dubultspēlēs. Fināla pretiniekus krievieti Jeļenu Vesņinu un indieti Leanderu Paesu viņu uzveica trijos setos – 6:3, 5:7, [10:3].

Jaukto dubultspēļu turnīri ir neatņemama „Grand Slam” sacensību sastāvdaļa. Melburnā pie šī veida tituliem tikusi arī Latvijas pārstāve Larisa Savčenko Neilande – 1994.gadā viņa uzvarēja duetā ar krievu Andreju Olhovski, bet 1996.gadā ar austrālieti Marku Vudfordu. Šogad cīņā par šo titulu devās 32 dueti. Jau 1.kārtā zaudēja ar 1.numuru izliktie Kveta Peške un Maiks Braiens, bet līdz finālam aizcīnījās ar 5.numuru izliktie Jeļena Vesņina (Krievija) / Leanders Paess (Indija) un ar 8.numuru izliktie Betānija Mateka-Sendsa (ASV) un Horija Tekau (Rumānija).

Finālā toni uzdeva ASV un Rumānijas duets – pirmajā setā viņi uzvarēja pusstundas laikā ar 6:3, bet otrajā ieguva 2:0 pārsvaru. Pie rezultāta 4:2 maču uz brīdi pārtrauca lietus, kas nāca par labu Vesņinai un Paesam. Viņi ne tikai izlīdzināja rezultātu, bet arī uzvarēja setu ar 7:5. Izšķirošajam supertaibreikam amerikāniete un rumānis gan noskaņojās un uzvarēja ļoti pārliecinoši (10:3), tiekot pie sava pirmā „Grand Slam” titula karjerā.

Matekai-Sendsai šis bija arī pirmais „Grand Slam” fināls karjerā, kamēr Tekau jau divas reizes bija atradies soļa attālumā no titula – 2009. un 2010.gadā spēlējis Vimbldonas finālā. Pārāk lielas svinības abi gan nesarīkoja, jo Tekau bija jāsteidzas uz lidmašīnu.

Izmantotie resursi:
Home - Australian Open Tennis Championships...